καινούριο ενυδρείο- πολλές ερωτήσεις
Ετοιμάζομαι για στήσιμο 2ου ενυδρείου, θέλω να ξεκινήσει σωστά και έχω απειρες ερωτήσεις. Να φανταστείτε στο 1ο δεν είχα καμμία:D:D
Λοιπόν: 1.Είχα διαβάσει εδω στο φορουμ για ένα botia ή corydoras που είναι μικρό (λίγα εκατοστά) και ζει κοπαδιαστά. Εχω ζαλίσει το λαπ και δεν βρίσκω την συζήτηση αυτή. Μήπως ξερει κανείς πιο ψαρι είναι?? 2. Πήγα σε ένα πετ και είχε ενα ψαρι που το έγραφε "silver botia". Το βαζω στον γουγλη αλλα τίποτε. Ξέρει κανείς κάτι? Θελω να διαβάσω λίγο περισσότερα, μην βρεθώ με κανα ψαρι τεραστίων διαστασεων. Στο πετ είναι 4-5εκ, υπερκινητικό, και μοιαζει λίγο με αυτό: http://animal-world.com/encyclo/fres.../YoYoLoach.php Αυτά για αρχή!:) |
|
Παράθεση:
το δευτερο λινκ ομολογουμένως πολύ ενδιαφερον, από τα πρώτα που έχω διαβάσει:rolleyes: |
Παράθεση:
γι ' αυτο στο εστειλα, και το αλλο λινκ λεει για τα cory για μικρο ειδος και κοπαδιαστο οπως θελεις αγορασε corydoras, ειδικα τα panta ειναι απο τα πιο ομορφα... |
Για να αποφύγω τις δραματικές ψαρόσουπες, πως σας φαινονται οι παρακάτω συνδυασμοί για ενυδρείο 80λτ (60χ30χ45) με σκουρόχρωμο flourite αναμεμιγμενο με μαυρο χαλικι λεπτόκοκκο. Νερο ουδέτερο προς την όξινη πλευρα, σκληρότητες 4-6ΚΗ
|
Άντε με το καλό και το 2ο.
Τιγράκια δεν θα έβαζα σε κοινωνικό, ειδικά αν τα "απαραίτητα" ζεβράκια είναι long tail, τρελλαίνονται να τσιμπούν ουρίτσες. Μου αρέσουν ο 2ος και ο 4ος συνδυασμός, αρκεί να μειώσεις λίγο τα νούμερα, πχ: 6 ζεβρα ντανιο, 6 αρλεκινοι, ζευγος κριμπενσις ή 6 ζεβρα ντανιο, 6 μελανοταινίες praecox, καθόλου cherry barbs Νομίζω 12-14 ψάρια είναι καλά για ενυδρείο 80 λίτρων (περίπου 65-70 καθαρά), τουλάχιστον μην το παραφορτώνεις από την αρχή. |
Παράθεση:
Τα ψαρια θα μπουν αργα- αργά, σαν να λέμε φεεεεεέτα. Προς στιγμην εχουν μπει τα μισα ζεβρα που βγηκαν από την γεννηστρα τους. |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board