Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Malawi (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Γέννα Labidochromis (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=41664)

corleone3 30-06-10 17:54

Γέννα Labidochromis
 
Καλησπέρα. Θέλω τη βοήθεια σας σε ένα θέμα. Χθές, η επί 22 μέρες μπουκωμένη θυληκιά Labidochromis απελευθέρωσε μικρά ψαράκια, τα οποία κρυφτηκαν αμέσως στις πέτρες. Το ενυδρείο μου είναι 120 λίτρων και πέραν του παραπάνω ψαριού, υπάρχει 1 αρσενικό Labidochromis, 1 Malanochromis auratus και 1 Melancohromis maingano. Υπάρχει περίπτωση να επιζήσουν σε αυτό το ενυδρείο τα μικρά, από τα οποία βλέπω μόνο το 1 να βρίσκεται σε ένα στενό ανάμεσα σε 2 πέτρες? Πως μπορώ να ταϊσω τα μικρά μέσα στο ενυδρείο (αν υπάρχουν ακόμα εκτός από το 1)? Δυνατότητα μεταφοράς σε άλλο ενυδρείο δεν υπάρχει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κλεόβουλος 30-06-10 18:24

Καλησπέρα!
Τα μικρά αν έχεις αρκετές κρυψώνες γι' αυτά, θα επιβιώσουν αν όχι όλα, τα περισσότερα.
Τα λίτρα σου πάντως είναι λίγα για τις ανάγκες και το μέγεθος αυτών των ψαριών.
Τα melanochromis είναι συγγενικά είδη και αν είναι θηλυκό-αρσενικό θα υβριδίσουν:(
Αν θέλεις κάνε μια παρουσίαση να ακούσεις γνώμες.

corleone3 30-06-10 20:13

Τα Melanochromis είναι αρσενικα. Το ξέρω ότι τα λίτρα δεν είναι κατάλληλα γι΄ αυτά τα ψάρια, αλλά τι να κάνω που δεν το γνώριζα πριν τα βάλω μέσα. Έχω αρκετεές πέτρες και επλπίζω να επιβιώσουν τα μικρά. Πρίν από λίγο είδα ακόμα ένα. Ευχάριστώ πάντως για τις συμβουλές.

Κλεόβουλος 30-06-10 21:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από corleone3 (Μήνυμα 461151)
Τα Melanochromis είναι αρσενικα. Το ξέρω ότι τα λίτρα δεν είναι κατάλληλα γι΄ αυτά τα ψάρια, αλλά τι να κάνω που δεν το γνώριζα πριν τα βάλω μέσα.Ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώνουμε τα λάθη μας.Τα δίνεις και βάζεις ψαράκια απο Τανγκανίκα που θέλουν σχεδόν τα ίδια νερά και έχουν επίσης όμορφα χρώματα και συμπεριφορές;)Έχω αρκετεές πέτρες και επλπίζω να επιβιώσουν τα μικρά. Πρίν από λίγο είδα ακόμα ένα. Ευχάριστώ πάντως για τις συμβουλές.

..........

frits 01-07-10 18:28

Σίγουρα κάποια μικρά θα επιβιώσουν αν και αν είχες περισσότερα λίτρα θα ήταν πιο εύκολο γι αυτά. Ποτέ δεν είναι αργά όπως λεει κι ο Κλεόβουλος. Κάποτε είχα 4 όσκαρ σε 300 λίτρα και τά 'δωσα σε μια μέρα, με αποτέλεσμα τώρα να χαίρομαι πολύ περισσότερο το ενυδρείο μου ;)


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:45.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01114 seconds with 10 queries