απορια περι στρωσιματος-βιολογιας
εχω ενα 60αρι juwel το οποιο το ειχα ετοιμασει για γεννηστρα με siporax απτο μεγαλο ενυδρειο.
τελικα δεν το ειχα χρησιμοποιησει και το αδειασα απο νερο για περιπου 2 εβδομαδες.(το siporax το αφησα μεσα στο εσωτερικο φιλτρο). μετα μπηκε στο μυαλο η ιδεα να το στησω για αλλα ψαρακια. εβαλα αμμο,ξυλα,νερο,φυτα,θερμοστατη και το φιλτρο ξανα σε λειτουργια. επιδη δεν βιαζομαι καθολου ειπα να το στρωσω με τροφη απτην αρχη. για 2 εβδομαδες εριχνα καθε μερα τροφη περιπου 3-4 φυλαρακια. σημερα ειπα να κανω μετρησεις να δω αν προχωραει ή να ριξω αμμωνια. μετρησεις: αμμωνια 0,νιτρωδη 0, νιτρικα 20. υπαρχει περιπτωση να εστρωσε τοσο γρηγορα; επανηλθε τοσο γρηγορα η βιολογια; ειχε μεινει σε "καταστολη" η βιολογια οσο δεν υπηρχε νερο; |
Παράθεση:
το ποιο πιθανο ειναι να εμεινε η βιολογια απο την αλλη φορα.. το να εστρωσε τοσο γρηγορα δεν παιζει,.. |
και εγω κατι τετοιο πιστευω. αλλα ειναι κατι τετοιο δυνατον;
συνηθως σε ποσες μερες σηκωνουν αμμωνια στο στρωσιμο με τροφη γιατι εχω πολυ καιρο να στρωσω και δεν θυμαμαι καθολου |
Εχει ξαναναφερθει οτι αν στεγνωσουν τα υλικα απο μονα τους, μετα στρωνει αμεσα το ενυδρειο.
Υπαρχει βεβαια διχογνωμια για το πως γινεται. |
Παράθεση:
ετσι και αλλιως λιγες ωρες ηταν.. :p:p αλλα καλο θα ηταν να ξεραμε ενα στανταρ... |
Παράθεση:
Δυο εβδομαδες μεινανε στεγνα τα υλικα του φιλου. Δυο μηνες σε εναν αλλον, |
Παράθεση:
αλλα εχω ακουσει οτι και αρκετος καιρος να περασει συνηθως μενει η βιολογια.. +φωνω μαζι σου.. |
Παράθεση:
ετσι για να μαθαινουμε. εστω κανα λινκ. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:27. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board