Ερωτηση για αμμωνια(στρωσιμο)
Μια ερωτησουλα προς τους συνχομπιστες.Ποση περιπου αμμωνια θα χρειαστει για στρωσιμο ενυδρειου 70 λιτρων?Ρωταω αν καποιος εστρωσε εδω και λιγο καιρο και θυμαται περιπου ποσο χρησιμοποιουσε για το στρωσιμο.
|
Εδώ θα δεις όλη τη διαδικασία
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 (γιατί όμως δεν το στρώνεις με μπόλι?;)) |
Την διαβασα την διαδικασια εννοειται και πολλα αλλα επισης απλα ηθελα να κανω τις ενεργειες μονος μου.Αλλα μαλλον σε μπολι θα παω εαν βρεθει καποιος φιλος να μου δωσει
|
Επειδή θα ήθελα και εγώ να στρώσω με αμμωνία, είμαι και εγώ περίεργος πόση χρειάζεται (το δικό μου είναι 100 λίτρα) και το άρθρο δεν δίνει ποσότητα. :confused:
|
μα γι αυτο ρωταω
|
στο φαρμακειο η αμμωνια το λιτρο εχει 2,5 ευρω.
οποτε σε παιρνει ανετα να κανεις δοκιμες. |
Λοιπόν, στο 100λιτρο ενυδρείο η καθημερινή δόση είναι σχεδόν 2 καπάκια (οχι ξέχειλα) απο το μπουκάλι του λίτρου.
|
η αμωνία που πουλιέται στα φαρμακία είναι σε διάφορες αραιώσεις...
οποτε η ποσότητα που χρειάζεσαι για να επιτύχεις την περιεκτικότητα για στρωσιμο εξαρτάται από 2 παράγοντες (λίτρα ενυδρείου-περιεκτικότητα διαλύματος) θα σου δώσω εναν τύπο οπου μπορείς να υπολογίσεις την ποσότητα του διαλύματος που θα προσθέσεις την πρώτη φορά για να πετύχεις το 3mg/lt ποσότητα διαλύματος αμωνίας (σε ml)= [3 Χ Λιτρα ενυδρίου(σε λιτρα)] / [10 Χ περιεκτικότητα του διαλύματος αμωνίας (πχ:6,10,30 ή οτιδήποτε λέει το μπουκάλι)] πχ: για ενυδρείο 120 λιτρα με δίαλυμα 30% αμωνίας χρειάζεσαι περίπου 1,2ml διαλύματος καλό είναι να το δοκιμάσεις πρώτα σε ένα δοχείο μικρό (πχ: 5-10 λιτρα) και μέτρα με τεστ για το αποτέλεσμα το νούμερο βγαίνει πολύ μικρό (κάτι του ml) όπως και η ποσότητα που θα ρίξεις στο ενυδρείο σου |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:57. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board