Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Πολλά σαλιγγάρια (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=50115)

nikos2380 04-03-11 21:10

Πολλά σαλιγγάρια

Υστερα απο μια τοποθέτηση ξύλου στο ενυδρείο, άρχισαν να εμαφανίζονται με γεωμετρική πρόοδο μικρά καφέ σαλιγγάρια. Είναι αμέτρητα, να ανησυχώ?

mpoumpoula 04-03-11 21:24

μπορείς να βάλεις φωτό;
δες κ τα υπομνήματα στο θέμα ασπόνδυλα γλυκού νερού - σαλιγκαρια, να μας πεις τί είναι...

nikos2380 04-03-11 22:33

απο αυτά που είδα μοιαζει με το Lymnea

irongud 04-03-11 22:33

αν ειναι τοσα πολλα πεταμα...

diaton101 05-03-11 10:33

Ειχα και γω τωρα τελευταια ειχα θεμα με παρα πολλα σαλιγκαρια μετα απο καινουρια φυτα που εβαλα. βαρεθηκα να βγαζω καθε μερα απο 5-6. Συνολικα πρεπει να εχω βγαλει περιπου καμια 100. Υπαρχουν τροποι να τα παγιδευσεις, διαβασε στην κατηγορια σαλιγκαρια

eimaste aR21rwstoi 05-03-11 10:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από diaton101 (Μήνυμα 562206)
Ειχα και γω τωρα τελευταια ειχα θεμα με παρα πολλα σαλιγκαρια μετα απο καινουρια φυτα που εβαλα. βαρεθηκα να βγαζω καθε μερα απο 5-6. Συνολικα πρεπει να εχω βγαλει περιπου καμια 100. Υπαρχουν τροποι να τα παγιδευσεις, διαβασε στην κατηγορια σαλιγκαρια

ρε παιδια κριμα δεν ειναι να τα πεταμε???
κι αυτα ψυχες εχουν..
δηλαδη τα ψαρια ετσι θα τα πεταγατε αν ειχατε γεννες?????

βαλτε μια αγγελια να τα παρει κανενας αλλος...
αν δεν τρωνε φυτα κριμα ειναι...και αν ειναι οι κλασσικοι λαθρεπιβατες δεν ζουν πανω απο 4 μηνες και δεν τρωνε φυτα

diaton101 05-03-11 10:41

Το θεμα ειναι οτι ετρωγαν φυτα ασυστολα. Μαλλον ηταν Planorbella και ηρθαν "απροσκλητα" με τα φυτα. Μου εκοβαν βαλισνεριες και φυλλαρακια απο αλλα φυτα. Εδωσα οσα μπορουσα σε γνωστους και φιλους. Τα υπολοιπα τα μετεφερα στο μεγαλυτερο ενυδρειο μου που δεν ειναι τοσο φυτεμενο. Δεν ειπα οτι τα πεταξα...

eimaste aR21rwstoi 05-03-11 10:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από diaton101 (Μήνυμα 562212)
Το θεμα ειναι οτι ετρωγαν φυτα ασυστολα. Μαλλον ηταν Planorbella και ηρθαν "απροσκλητα" με τα φυτα. Μου εκοβαν βαλισνεριες και φυλλαρακια απο αλλα φυτα. Εδωσα οσα μπορουσα σε γνωστους και φιλους. Τα υπολοιπα τα μετεφερα στο μεγαλυτερο ενυδρειο μου που δεν ειναι τοσο φυτεμενο. Δεν ειπα οτι τα πεταξα...

και να τα πεταγες καλα θα εκανες εγω την αποψη μου λεω ουτε ο μπαμπουλας ειμαι...:D

kesanis 05-03-11 12:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από diaton101 (Μήνυμα 562212)

Αν συνεχήσει να υπάρχει πρόβλημα τότε δες προς anentome helena. Και εγώ κάποια στιγμή γέμισα με λαθρεπιβάτες (ή physa ήταν ή lymnae) και με τα helena έκανα δουλειά.

diaton101 05-03-11 12:11

Kesanis
ναι το σκεφτομαι και γω για Helena. Αλλα εχω και 8 μηλοσαλιγκαρα και 1 nerite που θελω να κρατησω. Δεν ξερω... θα δω πως θα συνεχισει το πραγμα. Δεν μπορει, καποτε θα σταματησουν τα ρημαδια...

kesanis 05-03-11 13:16

Χμμμ! Δεν το ήξερα. Τότε συνέχησε να αφαιρείς με το χέρι. Απλά αν κάποια στιγμή ξεφύγει η κατάσταση αφαίρεσε τα μιλαράκια και το νερίτη, βάλτα στο άλλο ενυδρείο και ρίξε τα helena. Σε ένα μήνα θα στα έχουν καθαρήσει.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:14.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01373 seconds with 10 queries