Αλγοφάγος σε 70 lt
Αγαπητοί φίλοι,
καλημέρα! Στο ενυδρείο μου πρόκειται να συμβιώσουν 4 corydoras panda, 8 Neon Tetra, 2 Mikrogeophagus Ramirezi και σκέφτομαι για γαρίδακια... Τι "ζωντανό" μπορώ να προσθέσω για να τρέφεται με την άλγη μου? Τα pleco και ancistrus θεωρώ πως είναι μεγάλα για το ενυδρείο μου και δεν γνωρίζω εάν μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά με τα υπόλοιπα. Ο πετσοπάς μου προτείνει ένα πορτοκαλί γλύφτη Gold Fish, αλλά δεν ξέρω λοιπά στοιχεία του. Καμιά πρόταση Ευχαριστώ:) |
Apple snails!
|
Μήπως μου ρημάξουν τα φυτά??
Thanks for your quick reply:) |
αμα ειναι apple snail οχι και γαριδες μπορεις να βαλεις ρεντ τσερι που ειναι και σουπερ ευκολες και θα εχεις και γεννες
|
Παράθεση:
|
τρωνε γαριδες ??? δεν το γνωριζα σορρυ :( εγω νομιζα οτι ηταν καλα ψαρακια φτουυυυυ
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Πάντως αν έχεις ξύλο μέσα θα σου το κάνουν πουά από τα λευκά αυγά τους...:smt092 |
ο χρυσος αλγοφάγος μηπως είναι siamese algae eater;
Διαβασε γιαυτόν παραπάνω πριν προχωρίσεις στην αγωρά του |
Φίλε Tsago νομίζω ότι ο χρυσός αλγοφάγος δεν ειναι για τα λίτρα μου...
(http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...0siamensis.htm) (http://www.istellas.gr/aquarium/my_f...siamensis.html) Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου..... |
Θα προτεινα μερικα αλγοφαγα ειδη αλλα το ενυδρειο ειναι ηδη "γεματο".
Απο σαλιγκαρια, τα apple θα ειναι μια ακομα επιβαρυνση, θεωρησετα ως ψαρια στην ιχθυοφορτωση ισα με το μηκος τους. Αν γεννησουν κιολας, πανε οι ισορροπιες του νερου. Τα zebra snail απο την αλλη ειναι πιο καλα στις αλγες αλλα γεμιζουν τον τοπο αυγα σαν ασπρα σπυρακια και δεν φευγουν με τιποτα (αφου δεν εκκολαπτονται κιολας). Τα otocinclus ειναι μια καλη επιλογη αλλα διατηρουνται σε ομαδα (5+) και θα επιβαρυνθει το νερο κι αλλο. Ειναι και πολυ ευαισθητα στην καθαριοτητα του νερου. Οι red cherry θα γινουν μεζες. Δεν ξερω οι amano γαριδες, ισως ανταπεξελθουν στην πιεση των ram. Tα ancistrus θα φορτωσουν κι αυτα πολυ το νερο. |
Άρα ?????
Δεν βάζω τίποτα από αλγοφάγο είδος??? :-? |
Αν δεν εχεις σοβαρο προβλημα με αλγες (που κανονικα πρεπει να αντιμετωπιζεται με αλλους τροπους) γιατι να βαλεις?
|
Ok τότε....
ευχαριστώ πολύ και πάλι |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:48. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board