Τι είδους άμμο σε χελωνιέρα?
Τι είδους άμμο θα μπορούσα να βάλω σε χελωνιέρα? Το χελωνάκι είναι περίπου 4,5cm. Έψαξα για συσκευασμένη ειδικά για χελώνες τις exo terra αλλά τελικά δε μπορεσα να τη βρώ οπότε θα βάλω κάποια άλλη. Γνωρίζω οτι ακουγετε με την λεπτόκοκη αλλά μετά σκέφτομαι ότι και στο φυσικό περιβάλλον μπορει να συναντήσει οποιαδήποτε άμμο οπότε λέω να δοκιμάσω, ξέρω επίσης ότι στο καθάρισμα θα είναι λίγο ζόρι αλλά θέλω εδώ και καιρό να βάλω υπόστωμα.Πήρα λοιπόν τώρα την απόφαση. Θα μου άρεσε μια ανοιχτόχρωμη, θα μπορούσα να βάλω χαλαζιακή άμμο? ποια είναι η γνώμη σας?
|
Μη βαλεις ΤΙΠΟΤΑ. Θα το μετανοιωσεις.
|
Μπορεί να το μετανιώσω, απλα το έχω αποφασίσει να βάλω οπότε θέλω να βάλω και να το μετανιώσω μετα! τι να σου λέω τώρα? Ξεροκέφαλος ενα πράγμα.....χαχαχα Μπορείς να προτείνεις κάτι? Βρήκα αυτήν:
http://www.aquaclubdesign.com/hs-aqu...sand-9-kg.html Καμιά γνώμη? |
μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
|
βαλε οποια σου αρεσει, οι χελωνες δεν εχουν προβλημα αλλα θα βρωμισει με την μια,κ δεν θα μπορεις κ να την καθαρισεις καθολου ευκολα...το καλητερο ειναι να μη βαλεις τιποτα...
|
Γεια σε όλους, εγώ έχω μια χελώνα 3 ετών, και της εχω βάλει ψιλό χαλικάκια ψαριών, δεν ξέρω αν έκανα καλα ή όχι πάντως απο το τίποτα καλή είναι... νομίζω, και καθαρίζεται πολύ εύκολα. Έχω πάρει κατα καιρούς και άλλες χελώνες αλλα δεν έζησαν, δεν ξέρω γιατι, αυτη που έχω πάντως είναι μια χαρα και όλο σκάβει τα πετραδάκια, χρειάζετε κατι άλλο? ξέρει κανείς γιατι το κάνει? thanks
|
μεγαλο λαθος!και βεβαια ειναι καλυτερα να μην εχει τιποτα η χελωνιερα απο το να εχει μικρα πετραδακια...γενικα καλο θα ηταν να μην εχει τιποτα διοτι η χελωνες ειναι πολυ βρωμικα ζωα και θα ειναι σχετικα δυσκολο το καθαρισμα... πάντως εαν θελεις πετρες οπωσδήποτε τοτε οσιο πιο μεγαλες μπορεις...διοτι αμα ειναι μικρες υπάρχει κίνδυνος να τις καταπιεί..
|
Παράθεση:
|
Καλύτερα να μην μπαίνει άμμος σε χελωνάκια γιατι το χαλικάκι τα βοηθά να κρατούν τα νύχια τους στο σωστό μήκος .Έτυχε να δω μεγάλη νεροχελώνα σε ενυδρείο που ήταν άστρωτο και η κακομοίρα είχε τεράστια γυριστά νύχια .
|
μπορεις να βαλεις χαλαζιακες πετρες που να ειν αι μεγαλουτσικες ωστε να μην μπορει να τις καταπει.. το ενυδρειο εχει φιλτρο, ειναι στρωμενο, ποσα εκατοστα ειναι το νερο?????
σε βομβαρδιζω με ερωτηματα αλλα 9 στις 10 νεροχελωνες πεθενουν λογο κακου χειρισμου... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:21. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board