προβλημα με cryptocorine και echinodorus
Γεια σας.Μολις εχω ξεκινησει να φυτευω το ενυδρειο μου.Για αρχη εχω φυτεψει 1 cryptocoryne και 1 echinodorus.Eνω στην αρχη εδειχναν καλα και να αναπτυσοντε στη συνεχεια εχουν αρχισει να καφετιζουν σαν ξεραινοντε.Εχω τις ταμπλετες της sera και σιδηρο σε υγρο, αλλα μπορω να βαλω με μονο 2 φυτα και σε τι δοσολογια.Εχω χαλικι μεσαιο και μικρο.Τι αλλα ευκολα φυτα θα μου προτεινατε χωρις χρηση co2
|
οι κρυπτοκορινες συνιθιζουν να το κανουν αυτο κατα την μεταφυτευση. θα βγαλουν νεα φυλλα. Για τον εχινόδορο δεν είμαι σιγουρος...
οι κρυπτοκορινες ειναι πολυ καλη και ευκολη επιλογη. Μπορεις να δοκιμασεις και βαλλισνεριες. |
Δεν είμαι σίγουρος ούτε έχω και τόσο μεγάλη εμπειρία... Επίσης έχω κι εγώ τα δυο αυτά φυτά στο νεοστημένο φυτεμένο μου(περίπου 3 εβδομάδων) και πάνε καλά... Από όσα ξέρω και τα δυο αυτά φυτά τρέφονται κυρίως μέσω των ριζών τους οπότε θέλουν ταμπλέτες... Υπάρχουν και ταμπλέτες ειδικά για τα 2 συγκεκριμένα φυτά από την dennerle... Τώρα από 'κει και πέρα θα σου πουν και οι εμπειρότεροι...
|
Yπομονή, θα κάνουν μια κοιλιά λόγω της μεταφύτευσης, αλλά δεν είναι δύσκολα φυτά και θα πάρουν τα πάνω τους σε λίγο καιρό.
Κόβε τα χαλασμένα φύλλα και μην τα αλλάζεις θέση, δώστους και λίγο CO2 σε υγρή μορφή (seachem excel). Μπορείς να προσθέσεις ανούμπιες, βαλισνέριες, java fern, java moss, μπακόπα, Hygrophila, κερατόφυλλο, πίστια, δες κι αυτό: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537 |
στους εχινοδορους βαλε μια ταμπλετα στο υποστρωμμα τα φυλλα που κοβεις οσο πιο κοντα στο υποστρωμμα να τα κοβεις και σε 30μερες θα παρει τα πανω του
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:14. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board