προβλημα???
καλησπερα μετα απο πολυ καιρο (λογο δουλειας και περιορισμενου χρονου!)
στο ενυδρειο μου εχω εντλερακια και γαριδες ρεντ τσερρυ το προβλημα ειναι πως τα ψαρακια τα βλεπω μονιμος ξαπλωμενα στον βυθο και σαν να βαριανασενουν(μπορει να ειναι και ιδεα μου απο το αγχος) κανω συχνες αλαγες νερου 1-2 φορες καθε μερα ριχνω και λιγο αλατακι και κολυμπανε λιγο αλλα την επομενη μερα παλι τα ιδια! τι κανουμε για να σοθουν?:confused: |
Αν δεν συμπληρωσεις τον πινακα δυσκολο να πει κανεις .Δες ομως μηπως ειναι η ψιλη θερμοκρασια
|
η θερμοκρασια ειναι 24-25 βαθμους!
οπως τα βλεπω εχουν ψιλοαδυνατισει και εχουν καμπουριασει λιγο! |
φωτο τουλαχιστον?
|
Μήπως έχει πολύ αλάτι μέσα? τρώνε κανονικά?
|
αν βαζεις καθε μερα και λιγο αλατι σε λιγο θα γινει θαλασσινο :D, συγνωμη για το αστειο αλλα μηπως εχει μαζευτει πολυ στα ενυδρειο σου;(αλατι)
|
Παράθεση:
τα ταιζω τα κοιταω λιγακι και τρωνε μετα παλι στο βυθο! ------------------------- Παράθεση:
καθε μερα κανω αλλαγη νερου και βαζω ενα σφινακι αλατι! ------------------------- μηπως να επαιρνα τιποτα βιταμινες? |
ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ
ΚΑΝΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ . ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΩΤΟΣΕΙ ΠΟΣΑ ΛΙΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ???? |
Γιώργο κόψε το αλάτι, δεν το χρειάζονται.
Αφαίρεσέ το σταδιακά, όπως σου είπαν, με μικρές συχνές αλλαγές νερού χωρίς αλάτι και όλα θα πάνε καλά. Το αλάτι δεν χάνεται και με την καθημερινή προσθήκη, το νερό σου έγινε υφάλμυρο και τα ζωντανά υποφέρουν. Μην ξαναβάλλεις αλάτι κι όταν ξαλμυρίσει, θα δεις ότι δεν θα χρειάζεσαι παραπάνω από 1 αλλαγή τη βδομάδα. |
παιδια ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!!!!!!!!!!!!
επειδη με ψιλοτρομαξατε με το αλατι να σας πω οτι σημερα εκανα μια μεγαλη αλλαγη περιπου το 70% του νερου και ηδη τα βλεπω να συμπεριφαιρονται πολυ καλυτερα! ο χρονος θα δειξει ------------------------- Παράθεση:
αλατι βαζω χοντρο τυροκομικο χωρις συντηριτικα δεν ξερω γιατι βαζω τοσο αλατι αλλα διαβασα οτι επουλωνει πλυγες! λαλακια εκανα το ξερω! |
ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ
ΚΑΝΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ . ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΩΤΟΣΕΙ και εσυ εκανες 70 % ???? :smt120:smt073:smt120:smt073 αμα σου ελεγα να κανεις μεγαλη ποσο θα εκανες ???????? |
:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044
Παράθεση:
------------------------- φιλε μου το ειδα και εγω στο ιντερνετ.. το αλατι επρεπε να απομακρυνσει σιγα σιγα!!!! |
Γι'αυτό που είπε ότι έβαζε χοντρο τυροκομικό αλάτι επιτρέπεται?? Δεν πρέπει να βάζει ειδικό???
|
το ιδιο ειναι
|
Δηλαδή εγώ που θέλω να βάλω λίγο στον μονομάχο μου που είναι λίγο άρρωστος μπορω να βάλω από το τυροκομικό??? Γιατί άλλα μου λέγανε στα post μου....
|
παρε απι αμα ειναι για τοσο μικρη ποσοτητα 5 ευρο κανει
γιατι πρεπει να ειναι τιροκομικο χονδρο η χιων βγαζει τετειο η συσκεβασια λεει τυροκομικο |
καλημερα φιλοι και παλι!
το ενυδρειο μου πηγαινει πολυ καλα τα ψαρακια οσα εχουν μεινει κολυμπανε παρα πολυ καλα και οπως βλεπω τρωνε και συμπεριφερωνται πολυ καλα! το προβλημα ειναι οτι εχουν μεινει 3 μονο (2θ 1α) και αναζητω λιγα για να το εμπλουτισω λιγακι αν υπαρχει καποιος που εχει και δινει ας μου πει! |
μη ξανα ριξεις αλατι
βαλε και κανα φυτο μετα απο 6-7 αλαγες γιατι ακομα το ενυδρειο εχει αλατι και θα χαλασουν εκει να δεις ομορφια ;) |
Κρίμα τα ψαράκια και να σκεφτείς ότι άντεξαν ταξίδι 48 ωρών με κούριερ από Θεσσαλονίκη-Κρήτη κι έφτασαν και τα 15 ζωντανά.
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:16. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board