Ποσοι απο εσας εχετε Rainbow fishes στα ενυδρεια σας?
Ανοιγω αυτο το θεμα για να δω ποσοι απο την παρεα διατηρουν αυτα τα υπεροχα ψαρια (melanotaenia,pseudomugil,iriatherina,chilatherina ακομα και tetaurndina) στα ενυδρεια τους.
Ποιο ειδος εχετε και ποσα ατομα του ειδους ? Σε τι ενυδρειο το διατηρητε ? Με τι παραμετρους (ph,kh,gh,θερμοκρασια) ? Πεστε δυο λογια για την εμπειρια σας με αυτα τα πανεμορφα ψαρια,τι σας αρεσει σε αυτα και τι σας εκανε να τα αποκτησετε... |
Παρων ! :D με αθερινες (Iriatherina werneri).
Τι με εκανε να τα αποκτησω; χμμμ για να δω... ...μηπως αυτο; http://www.aquatek.gr/rimages/albums...s-dsc_0078.jpg |
εχω κι εγω
3 μποεσμανι. φοβερα χρωματα. μαλλον ομως θα τις αποχωρηστω. αποτι μου ειπαν καπιοι πιο παλιοι απο εδω μεσα οτι δεν τεριαζουν στην ψαροσυνθεση μου :(:( πεχα 6.8 κη 7 θερμοκρασια 26 |
Τι μοικανα ειναι αυτη της αθερινας ρε Raven????? :smt020
Αποχωρησου τα αλλα και κρατα τις μελανοταινιες...Παρε και αλλες 3! :D |
Παράθεση:
εδω χανια??? κι αυτες για να βρω τις χρυσοπληρωσα! αν εβρισκα ευχαρηστως! ειναι τα μονα που δεν κοιμουντε ΠΟΤΕ. καλα δεν κουραζοντε????? :rolleyes: |
Στελνουν και απο Αθηνα αρκετα καταστηματα...Το WI αυτη την στιγμη εχει και στελνει και παντου,θεληση να υπαρχει!
|
Παράθεση:
απο θεληση!!! αρκετη απο χρονο απλετο (ανεργος :D) απο ευρα ειναι το προβλημα!!! ;) |
Να 'μαι και γω !:smt052
Εγω εχω απο τις ψειρες..pseudomugil furcatus και pseud. gertrudae Θερμοκρασια : 26 Ph : 6.8 Kh : 6 ..ισως να εναι λιγο πιο μαλακο το νερο απ'οτι θα επρεπε για τα furcatus,αν και δεν εχω δει κατι ανυσηχητικο (οχι οτι ξερω πιο θα ηταν αυτο:( ) Ζητω τα pseudomugil :smt041 http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...4&postcount=19 |
Αν και οπως λες το νερο σου ειναι μαλακο για τα ψαρακια αυτα,η κατασταση τους ειναι απλα...Εξαιρετικη!
Μπραβο Ολγα! |
Eυχαριστω Δημητρη,αλλα θελω καποια στιγμη να τα χωρισω και να εχει το καθενα τις καταλληλες συνθηκες,δυστυχως δεν φτανουν τα λεφτα να τα κανεις ολα μαζι,σιγα σιγα...Οταν ομως με το καλο τα χωρισω,ποιες θα ηταν οι ιδανικοτερες τιμες για τα φουρκατακια?
|
Ιδανικες τιμες ειναι ph 7.6 -7.8, kh 12-15,θερμοκρασια 24-26 c.
|
Παρόν
Νέος στα παραδεισόψαρα με iriatherina werneri κοπαδάκι 8 άτομα Ενυδρείο φουλ φυτεμένο 100 λίτρων ph,kh,gh βρύσης Αθηνών και θερμοκρασία στους 26 Τα έχω πολύ λίγο καιρό αλλά με έχουν καταπλήξει Τα γνώρισα από τα άρθρα του Raven |
Ετσι μπραβο...Αφου ξερω οτι ειμαστε πολλοι που εχουμε εστω ενα ειδος!
|
iriatherina werneri και εγω σε παρεακι των 8 κανα 20ημερο τα εχω σε 87 λιτρα ενυδριο οχι πολυ φυτεμενο! σιγα σιγα, ολα μαζι δεν γινονται!!
υ.γ. βρε ολγα που τα βρηκες τα furcatus εφαγα ολο τον κοσμο!!! |
Mελανοταινια preacox σε φυτεμενο 120 λιτρων με ph 7,kh 5 και ειναι πανεμορφα....:):):):smt020
|
Παρών κι εγώ με 5 pseudomugil furcatus και 5 pseudomugil gertrudae.
Τα έχω σε 80λιτρο όλα μαζί και όχι μόνα τους:rolleyes:, έχουν παρέα 2 εναπομείναντα CPD και 2 microrasbora rubescens. Φουλ φυτεμένο με ΡΗ 7,5 - ΚΗ 12 - GH 14 -θερμοκρασια 25 c zapatas τα πήραμε από την 1 και μοναδική φορά που έφερε furcatus το πετσοπ Αζόρες στην Θεσσαλονίκη. Όλγα ξέρω πως μπορείς να τα χωρίσεις εύκολα, μου δίνεις τα φουρκατάκια και παίρνεις τις γερτρούδες..:D |
180 λιτρα φυτεμένο 10 pseudomugil gertrudae, 3 tateurndina ocelicuada τα έχω μαζί με 11cpd, .όλα καταπληκτικά ψαράκια, αλλά η αδυναμία μου είναι τα tateurndina, από τα οποία έχω και καμια δεκαριά μικρά μιας εβδομάδας.
ph7 kh 8 gh10, σταδιακά θα αυξήσω λίγο τις σκληρότητες. |
2 Συνημμένο(α)
είμαι και εγώ fan του είδους, έχω:
3 Glossolepis incisus και 3 melanotaenia affinis σε ένα κοινωνικό ενυδρείο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=40439) και είναι τα αγαπημένα μου, φοβερά χρώματα και κίνηση. Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι ότι δεν μπορώ να αυξήσω τον πληθυσμό τους (λόγω συγκατοίκων)... |
εγω εχω 3 melanotaenia preacox αν και σε λιγο καιρο θα τις βγαλω
γιατι θελω να ασχολιθω και με καποιο αλλο ειδος. |
Παράθεση:
οταν το αποφασισεις να τα δωσεις τα θελωωω! :smt020 |
θα σε ενημεροσω οταν ειναι:)
|
Παράθεση:
:smt041:smt041:smt041 |
Οσοι εχετε τριαδες τετραδες καντε τουλαχιστον 5-6 ατομων την ομαδα για να δειτε καλυτερες συμπεριφορες,λιγοτερο στρεσαρισμα και πιο ομορφα χρωματα.
Κωστα βλεπω σε αρεσουν πιο πολυ τα Φουρκατα απο την Γερτρουδη ε? |
Παράθεση:
Ενώ τα φουρκάτα είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά ψαράκια (τ' αρσενικά βέβαια);) |
Που να δεις τι θα παθεις οταν παρουσιασω τα αρτιαφιχθεντα....Pseudomugil conniae!!!!:D
|
Aααα Κωστα,δυστυχως τυχαινει να εχουμε ακριβως τα ιδια γουστα πανω σε αυτα τα ψαρακια,οποτε...:smt020
Δημητρη θα σε παρακαλεσω να μην αναβεις φωτιες,αμαν κανουμε να βολεψουμε αυτα,η μηπως σε λαδωσε ο bokostas μπας και λυγισω και του δωσω τα φουρκατακια μου ??:smt077 ------------------------- Y.Γ. επισης τα mellis ειναι παρα πολυ ομορφα,αλλα επισης δυσκολο να τα βρεις :( |
Παρών κι εγώ με 3 ζευγάρια iriatherina werneri μαζί με τις γαριδούλες μου
|
ειχα πριν καιρο ενα κοπαδι απο 11 marosatherina ladigesi http://www.google.gr/imgres?imgurl=h...0&tx=123&ty=79 αλλα λογω αλλαγων δε τα εχω πια...
γραφω απλα για να τα δουνε γιατι δεν ανεφερε καποιος αλλος και ειναι υπεροχα ψαρακια... τα ειχα σε νερο δικτυου. |
Λοιπον...
Εγω εχω αυτην την στιγμη στην κατοχη μου Tateurndinas Pseudomugil gertrudae Πριν μερικους μηνες ειχα Pseudomugil furcatus pseudomugil signifer Kαι στην καραντινα μου απο εχθες εχω Pseudomugil conniae "Popondeta" F1 Melanotaenia splendida rudrostriata " Soba Village" F1 Melanotaenia parkinsoni "Orient" F2 Παρουσιαση προσεχως... Ολοι κι ολοι εμεις ειμαστε με ουρανια τοξα? |
Παρόν …:p τα δικά μου τα γνωρίζεται από αυτό το θεματάκι αλλά δυστυχώς πριν κάτι μήνες έχασα κάποια από γερατειά και έχουν μείνει μόνο 4. 2 αρσενικά και 2 θηλυκά τελικά είχα κανείς λάθος στο post όταν έγραψα, τα ψαράκια ήταν 3 χρόνων…
Δημήτρη που τα βρίσκεις αυτά τα είδη…ζηλεύω λίγο :rolleyes: :p τα συγχαρητήρια μου για τις επιλογές…:smt041 Επίσης πριν κάποια χρόνια είχα ασχοληθεί με melanotaenia boesemani…με αρκετές πετυχημένες αναπαραγωγές ;) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board