Ποιο είναι το καλύτερο σκεύασμα βακτηρίων?
Μιλάμε για τύπου nitrivec,για ενίσχυση της βιολογίας του ενυδρείου τους πρώτους μήνες...
|
Κατά τη γνώμη μου μόνο το μπόλι και σταδιακή εισαγωγή ψαριών, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε οποιόδηποτε
σκεύασμα εμπορίου. |
το καλυτερο δεν ξερω ποιο ειναι αλλα εγω παντως χρησιμοποιησα το bio nitrivec,αλλα οπως λεει και παραπανω καλυτερα το μπολι
|
Παράθεση:
Α και ας γίνει και μια αναφορά στις τιμές σε σχέση με τα λίτρα που καλύπτει το κάθε σκεύασμα, όποιος ξέρει... |
Αυτο που εχω δοκιμασει ειναι το stability αλλα τοτε δεν ειχα τεστ για να το τσεκαρω!!
Απο οσο θυμαμαι δεν ειχα καποιο θανατο για να το κατηγορησω... Επιτα το στρωμενο βιολογικο εγινε μπολι για τα επομενα ενυδρεια!! |
Δεν ξερω να εχεις γινει ποτε καποιο συγκριτικο τεστ σε ολα τα σκευασματα και πανω σε ενυδρεια με τις ιδιες ακριβως συνθηκες για να υπαρξει καπως ασφαλες συμπερασμα.
Ο καθενας θα πει τη γνωμη του για το σκευασμα που χρησιμοποιησε και παλι θα υπαρχουν διαφορα στις αποψεις με θετικα ή αρνητικα αποτελεσματα. Πιασ'το το αυγο και κουρεφ'το δηλαδη. :D |
Οπως τα λέει ο delta. δεν νομίζω να μπορείς να συγκρινεις αυτά καθ'αυτα τα σκευασματα μεταξύ τους. Με γνωμονα την εταίρια που το παρασκευάζει, εγώ 2 φορές εχω αγοράσει, και τις 2 ήταν Api.
|
Η βιολογια δε ζει κλεισμενη σε μπουκαλακια,θελει οξυγονο και τροφη......μη πετατε αδικα λεφτα.Σας παραμυθιαζουν οι πετσοπαδες.....
|
Παράθεση:
|
Το άδειο....:D
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αν ξερεις σχετικα, μπορεις να βοηθησεις στη θεμα αν μπορει να διατηρηθουν σε κατασταση ενθυλακωσης, νιτροποιητικα βακτηρια σε "μπουκαλακι" ή αμπουλες? |
Απλά τα σκευάσματα τα θεωρώ προ πολλού αναξιόπιστα, και έβγαλα αυτό το
συμπέρασμα δοκιμάζοντας τα πιο κοινά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο tetra, sera, jbl και waterlife κατά την έναρξη ενασχόλησης μου με το χόμπι. Σαν αποτέλεσμα τότε ήταν να έχω ορισμένους ζωντανούς οργανισμούς σε υπαγορεύτηκα επίπεδα αμμωνίας και νιτρωδών. Τα ενυδρεία μου τότε στρώθηκαν ολοκληρωτικά με μπόλι αλλά δυστυχώς ο κύκλος του αζώτου ξεκίνησε και αναπτύχθηκε με έμβιους οργανισμούς και όχι με κανένα σκεύασμα. Υπόψη σας ακολουθήθηκαν πιστά οι αναγραφόμενες οδηγίες και των τεσσάρων προαναφερόμενων κορυφαίων κατασκευαστών για το χόμπι. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Γιατι οι περισσοτεροι που βλεπω να εχουν προβληματα ειναι αυτοι που βαζουν νερο, αντιχλωριο, βακτηρια και την αλλη μερα φουλ ψαρια και ταισμα. Απο την αλλη υπαρχουν μαρτυριες εμπειρων χομπιστων που στρωνουν παντα με βακτηρια εμποριου χωρις κανενα προβλημα. Αν γινει καποιο λαθος στο ρυθμο εισαγωγης ψαριων ή στο ταισμα, απλα βοηθανε με καμια αλλαγη νερου και seachem prime. ------------------------- Παράθεση:
Χωρις να γνωριζουμε ποιες ειναι αυτες οι προυποθεσεις πως μπορουμε να αποκλειουμε τη φυσικη αυτη διαδικασια? |
εδω υπαρχει κατι σχετικο :
http://www.theaquariumwiki.com/Bacte...o_they_work%3F |
Παράθεση:
http://www.hoseo.ac.kr/~cis/probio4.pdf Για να μη χαθεις, αν βαλεις απο πανω στη μπαρα του search τη λεξη encapsulation, θα βρεις πολλες πληροφοριες που δεν ηξερες. Οπως και εδω σελ 7 http://literatur.vti.bund.de/digbib_extern/zi029521.pdf Οπως και εδω http://www.google.gr/#hl=el&q=PVA+so...7e5c5055184c7f |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Ειναι γνωστο οτι οταν τα βακτηρια βρεθουν σε εχθρικο προς αυτα περιβαλλον σχηματιζουν σπορια!!
Τα σπορια αυτα ειναι μια μορφη κατα την οποια το βακτηριο σταματαει ολες του τις λειτουργιες(ανταλλαγη θρεπτικων συστατικων με το περιβαλλον, αντιγραφη,μεταφραση του dna του κτλ)!!!Σε αυτη λοιπον την μορφη μπορει να επιβιωσει για παρα πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα εως οτου βρεθει και παλι σε ενα περιβαλλον που θα μπορει να αναπτυσεται!!Τοτε λοιπον αποβαλλει το σκληρο περιβλημα που ειχε σαν σποριο και αποκτα και παλι τη γνωστη του πρωτεινικη μεμβρανη με αποτελεσμα τα θρεπτικα συστατικα να εισερχονται και παλι μεσα στο βακτηριο και ετσι αρχιζει και παλι να μεγαλωνει και να αναπαραγεται!!!Αυτη η διαδικασια ακολουθητε απο ολα τα βακτηρια επομενος λογικο ειναι να το κανουν και τα νιτροποιητικα..Τωρα βεβαια θα χρειαστει και καποιος χρονος για να μπορεσει το βακτηριο να μετατρεψει τη μορφη του απο σποριο σε ζωντανο βακτηριο τον οποιο δεν γνωριζω αλλα αν τον γνωριζει καποιος ας το πει!! |
εγω παντα τα ενυδρεια μου τα στρωνω με βακτηρια εμποριου και δεν εχω προβλημα. κανενα σκευασμα δεν ειπε ποτε οτι φτιαχνει κατευθειαν φουλ βιολογια. γιατι δεν πιστευουμε τις εταιριες για τα βακτηρια, αλλα τις εμπιστευομαστε για βιολογικα υλικα φαρμακα αντιχλωρια τροφες και αλλα προιοντα? πολυ καλο υλικο ειναι το safe star της τετρα
|
Οποτε που καταληγουμε???Πιασ'το αυγο και κουρεφ'το οπως ειπες και συ Σπυρο.Για μενα (και για τους περισσοτερους νομιζω) η πραξη και το αποτελεσμα μετραει,και αυτα λενε πως στρωσιμο με τετοια μουκαλακια δε γινεται,αν γινοταν τοτε σιγουρα ολοι θα ειχαμε ενα τετοιο σουπερ μπουκαλακι στο ραφι μας,δε θα χαναμε κανενα ψαρι στην αρχη και δε θα ψαχναμε μπολι απο δω κι απο κει.
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
η αμμωνια δεν ειναι παντα τοξικη για τα ψαρια. τι ακριβια εχουν τα υγρα τεστ? δεν εχεις μαθει για ενυδρεια χωρις καθολου αλλαγες νερου?
|
Παράθεση:
Εγω ειχα ph 4.20 η αμμωνια για να ειναι τοξικη επρεπε να ειναι 8000 (!!!!) αλλα εγω ηθελα να ειναι 0 ... εκανα καλα? Η επρεπε να ξηλωσω το φιλτρο? :rolleyes: Τι εννοεις παντα τοξικη? δηλαδη οταν ηταν τοξικη δεν τους εκανε ζημια? Μαλιστα σε ενα αστρωτο ενυδρειο η αμμωνια εκτινασσεται απο το παραμικρο ;) Τα ενυδρεια χωρις αλλαγες νερου ειναι ενυδρεια που ανηκουν στη φαντασια (δυστηχως ακομα καποιων) .. εκτος αν ειναι βιβαριουμ χωρις ζωντανα! Γενικα στρωσιμο με βακτηρια εμποριου = στρωσιμο με ψαρια!! Βρε Delta ολα τα λινκ απο οσο προλαβα να διαβαζω μιλανε για βακτηρια που ειναι μεσα σε αυτο: http://www.chemistryland.com/CHM107L.../Lab7Slime.htm με το "τελικο" σταδιο να ειναι μια μαζα σαν ζελε (τα εν λογω βακτηρια του εμποριου ειναι σε υγρη μορφη εκτος απο 1 που ειχε ο Νινταλ σε μορφη σαν ζελε!) |
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...e-to-augo1.jpg :D:D:D |
η τοξικη αμμωνια κανει ζημια, η μη τοξικη οχι.σωστα εκανες και την κατευασες στο 0. απο τα γραφομμενα μου καταλαβες κατι αλλο? σε αστρωτο ενυδρειο προσεχεις παρα πολυ.πριν 20 χρονια οι χομπυστες εκαναν αλλαγες νερου?
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:51. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board