Απρόσκλητος επισκέπτης Νο2
2 Συνημμένο(α)
Σήμερα είδα στην anubia να βολτάρει ένας νέος επισκέπτης μετά το bladder snail. Μήπως ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι?? Το χαρακτηριστικό του είναι ότι το κέλυφος είναι οριζόντιο σαν <ξαπλωμένο>...:)
|
Να σου πω την αληθεια και αυτο για physa μου φαινεται.
δεν μπορεις να βγαλεις καλυτερη φωτογραφια? |
Δεν πρέπει να είναι physa γιατί έχει το κλασσικό κέλυφος όπως π.χ. τα apple snails αλλά είναι οριζόντιο αντί για κάθετο...
|
Αυτο ειναι το σαλιγκαρακι : Gyraulus albus.
|
Πρωτη φορα του ακουω.
Ειναι συχνο σαλιγκαρι "λαθρεπιβατης"?και ποσο μεγαλωνει? |
Πολυ συχνος, μενει μικροσκοπικο περιπου 1 mm σε διαμετρο και γι αυτο ισως περναει απαρατηρητο ή αναγνωριζεται λανθασμενα σαν μωρο ramshorn. Κανει πολυ καλη δουλεια με τις αλγες !! αλλα χαλαει την εμφανιση αισθητικα οταν κολλαει κατα εκατονταδες πανω στα τζαμια οταν πιασουν αλγη.:rolleyes: Για τα φυτα ειναι εντελως ακινδυνο. Στα ενυδρεια μου, παραδοξως ευνοειται μονο στο 300αρι οπου ομως ελεγχουν τον πληθυσμο του οι γαριδες αμανο.
|
Αυτό πρέπει να είναι γιατί το έχω δει και πριν 2 εβδομάδες και δεν έχει αλλάξει καθόλου σε μέγεθος. Ψαχνωντας στο google βρήκα ότι ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα ramshorn (Planorbidae) και μάλιστα η κοινή του ονομασία είναι White Ramshorn.
Ευχαριστώ τον φίλο Raven που μου έδωσε το έναυσμα να το ψάξω λίγο παραπάνω.. ;) |
Αντρέα έχω κάτι χιλιάδες στο ενυδρείο μου θες ;
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
....Ανθισμένη παντόφλα ρε και θα στην φέρω στο κεφάλι.
|
Xaxaxa.. ακου παντοφλα ! Acistrus λεει εχεις μεσα στο ενυδρειο σου ε; :D
Οποτε και να σου ανθισει καμια ...να τι θα παθει: |
χαχααχχααχαχ απίστευτοοοοοοοο.
Πω πω σκέτο θρίλερ, αη σιχτίρ μουσάτε. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:21. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board