CO2 και αλκαλικό νερό
Έστω ότι έχουμε ένα φυτεμένο με ψάρια που ζούνε σε ph 7.5 με 8.
Βάζουμε μπουκάλα με ph controler. Εάν ρυθμίσουμε τον controler να κλείνει π.χ. στο 7,5 λογικά ποτέ σχεδόν δεν θα παίρνει μπροστα... Πως θα εξασφαλίσουμε το απαιτούμενο για την ανάπτυξη των φυτών μας CO2; Προς το παρόν εγώ τουλάχιστον χρησιμοποιώ excel αλλά κάποια στιγμή λέω να κάνω το "βήμα"... Από όσο έχω δεί σε φυτεμένα βάζουν τον controler γύρω στο 6,5 για να γίνει ικανός εμπλουτισμός...:confused: Είναι μήπως κάτι που δεν κατάλαβα σωστά στη λειτουργία του όλου συστήματος; |
|
Πανο ολα περιστρεφονται γυρω απο αυτον τον πινακα....
|
Πάνο, θα ψάξεις το φόρουμ ή google να βρεις υπολογιστάκια ή πίνακες με τη σχέση ΚΗ/ph/co2. Από εκεί, θα βρεις πόσο πρέπει να είναι το Ph σου για να έχεις το επιθυμητό επίπεδο Co2 (με δεδομένο και σταθερό το KH του νερού σου), και θα ρυθμίσεις τον controller ανάλογα.
(Πριν πας σε controller, σκέψου και τη "λύση" του double drop checker, γιατί δουλεύει καλά, είναι απλός και φτηνότερος, και δεν θέλει καλιμπράρισμα σε ηλεκτρόδια και άλλα τέτοια...) |
Παράθεση:
kh 15 λοιπόν..... Ευχαριστώ στρατηγέ! ούπς!!! Μόλις είδα και τους υπόλοιπους.... Ευχαριστώ παιδιά! Για το double drop checker δεν έχω ξαναακούσει.... |
Το θεμα ειναι οτι τα φυτα(απο οσο γνωριζω)προτιμουν kh 5-6
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δημήτρη για τι κόστος μιλάμε; |
Γύρω στα 35 ευρώ, δες αυτό:
http://www.greenleafaquariums.com/co...ble-check.html |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Γι αυτό ρώτησα για τελική τιμή, μήπως τελικά δεν είναι πολύ ακριβότερο το controler. |
|
Παράθεση:
No double... Thnx! |
|
Πρεπει να ειναι πολυ καλη λυση..και εγω προς τα εκει προσανατολιστηκα αρχικα,αλλα τελικα βρηκα ''second hand controller'' και υσηχασα :cool:
Νομιζω παντως οτι με τον controller κανεις αρκετη οικονομια στο Co2,πρωτη φορα μου κρατησε τοσο η μπουκαλα και ακομα εχει και φυσικα σου κραταει το PH σε σταθερες τιμες. Πανο...μενουμε Περαια,προσωπικα για μενα ειναι μεγαλη ανακουφιση το να αργω να γεμισω μπουκαλα,μιας και δεν εχω ποτε καποια δουλεια προς τον Τσερτση και οταν ειναι για γεμισμα το σκεφτομαι και ματωνω(και να σκεφτεις οτι ακομα δεν εχω παει η ιδια μεχρι εκει να την γεμισω:D)..Απλα μην κανεις το δικο μου λαθος και παρεις τοσο μικρη μπουκαλιτσα. Μου το ειχε πει ο Γιωργος απο το Petcumulus,αλλα ποιος τον ακουσε... |
Μυρίζομαι ότι πήρες 2κιλη μπουκάλα Πάνο με μανόμετρα της aqualight?:D
|
Nαι τον άτιμο, με πρόλαβε :confused:
Με γειές αν είσαι εσύ ο τυχερός ... |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
:smt089:smt089:smt089 Με πρόλαβε άλλος!!!!! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board