Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ 450 lt (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43383)

vasiliki 03-09-10 12:15

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ 450 lt

Καλημέρα σας.

Προτού προχωρήσω στην αγορα του νέου μου ενυδρείου Juwel 450 και έχοντας καλή εμπειρία από ένα 120 λίτρων κοινωνικό χωρίς φυτά, θα παρακαλούσα να μου προτείνετε:
1. Φίλτρο ή φίλτρα με καλή σχέση απόδοσης τιμής.
2. Θερμοστάτη
3. Χρειάζεται κάτι άλλο σε αυτά τα λίτρα; (κυκλοφορητής......)

Τα δεδομένα είναι ότι προς το παρόν θα βάλω τα 2 Bala shark και ένα pleco από το παλιό μου ενυδρείο και μελλοντικά (όχι πολύ μακριά) θα ήθελα να το κάνω Malawi. Με φυτά δεν θα ασχοληθώ λόγω έλλειψης χρόνου.

Αυτή τη φορά θα το κάνω σωστά από την αρχή, με τη βοήθειά σας, όχι όπως πριν τέσσερα χρόνια που πάλευα μόνη μου και με άσχετους.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ;)

sfk 06-09-10 14:11

Σε 300ρι RIO τη βολευω με 1 εξωτ. φιλτρο EHEIM 2076(1650λ/ω) +1 θερμοστατη 300W.
Στο δικο σου σιγουρα θες 2φιλτρα εξωτερικα(με ισχυ τουλαχιστον 1000λιτ/ωρα) και 2 θερμοστατες 250ρηδες.
Καλυτερα ομως να περιμενεις αποψεις απο τους εχοντες κ κατεχοντες 450ρια

Καλο ξεκινημα

Dimis 06-09-10 14:48

To vision 450 παει μαζι με το εσωτερικο 1000 λιτρα/ωρα και με θερμοστατη 300 βατ.
Οποτε προτεινω να παρεις ενα eheim 2217 και να το δουλεψεις μαζι με το εσωτερικο και να συμπληρωσεις και στον 300αρι θερμοστατη εναν ακομη 200αρι.
Κυκλοφορητης δεν ειναι απαραιτητος,θα εχεις ηδη 2 φιλτρα.

delta66 06-09-10 14:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vasiliki (Μήνυμα 476514)
Καλημέρα σας.

Προτού προχωρήσω στην αγορα του νέου μου ενυδρείου Juwel 450 και έχοντας καλή εμπειρία από ένα 120 λίτρων κοινωνικό χωρίς φυτά, θα παρακαλούσα να μου προτείνετε:
1. Φίλτρο ή φίλτρα με καλή σχέση απόδοσης τιμής.
2. Θερμοστάτη
3. Χρειάζεται κάτι άλλο σε αυτά τα λίτρα; (κυκλοφορητής......)

Τα δεδομένα είναι ότι προς το παρόν θα βάλω τα 2 Bala shark και ένα pleco από το παλιό μου ενυδρείο και μελλοντικά (όχι πολύ μακριά) θα ήθελα να το κάνω Malawi. Με φυτά δεν θα ασχοληθώ λόγω έλλειψης χρόνου.

Αυτή τη φορά θα το κάνω σωστά από την αρχή, με τη βοήθειά σας, όχι όπως πριν τέσσερα χρόνια που πάλευα μόνη μου και με άσχετους.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ;)

Πριν σου προτεινουμε κατι θα πρεπει να ξεκαθαρισουμε 2-3 πραγματα.
Το βασικο ειναι τι ψαρια θα φιλοξενησει.

Μετα:
1. Bala shark και αφρικανες δεν ειναι συμβατα σε καμια περιπτωση.
2. Τα Bala shark ειναι κοπαδοψαρα και γινοται μεγαλα (30-35 εκ)
Ακομα και το 450αρι θα ειναι οριακα μικρο για σωστη διατηρηση μιας μινιμουμ ομαδας 5-6 ατομων τετοιου κινητικου ειδους.
Κοιτα ποσο μεγαλα φαινονται ακομα και σε 2.5 μετρα ενυδρειο http://www.youtube.com/watch?v=gfbspqOI2sw
Μηπως να πηγαινες σε διμετρο (εστω εμποριου) και να ευχαριστιουνα πραγματικα μια ομαδα απο silver shark?

ΥΓ Υπαρχουν και φυτα που δεν χρειαζονται χρονο και μονο θετικα προσφερουν στο νερο.

Dimis 06-09-10 16:29

Απο οτι καταλαβα Delta αυτα θα μπουν προσωρινα και οπως λεει στο αμεσο μελλον το 450 θα γινει Μαλαουι.
Η προταση μου εγινε πανω σε 450 λιτρα Μαλαουι.

delta66 06-09-10 20:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimis1978 (Μήνυμα 477594)
Απο οτι καταλαβα Delta αυτα θα μπουν προσωρινα και οπως λεει στο αμεσο μελλον το 450 θα γινει Μαλαουι.
Η προταση μου εγινε πανω σε 450 λιτρα Μαλαουι.

:smt023:smt023
Εγω μιλησα για τα ψαρια που ηδη υπαρχουν με το σκεπτικο οτι ηθελε να τους φτιαξει σωστες συνθηκες και να μη τα .... "διωξει".

vasiliki 07-09-10 08:23

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Πράγματι το ενυδρείο δεν θα γίνει Malawi προς το παρόν και σίγουρα δεν θέλω να διώξω τα Bala μου τα οποία τα έχω συνηθήσει και τόσο ταλαιπωρήσει στο 120αρι. Χώρος για δίμετρο ενυδρείο δεν υπάρχει. Πρέπει να βάλω τόσα πολλά Bala; Υπέθετα ότι με 2 ακόμα θα ήταν ΟΚ. Επίσης, αν δεν πάρω Juwel, αλλά το 450αρι του arkoujohn, ( :D ) θα χρειαστώ προφανώς 2 φίλτρα εξωτερικά ανάλογης δυναμικής ε; (σαν ποιά; :smt120 )

Πάντως κατατοπίστηκα αρκετά! Θέλω να το στήσω καλά για να μην έχω προβλήματα, ούτε σε μία πιθανή μελλοντική μετατροπή στη σύνθεση.

Όσο για τα εύκολα φυτά, τι εννοούμε;

Dimis 07-09-10 13:01

Οπως και να εχει 4-5 bala ειναι καλυτερα απο τα δυο.
Το κακο ειναι οτι δεν χωρανε στα λιτρα σου.Ειναι πολυ κινητικα,πολυ λαιμαργα και γινοντε πολυ μεγαλα.
Οσον αφορα τα φυτα δες εδω... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
Eπισης για το θεμα εξοπλισμου,για να μην το κουραζουμε,βρες πρωτα ποιο ενυδρειο θα παρεις,δες τι εξοπλισμο εχει ηδη,πες μας τι ψαρια και ποση φυτομαζα σκεφτεσαι να βαλεις μεσα...Και τοτε θα μπορουμε να κανουμε μια πιο καλη προσεγγιση.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:30.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01431 seconds with 10 queries