Βοηθεια σε συνδεσμολογια ψηφιακου χρονοδιακοπτη
Καλησπερα φιλοι μου. Θα ηθελα την βοηθεια σας στης εξης απορια μου. Πηρα ενα ψηφιακο χρονοδιακοπτη ραγας αλλα δεν χερω πως συνδεεται.
αυτος εδω ειναι http://antoniou24.skroutzstore.gr/p....GE2.25282.html μπορει καποιος που εχει βαλει κατι παρομοιο πως συνδεεται? δεν καταλαβαινω και πολυ καλα τα ηλεκτρολογικα συμβολα που εχει! |
Δεν εχω τον ιδιο αλλα νομιζω οτι πανω κατω τα ιδια ειναι..
Αν εχει επιλογη για το ποια ή ποιες μερες θα λειτουργει πρεπει πρωτα να ρυθμισεις αυτο!!Επιτα βαζεις τι ωρα ειναι τωρα και μετα, συνηθως με το κουμπι TIMER, επιλεγεις ποια ωρα θα ανοιξει και ποια θα κλησει!!;) |
Παράθεση:
|
Α οκ λαθος καταλαβα εγω!!:smt120
|
Παράθεση:
|
Εμενα δεν ειχε τιποτα για να συνδεσω!!
|
2 Συνημμένο(α)
Λοιπον σασ δειχνω τα σχεδιαγραματα στις φωτο για να μοθ εξηγησεται. Το σχεδιαγραμα της πρωτης φωτο το καταλαβα, ειναι για την τροφοδοσια του ρευματος. στην δευτερη φωτο δεν καταλαβενω τι πρεπει να κανω. Αν μπορειται να μου εξηγησεται για να μην κανω καμια ζημια, θα ειμουν ευγνωμων!!
|
Δεν υπαρχει κανεισ να με βοηθησει? εχω κανει ενα σωρο συνδιασμους και δεν το εχω πετυχει! μηπως γνωριζει τουλαχιστον καποιος στο φορουμ που να ειναι ηλεκτρολογσ και να του στειλω εν πμ?
|
Αν καταλαβαίνω καλά (δεν είναι πολύ καθαρές οι φωτό) στην πρώτη συνδέεις την τροφοδοσία σου (είσοδος) δεν μπορώ να δώ αν είναι συγκεκριμένη η συσνδεσμολογία για φάση και ουδέτερο.
Στην δεύτερη φωτό είναι η έξοδος και λογικά συνδέεις την συσκευή σου στις δύο επαφές που φάινονται δεξιά (ούτως ώστε να κλείσει η επαφή όταν δώσει εντολή ο χρονοδιακόπτης). Δοκιμάσέ το έτσι, βήμα-βήμα: 1. πρώτα δώσε 230 volt στις επαφές της πρώτης φωτό (πιθανόν να χρειαστεί να περιμένεις λίγο να ανάψει η οθόνη λόγω της μπαταρίας που έχει) 2. Μέτρα με ένα πολύμετρο αν έχεις μεταξύ των δύο δεξιών επαφών της δεύτερης φωτό 0 volt. 3. δώσε εντολή να κλείσει και μέτρα αν έχεις 230volt στις ίδιες επαφές. |
Παράθεση:
|
Αν δεν έχεις πολύμετρο πάρε ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και δες ποια επαφή έχει τάση όταν αλλάξει κατάσταση ο χρονοδιακόπτης. Αυτό που καταλαβαίνω από την δέυτερη φωτό είναι ότι ο διακόπτης έχει δύο καταστάσεις εξόδου μια κανονικά ανοιχτή και μια κανονικά κλειστή.
Αλλά όπως και να έχει, κάποια επαφή θα πρέπει να έχει κάποια στιγμή τάση!!!! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Ας πουμε ότι συμβολιζουμε τους ακροδέκτες (απο αριστερα προς τα δεξια) με τα γραμματα Α Β και Γ. Σε ηρεμία λογικάτο Γ έχει τασξη και την οδειγη στο Α. Οταν ο χρονοδιακοπτης ενεργοποιηθεί η ταση πάει στο Β λογω της μεταγωγικς επαφης. Επομένως θα πρέπει να συνδεσεις το φορτιο σου στην μεσαια επαφη. |
δεν περνεις εναν μηχανικο να τον βαλεις στην μπριζα να κανεις την δουλεια σου ; ποτε δεν τους συμπαθεισα τους ηλεκτρονικους:smt027
|
2 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
Επιτελους, την βρηκα την λυση! Ηρθε το φιλαρακι με το βολτομετρο, και προς εκπληξη δεν περναει καθολου ρευμα απο της εξοδου 3, 4, 5. επρεπε να τισ τροφοδοτησουμε ξεχωριστα. Η τροφοδοσια απο το 1 κ 2 ηταν μονο για την φορτιση τησ μπαταριας και για να ανοιγει μεσω του κυκλωματος το ρελε. ειναι 2 ανεξαρτητα κυκλωματα δηλαδη και επρεπε να τροφοδοτηθουν διαφορετικα!!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:30. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board