δισκοι?
σε ενυδρειο 96 λιτρων εχω 3 γατοψαρα(bronze,silver,albino)3 sae,3 γαριδες amano shrimp, 2 kuhli loach,1 Gyrinocheilus aymonieri και 1apple snail.χαλικι της hobby το aqualit k απο φυτα microsorum pteropus k egeria densa.θελω να προσθεσω ενα μικρο κοπαδακι απο 10-12 μικρα ψαρακια οπως τα neon tetra που να ταιριαζουν μεταξυ τουσ κ 2-3 δισκουσ.τι λετε?
|
δισκους??? ξερεις ποσο μεγαλοι γινονται οι δισκοι? θελουν τουλαχιστον 50λτ ο καθενας
|
Παράθεση:
Εκτος ομως απο αυτο ξερω οτι οι δισκοι και τα νεον θελουν οξινο νερο. Τα αλλα ψαρια που εχεις μεσα ζουνε σε οξινο? |
δεν εχω κανεi μετρηση ph
|
Παράθεση:
|
ουτε 2 δισκουσ δεν μπορω να βαλω?χωρις το κοπαδακι των νεων που ειχα προαναφερει
|
Παράθεση:
|
|
δλδ σε 96 λιτρα δεν μπαινουν καθολου δισκοι??
|
Παράθεση:
|
Ηλία εγώ σε 96 λίτρα δεν θα έβαζα ούτε 2 δίσκους μόνους τους, όχι και με άλλα ψάρια, εκτός αν τους δώσεις μόλις μεγαλώσουν.
|
Παράθεση:
Ηλία φίλε μου,διάβασε όλα τα παραπάνω και μετά κανόνησε να έρεθεις από το σπίτι μου να δεις τα ενυδρεία μου με τους δίσκους...και να πάρεις τις αποφάσεις σου...;). |
96 λιτρα καλο για γεννηστρα μονο αλλα μετα πασ αλλου !
|
οποτε βγηκε το συμπερασμα...δεν μπαινουν δισκοι:rolleyes:
|
εγω πιστευω παιδια οτι θα τους βαλει και ας λεμε οτι δεν χωρανε! το λεω γιατι μου θυμιζει εμενα οταν ξεκινησα, ηθελα να βαλω σε 60 λιτρα ολοκληρο τον αμαζονιο!
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
μπορει με ολα τα παραπανω που εχεινα βαλει και δυο δισκους??? και να τους κρατησει οταν μεγαλωσουν??? |
Παράθεση:
|
Μην αρχίσουμε πάλι την ίδια ιστορία ρε μάγκες............. zw
|
Παράθεση:
οτι δεν συμφωνουμε δεν σημαινει οτι μαλωνουμε κιολας...;) τωρα αμα θες να μαλωσουμε το κανονιζουμε στην επομενη συναντηση....:D:D:D:D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Άντε να σου πω το σκεπτικό που ΙΣΩΣ χρησιμοποιεί ο Χρήστος (ΑΝ το πετύχω, θέλω βραβείο για τις μαντικές μου ικανότητες........) :rolleyes: Μπορεί να εννοεί, ότι σε ένα τέτοιου μεγέθους ενυδρείο, ΑΝ έχει εξαιρετική φίλτρανση και τακτικότατες "ρουτίνες" συντήρησης και αλλαγών νερού, δεν θεωρεί απαγορευτικό το να μπορεί κανείς να διατηρήσει δίσκους σε τέτοιες συνθήκες. Τώρα, εσύ, εγώ και κάποιοι άλλοι, μπορεί να μην συμφωνούμε, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγω έντονης αντιπαράθεσης και........ μάχης...... :D |
Παράθεση:
δηλαδη μπορουμε να εχουμε και μονομαχους σε ποτηρακια... τεσπα στα οπλα παλικαριαααα...ΑΕΕΕΡΑΑΑΑΑΑzw |
Παράθεση:
|
Κωστή, όπως είδες, είπα ότι και εγώ διαφωνώ κάθετα με την διατήρηση δίσκων σε τόσο μικρά ενυδρεία.............. αλλά ούτε μπορούμε να κάνουμε τον χωροφύλακα στον καθένα, ούτε και αυτός είναι ο λογος ύπαρξης αυτού του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε όλοι και γράφουμε τις σκέψεις μας.
Γράφει ο καθένας μας τις απόψεις του, και μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκοτωνόμαστε για την διαφορετικότητα των απόψεων του καθενός. Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί, προσωπικά, σέβομαι ΟΛΕΣ τις απόψεις και το μόνο που με εκνευρίζει αφάνταστα, είανι το να πιστεύει κανείς ότι αυτός και μόνο αυτός, έχει την σωστή σκέψη............ η απολυτότητα των απόψεων με χαλάει, όχι η διαφορετικότητα. ;) Ρε συ Μάκη, μην το συνεχίζεις και εσύ σε αυτό το στυλ............. πάλι χαμός θα γίνει....... δεν το βλέπεις;;;;;;; |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
δηλαδη εγω κι εσυ που ταιζουμε ρευμα 400+++++ λιτρα νερα ιστοριες ειμαστε μ@@@@@@ ? αμα ειναι να τους βαλω κι εγω στο 50 και εκει που εβαλα το μεγαλο ενυδρειο να βαλω ενα home cinema και οχι να καθομε στην καρεκλα και να βγαζω τα ματια μου στο pc |
Ρε συ Χάρη............. το είπα και πιο πάνω........ προσωπικά, ΔΙΑΦΩΝΩ με την σκέψη και μόνο διατήρησης αυτών των ψαριών σε ενυδρεία τέτοιου μεγέθους.
Αλλά δεν χρειάζεται να......... αρπαζόμαστε και από τα μούτρα............. Το ξέρεις άλλωστε ότι και εγώ του δίσκους μου τους έχω σε 550 λίτρα (έχω βέβαια και άλλο ένα 200άρι) αλλά επίσης ξέρεις ότι το καλοκαίρι έχω σκοπό να φτιάξω ένα τέρας 1600 λίτρων + sump (συνολικά περίπου 2 τόννους νερό) για να βάλω εκεί τους δίσκους μου και να τους χαζεύω. Άρα, αυτό που λέω απλά, είναι ότι καταθέτουμε την άποψή μας, λέμε και γιατί πιστεύουμε πως αυτό που γράφουμε είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά μέχρι εκεί. Δε νομίζω ότι προσφέρουμε τίποτα με το να τα χώνουμε σε όποιον έχει διαφορετική άποψή από την δική μας και να οδηγούμαστε στο να δημιουργούμε μια σαφώς όχι ωραία ατμόσφαιρα εδώ μέσα. Για την τρέλλα μας γράφουμε ρε συ.......... όχι για να πλακωθούμε........ |
δε γραφω για να πλακωθο με κανεναν ισα ισα γραφω για να μη βγει μετα και λεει ψωφανε τα ψαρια στο 60 λιτρο γιατι εκει θα του τα χωσο ασχημα :D:D
|
Δεν είναι 60.......... 96 είναι τα λίτρα........... στο 96λιτρο θα ψοφάνε........:D :D :D
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:11. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board