Πρόταση για διαχυτήρα CO2
Γεια και χαρά σε όλους!
Εφτιαξα DIY CO2 με μαγιά και ζάχαρη αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από την διάχυση μιας και η αερόπετρα βγάζει μεγάλες φούσκες. Στο φίλτρο δεν μπορώ να τοποθετήσω το λάστιχο και έτσι θέλησα να βρώ ένα διαχυτήρα σαν και αυτον http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2185. Βγήκα το πρωί στα πέτ της πόλης αλλά δεν βρήκα. Τους κυκλοφορητές τους έχουν ακριβούς. Τελικά θα παραγγείλω τίποτις. Περιμένω καμιά πρόταση. |
Κοιτα και μια αυτο.Το μαγαζι ειναι αξιπιστο εχω ψωνισει παρα πολλες φορες απο εκει.:)
|
Παράθεση:
κεραμικό διαχυτήρα ΔΕΝ μπορείς να βάλεις να δουλέψει με DIY. |
Παράθεση:
|
http://www.aquatek.gr/vb/attachment....0&d=1293820938
ΑΝ δείς στην φωτογραφία του ενυδρείου μου, δεξιά φαίνεται το σωληνάκι του DIY CO2 και οπως βλέπεις το βάζω πίσω απο το κυκλοφορητάκι 600l/h και τα αποτελέσματα τα βλέπεις στην φωτογραφία!!! |
Παράθεση:
Διαφορά ειδα στην ανάπτυξη των φυτών αλλά παράλληλα όπως λέει και η Βασιλοπούλα (Kingrim) πρέπει να γκαζώσεις και φώς-λιπάσματα. Πάντως από ότι κατάλαβα η διάχυση είναι πιο σημαντική από την απλή ύπαρξη του CO2.Εννοώ ότι μικρές φυσαλίδες και περισσότερη διαρκεια έχουν καλύτερα αποτελεσματα! |
πιστευεις οτι δεν θα κανουμε καθολου δουλεια με την αεροπετρα?ουτε δοκιμαστικα?ετσι για να δουμε οτι πετυχε το μειγμα?και μετα παιρνουμε κατι αλλο..
|
Παράθεση:
Δεν έχει αρκετή πίεση? |
όπως λέει ο drbig, με DIY και κεραμικό δυσκολα θα κάνεις δουλεια - δε θα το συνιστούσα
1) μπορεί να μην έχεις αρκετή πίεση και να υπολειτουργεί (ή καθόλου) 2) η πίεση αυξάνεται αρκετά στο δοχείο του μίγματος και αυτό δεν είναι πάντα καλό.. Ούτε η αερόπετρα θα καταφέρει πολλά. Υπάρχουν ένα σωρό διαχυτήρες στην αγορά, σκαλίτσες, το ένα το άλλο. Τα έχω δοκιμάσει όλα. Θα σου πρότεινα τη λύση του κυκλοφορητή - είναι φτηνή και κάνει πολύ καλή δουλειά στη διάχυση, συν ότι η αύξηση της κυκλοφορίας στο φυτεμένο πολλές φορές βοηθάει από μόνη της. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
ΥΓ. ΤΟ ενυδρείο το διέλυσα για να μπλέξω με τα γρασίδια!!! :D |
Παράθεση:
Αυτό που έχω καταλάβει είναι : όταν εμφανίζεται άλγη κάνεις ένα βήμα πίσω. Με την αερόπετρα θα δείς σίγουρα διαφορά, αλλά μάλλον μικρή. Εγώ μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Aquaman. θα κοιτάξω για κανένα κυκλοφορητή σρο petculumus. ------------------------- Παράθεση:
Απλά είδαμε και τα υπόλοιπα!:p |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Και να σου πώ γιατί? Γιατί χαζεύω αυτούς τους ωραίους κ..λους και δεν δίνω σημασία στα γραφόμενα!:D:D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Αμαν τωρα τους είδα!!! :smt082:smt082:smt082:smt082:smt082 |
Παράθεση:
Αλλά κοίτα μήπως μπορείς να βάλεις τα λαστιχάκι στο φίλτρο! ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Αμα το βάλεις εκεί μπορεί να σου ξενερώνει το φίλτρο με το αέριο που θα μαζεύεται. Καλύτερα αγοράζεις ένα μικρό κυκλοφορητή με 5-6€.
|
Παράθεση:
Ναι καλύτερα χαμηλά νομίζω και κάπου είχα πάρει το μάτι μου κοντά στην είσοδο του φίλτρου για μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στο νερό? Ισως. Αρά άκυρο γιατί θα δημιουργεί πρόβλημα στο φίλτρο!! |
Παράθεση:
|
Αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2161 έχει υποδοχή για λαστιχάκι?
|
Παράθεση:
------------------------- τωρα που το κοιταω αυτο μπορει να μην εχει γιατι ειναι το μικρο,τα μεγαλητερα σιγουρα εχουν |
εγω στο φιλτρακι που λετε εχω ενωση μια μεγαλη συριγγα στην ακρη και ετοιμος ο διαχυτηρας θ ανεβασω φωτο σε λιγο κοστοσ 4,30!!! απο οτι εχω δει κανει πολυ καλη δουλεια
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:41. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board