Βοήθεια με άλγη
Παιδιά στο ενυδρείο έχει εμφανιστεί η παρακάτω άλγη...
http://img708.imageshack.us/img708/7765/pc290327.jpg Όγκος νερού: 98lt μικτά Φωτισμός: 56watt Φωτοπερίοδος: 13:00 - 21:00 Λίπανση ανα μία μέρα: καθολου CO2: diy pH:7.2 Γενική σκληρότητα (GH):8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):11 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 5 Αλλαγές νερού:30% καθε 10 μερες Θερμοκρασία:26 Μπορώ με κάποιο τρόπο να την περιορίσω η και να την εξαφανίσω??? δεν μπορώ να κάνω την αναγνώριση από το post με τις αλγες γιατί δεν μου ταίριαζε σε κάτι... όλες η γνώμες είναι ευπρόσδεκτες και ευχαριστώ εκ τον προτέρων... |
Επειδή θα σου ζητηθούν μετρήσεις από τους πιό έμπειρους για σου πουν τι φταίει..μέτρα και γράφτα :)
|
Παράθεση:
|
Παιδιά μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει έστω με την ονομασία της αλγης για να μπορέσω να την αντιμετωπίσω????
|
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36876 an se voithaei
|
Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση άλλα ήδη έχω διαβάσει το άρθρο και υποψιάζομαι για Hair algaeη Green Beard Algae
|
Για αρχη τριχοειδους μου μοιαζει περισσοτερο. Ανακατεψες προσφατα το υποστρωμα και εκατσε 'σκονη ' στα φυτα; Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο; Τι κυκλοφορια εχεις;
Θα προτεινα καλυτερα αλλαγες νερου καθε 7 μερες και το 30-40%. Και επειτα κανεις υπομονη και αφαιρεις οσο περισσοτερη γινεται με ενα καλαμακι για σουβλακια ή με οδοντοβουρτσα. Εμενα αυτη η αλγη παντα φευγει απο μονη της χωρις να κανω τιποτα οταν το ενυδρειο κλεισει απο 3 εως 6 μηνες λειτουργιας (και εφοσον ακολουθω την ρουτινα συντηρησης). |
το ενυδρείο τρέχει κoντα στον μηνά με το νέο set up... όποτε περιμένουμε...
|
βλεπω εχεις red cherry αμα σου κανουν παιδια και γινουν πολλες θα εχεις μεγαλη βοηθεια ;)
|
Παράθεση:
|
Nομιζω υπάρχει και ενα ψαρακι που εχει για μεζε την τριχοειδη αλγη ειναι απο τα ελχαιστα αν οχι το μοναδικο...θα σου πουν οι πιο εμπιροι αλλα θα ψαξω και γω....
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:04. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board