Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   guppie δεν κουναει ουρα... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47670)

ΗΛΙΑΣ 03-01-11 19:16

guppie δεν κουναει ουρα...

καλησπερα παιδια και καλη χρονια σε ολους..
εχω ενα 60αρκ jewel με:4 guppies θυληκα 1 αρσενικο 2 platty θηλυκα και 1 αρσενικο...
το ενυδρειο ειναι αρκετα φυτεμενο με διαφορα ειδη και τρεχει εδω και περιπου 4 μηνες....
οι μετρησεις μου ειναι:
ph 8.5
khd:17
ghd:5
no2:0.5
no3:0
nh4<0.05

το προβλημα μου ειναι οτι το ενα μου guppie το θηλυκο (το οποιο και γεννησε πριν απο περιπου 2 μηνες)απο το πρωι δεν κουναει καθολου την ουρα του..απλα καθεται στην επιφανεια και και μετα απο λιγο σιγα σιγα πεφτει προσ τα κατω...η ουρα του ειναι σαν παραλυτη....(τα πλαινα πτερυγια δουλευοθν full)
να αλλαξω νερο η να κανω μια θεραπεια με esha 2000

οποιος μπορει να με βοηησει θα το εκτιμησω γιατι ειναι και το πρωτο μου ψαρακι και θα στεναχωρηθω πολυ.....

ευχαριστω πολυ

vikos tseli 03-01-11 19:54

μηπως η ουρα ειναι λιγο φαγωμενη???????

ΗΛΙΑΣ 03-01-11 19:55

αν ειναι ,ειναι λιγο...τι μου προτεινεις?

vikos tseli 03-01-11 19:59

δεν ειμαι ιδικος αλλα αν μπορεις να το αλα3εις σε αλλο ενυδρειο με ακομα ενα μικρο ψαρακι και να του αυ3ησεις την τροφη πιστευω οτι 8α βοηθησει!!!!!!!!!!!
φιλικα βικτωρας

ΗΛΙΑΣ 03-01-11 20:17

σε ευχαριστω βικτωρα.Να σαι καλα..αλλα δεν εχω αλλο ενυδρειο ρε γαμωτο....

achisael 03-01-11 20:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΗΛΙΑΣ (Μήνυμα 530958)
σε ευχαριστω βικτωρα.Να σαι καλα..αλλα δεν εχω αλλο ενυδρειο ρε γαμωτο....

μπορεις να πας στο jumbo να παρεις αυτο το μικρουλι που εχει με 13-15 ευρω... αν και δεν ειναι οτι ιδανικοτερο μια χαρα θα σου ειναι...
εχει και φιλτρακι μεσα... :p:p
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vikos tseli (Μήνυμα 530944)
δεν ειμαι ιδικος αλλα αν μπορεις να το αλα3εις σε αλλο ενυδρειο με ακομα ενα μικρο ψαρακι και να του αυ3ησεις την τροφη πιστευω οτι 8α βοηθησει!!!!!!!!!!!
φιλικα βικτωρας

φυσικα χωρις αλλο μικρο ψαρακι.. ποιος ο λογος? να κολλησει και αυτο???
και τροφη νορμαλ...

ΗΛΙΑΣ 03-01-11 21:02

ok παιδια σας ευχαριστω πολυ....;)

achisael 03-01-11 21:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΗΛΙΑΣ (Μήνυμα 530993)
ok παιδια σας ευχαριστω πολυ....;)

μακαρι να σου γινει καλα... :p:p

Πάνος 04-01-11 13:58

μια φωτογραφια θα μπορουσε ισως να βοηθησει...εν τω μεταξυ βλεπω πως εχεις νιτρωδη 0.5..τι δεν πηγαινει καλα στο ενυδρειο σου??..:rolleyes:

ΗΛΙΑΣ 04-01-11 19:01

δεν ξερω ρε πανο......θα ξανακανω μετρηση σε λιγο για να τσεκαρω...εκανα μια μεγαλη αλλαγη χθεσ(μετα τις μετρησεις)αλλα δυστηχως το ψαρακι μου δεν αντεξε...:(:(:(
παντως και απο φωτογραφιες αλλα και απο κατι βιβλια τετοια αρρωστια δεν βρηκα...
το σωμα παραλλητο σχεδον και μονο τα πλαινα πτερυγια δουλευοθν...το ψαρι ανεβαινε στην επιφανεια μεχρι να κουραστουν τα πτερυγια και μετα επεφτε στον βυθο να ξεκουραστει...ταυτοχρονα ειχε και ενα μεγαλο σαν πρυξιμα στην πλατη και το σχημα του ειχε γινει σαν μπουμερανγκ(λιγο ακομα και θα εκανε Γ...)τελος παντων το πρωι το βρηκα νεκρο...και ηταν και το πρωτο μου και εκανε και την πρωτη μου γεννα μεσα στο ενυδρειο....:smt022:smt022
Τελος παντων σας κουρασα,...
ευχαριστω για την βοηθεια")

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:05.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01282 seconds with 10 queries