Φαγούρα ξιφοφόρου
Καλημέρα.
Στο 90ρι μου, το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 ξιφοφόροι, παρατήρησα σήμερα 2 από αυτούς σαν να ξύνουν την κοιλίτσα τους και την δεξιά τους πλευρά πάνω σε ένα ξύλο που έχω μέσα. Αυτοί οι 2 είναι οι λίγο πιο μεγαλόσωμοι από τους 5 που έχω. Μόλις έχω κάνω καλού/κακού και τις μετρήσεις μου σήμερα, οι οποίες έχουν ως εξής ΝΗ3/ΝΗ4 = 0 NO2 = 0 NO3 = 10 Η θερμοκρασία του νερού είναι 27 βαθμοί Τα ταΐζω 1 φορά την ημέρα, 2-3 φυλλαράκια τροφής καθώς και λίγο babyfood (που μου ξέμεινε από την εποχή των γκάπυς - οι τροφές δεν είναι ληγμένες) Είναι αρκετά κινητικά, και δεν έχω παρατηρήσει τίποτε περίεργο στο σώμα τους. Τι μπορεί να συμβαίνει και τι θα πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
Δεν πρεπει να ειναι τιποτα μην ανχωνεσαι ;)
Εχω πετυχει να το κανουν που και που τα εντλερακια μου (τα πιτσιρικια συνηθως) αλλα στο χαλικι:D Αν δεν εχουν εμφανες αλλαγες επανω τους κατα 99% δεν ειναι τιποτα. |
διάβασα διάφορα και η επιθυμητή θερμοκρασία τους είναι 20-26. Στο ενυδρείο μου είναι στους 27... υπάρχει περίπτωση αυτη η διαφορά να οδηγεί στην φαγούρα?
|
Παράθεση:
|
Συμφωνώ κι εγώ ότι δεν πρέπει να είναι τίποτε σοβαρό, αλλά συνέχισε να τους παρατηρείς προσεχτικά, αν τρώνε, δεν είναι άκεφοι και δεν έχουν κανένα
εξωτερικό σημάδι ή περίεργα κόπρανα, τότε μάλλον δεν χρειάζεται ν' ανησυχείς, συμβαίνει αυτό με τους ψωριάρηδες ξιφοφόρους του Σάκη.:D:p Κι όπως είπε κι ο Γιώργος, χαμήλωσε καναδυό βαθμούς και την θερμοκρασία, προληπτικά, όχι ότι έχουν πρόβλημα στους 27, αλλά καλύτερα 25. |
τρώνε τα σκασμένα, ακόμη και όταν εξαφανίσουν ότι τους δώσω σε 2-3 λεπτά.γλύφουν τα φυτά, τα ξύλα....
η θερμοκρασία είναι ήδη στους 25 ο μεγάλος ο ψωριάρης, είχε 1-2 πόντους κόπρανα σήμερα το πρωί όταν ξυνόταν κιόλας.... πιθανώς να ήταν ιδέα μου, αλλά από το μεσημέρι και μετά όλα φαίνονται οκ θα συνεχίσω να τα κοιτάω πάντως... |
Ρίξε και λίγο αλάτι μέσα.. οι ξιφοφόροι το θέλουν :rolleyes:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Αν συνεχίσει να ξύνεται
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό: :grin: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:30. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board