Επιτέλους, άρχισα!!!
Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους!!!
Σήμερα επιτέλους βρήκα χαλαζιακή άμμο(είναι λίγο ψιλή...) και γέμισα το ενυδρείο μου, Aquadream 80 της Aquatlantis 80*30*40 στα 90 λίτρα!!! Λέω να το στρώσω με τροφές, έριξα λίγη ποσότητα τροφής μέσα και nitrivec, στο φίλτρο έχω μπλε σφουγγάρι με μικρούς πόρους και βαμβάκι ενυδρειακό... Φύτεψα και ένα κλάδεμα ludwigia repens 'rubin'.Έχω βάλει αγγελία και για άλλα κλαδέματα... Έχω Deponit NutriBalls της Dennerle και JBL Ferropol να βάλω τίποτα για αρχή ή όχι ακόμα; Επίσης από φωτισμό πόση ώρα να το ανάψω; ΥΓ:Το ενυδρείο μου το πάω για χαμηλών απαιτήσεων και η λάμπα μου είναι στα 18W Ευχαριστώ |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ότι και να λέει το nitrivec ή το κάθε nitrivec ψαράκια θα βάλεις όταν έχεις καλές μετρήσεις και αυτό μπορεί να συμβεί σε 2-3 ημέρες (ή ακόμα και πιο γρήγορα) αν βάλεις μπόλι ή σε 1-2 μήνες αν επιλέξεις να στρώσεις με αμμωνία ή τροφές. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Έχω κάποιες αμφιβολίες με το μπόλι, δεν μεταφέρονται ασθένειες; |
Παράθεση:
|
φροντισε να παρεις μπολι απο καποιο υγειες ενυδρειο.μπορεις να βαλεις αγγελια.ολα και καποιος θα βρεθει να σου δωσει.
|
Παράθεση:
Να ρωτήσω, αν ας πούμε ένα ψάρι έχει περάσει μια ασθένεια και έχει περάσει καιρός και το ψάρι είναι υγιές, μπορεί στο νερό του ενυδρείου να υπάρχουν "υπολείμματα" και αν πάρω μπόλι να μεταφερθεί και στο δικό μου ενυδρείο; Κοινώς, αν πάρω μπόλι από ένα ενυδρείο που είναι υγιές τη συγκεκριμένη περίοδο(και ας έχει περάσει κάποιες ασθένειες) δεν έχω κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών;;; |
τότε ξεκίνα να το στρώσεις με αμμωνία....
αλλά να αρχίσεις να αναρωτιέσαι μήπως η αμμωνία που θα πάρεις από τον φαρμακοποιό έχει λιγότερο από 5% αμμωνία ή οι συνθήκες αποθήκευσης της δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε να είναι ή το μπουκαλάκι στο οποίο θα σου το δώσει έχει βαρέα μέταλλα τα οποία θα μεταναστεύσουν στο διάλυμα της αμμωνίας σου... αλλά και πάλι θα πρέπει να πας το δείγμα σου για αναλύσεις ώστε να είσαι απόλυτα σίγουρος το πόσο ακριβώς έχει... καλός ο προβληματισμός, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση συγχομπίστα ο οποίος να δώσει μπόλι αν το ενυδρείο του δεν είναι 100000% υγιές... αν είσαι τόσο καχύποπτος, θα πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι εάν οι τροφές που θα ταΐσεις τα ψαράκια σου αύριο μεθαύριο αποτελούνται από φυτικές πρώτες ύλες τίγκα στα φυτοφάρμακα ή από ζωικής προέλευσης πρώτες ύλες που είχαν παθογόνους μικροοργανισμούς |
Παράθεση:
Ευχαριστώ πολύ! Με τροφές, στην ουσία είναι στρώσιμο με αμμωνία, έτσι; Βασικά, λέω να το στρώσω με αυτόν τον τρόπο επειδή θέλω να καθυστερήσω λίγο να βάλω ψάρια, γιατί λεφτά δεν υπάρχουν και πολλά και τελευταία τελειώνουν χωρίς να το καταλαβαίνω, άμμος, φίλτρα, τεστ, κτλ... Έτσι έλεγα αφού με αμμωνία(-τροφές) παίρνει λίγο χρόνο, να το κάνω έτσι ώστε να βρω μερικά φυτά σιγά σιγά και έπειτα να βάλω και ψάρια... Αν βάλω μπόλι δεν θα πρέπει να βάλω ψάρια άμεσα ώστε να διατηρηθεί η βιολογία του φίλτρου; |
|
Παράθεση:
|
Ευχαριστώ παιδιά, θα συνεχίσω το στρώσιμο με τροφές για την ώρα... Αφού δεν το βιάζομαι... Υπάρχει κάποιο άρθρο για στρώσιμο με τροφές;
Το μόνο που έχω δει είναι το http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/start.htm |
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655 Διαβασε λιγο τα παραπανω δεν θα σου παρει πανω απο 5 λεπτακια.:cool: |
Παράθεση:
Κάνω επανάληψη... Έλεγα αν υπάρχει κάτι για στρώσιμο αποκλειστικά με τροφές... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:11. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board