ich?
1 Συνημμένο(α)
Τα χρυσόψαρα μου εχουν κάποια ασπρα στίγματα στα πτερύγια και την ουρά τους και ειναι υπερκινητικα.Εχουν ich? :confused:
|
τα ειχανε απο πριν η τωρα τα εβγαλαν ?
|
Με τέτοια ιχθυοφόρτιση και συνθήκες αργά αργά θα το πάθαιναν:smt120
Φιλικά πάντα;) |
τηλεμαχε εισαι μαντης ???????
|
http://goldfish.gr/forum/viewtopic.php?f=11&t=3683
Σόρρυ για το γκολντφις |
Ειναι δυο μικροσκοπικα χρυσοψαρα σε ενα ενυδρειο στρωμενο με μπολι 120λ.
:grin: |
Τα άλλα δύο;
Καλώς τότε.... Η θεραπεία είναι: + Αλάτι τυροκομικό 3γρ ανά λίτρο, το διαλύουμε και το ρίχνουμε άμεσα στο ενυδρείο + Ανεβάζουμε 1 βαθμό θερμοκρασίας θερμομέτρου την κάθε ημέρα μέχρι τους 30 + Παραμένουμε στους 30 για 10 ημέρες + Κατεβάζουμε 1 βαθμό την ημέρα μέχρι τους 22 ή όπου πρέπει + Αφαιρούμε το 10% του νερού την ημέρα και προσθέτουμε νέο χωρίς αλάτι, το επαναλαμβάνουμε για 8 ημέρες. = Το ICH πάει περίπατο, χωρίς κόστος σε χρήματα και ψάρια από aafent |
τα αλλα δυο τηλεμαχακο παρεμειναν στο 20αρακι και κολυμπουν χωρις μπρατσακια...
Φιλικα πάντα!:smt020 |
Κακώς :D
Φιλικά πάντα:smt020 |
βρε θα με λολανεις εσυ μικρε
πανε παρε μελαφιξ και βαλε και θα καθαρισουνε ;) |
1.Τηλέμαχε τι εννοουμε οταν λέμε τυροκομικο?
Απο petshop? αυτο που βαζω στις αλλαγές νερού? 2.Θα χρειαστω θερμοστατη δηλ? Προτεινεις κατι? :) |
Πόσο βάζεις στις αλλαγές νερού;
Λοιπόν τυροκομικό είναι το χοντρό αλάτι που χρησιμοποιείται στα τυριά στις ελιες κτλ |
αλλαζω 30% νερο και βαζω 4 κουταλιές της σουπας.
|
250 γραμμάρια
ωχ ωχ ωχ ωχ ωχ ωχ ωχ αχ και βαχ υπερτονικο νερο μπακαλιαρος έγινε το ψαράκι (α) |
κατσε ρε τηλεμαχε στο μικρο ενυδρειο (20αρι) εβαζα 1 κουταλια και τωρα στο μεγαλο βαζω 4 πολυ ειναι?
|
Πάρα πολύ:smt073
|
που κολαει το αλατι
μη ριξεις αλατι δε κανουν ολα τα αλατια ΤΗΛΕΜΑΧΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΒΑΛΕ ΜΕΛΑΦΙΞ ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΤΑ ΑΛΑΤΙΑ εχεις και φυτα ειδα θα τα στειλεις στο θεο και αυτα με το αλατι για ποιο λογο να βαλεις αλατι στην αλλαγη ????? |
ρε φιλε στα 120 το αλατι ειναι 40g
τοσο έβαζα... zw |
Πριν αρχίσουμε τα αλάτι κλπ είναι σίγουρο ότι είναι Ich ;
Ρωτάω γιατί και στο δικό μου χρυσόψαρο είχα στην αρχή μαζεμένα στην ουρά 5-6 τέτοια σημάδια και εμφάνισε αργότερα (μετά από 6 μήνες) μερικά ακόμα στα θωρακικά πτερύγια αλλά δεν είναι ich. Τα σημάδια αυτά δεν αυξάνουν σε αριθμό, αλλά ούτε έχουν το μέγεθος του ich, που είναι σαν άσπρη χάζαρη άχνη και παντού σχεδόν. |
αλλαγες νερου θα κανω κατα την διαρκεια της "θεραπειας-παστεριωποίησης" ???
:smt120:smt120:smt120 |
τρεις λαλουν και 2 χορευουν
στου κουφου την πορτα παρε την πορτα και φυγε :smt075 |
εσενα ποιος σου μιλησε ρε μεγαλε?zw
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
καλα θα παιξω αμυνα!
|
αμα δε θες συμβουλες μη κανεις ποστ να τον περνεισ τηλεφωνο μεγαλε :smt073
|
Παιδιά δεν αξίζει να ανεβάζουμε τους τόνους... Ποιόν να πάρει τηλέφωνο;:D
|
Παιδιά,ηρεμία.Λοιπόν,πρώτα απ'ολα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είναι ικ.Κι επειδή εγώ το έχω συναντήσει το ικ σε ένα ενυδρείο μου,δε μου φαίνεται για ικ αυτό.
|
Και τώρα που χαλαρώσαμε, doudou ρίξε μια ματιά σε αυτό το λινκ για να σιγουρευτείς τι είναι : http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/p...=2&GalleryId=2
Οι πρώτες 11 φωτογραφίες είναι ich. |
Φιλε Σαμιωτη Συμβουλες δέχομαι...Ειρωνίες δεν δέχομαι...:D
Ειδες να εχω προβλημα με κανενα αλλο παιδι? Anyway,τις συμβουλες σου σε αλλα φιλαρακια. ------------------------- Το πιο κοντινο ειναι το Ichthyophthirius κατα 99% αλλα δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλο βαθμο οσο οι φωτο.Ξεκίνησα ειδη θεραπεία... με costapur F και αλάτι της sera. :smt073 |
φιλε ντουντου κι εγω τιν ιδια μακακια εκανα με το αλατι και το μετανιωσα!
χαλασαν σχεδον ολα τα φυτα! κανε αλλαγες νερου καθε μερα να φυγει το πολυ αλατι και θα δεις βελτιοση μεγαλη! ------------------------- Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board