Προγραμμα ευρεσης λιτρων και συγκατοικων
καπου υπηρχε ενα πολυ καλο site με μεγαλη database,
εβαζες διαστασεις λιτρων και τα φιλτρα σου και σου ελεγε αν πρεπει η αν δεν πρεπει να βαλεις το ψαρι που επελεξες και γιατι... την εχω χασει ομως τη σελιδα...:( |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
κι ομως υπηρχε φιλε... σου ελεγε σε τι ph kai gh ζει το καθε ψαρι και συγκρινε τις επιλογες σου λεγοντας πως δεν ταιριαζουν για ολους τους λογους που αναφερουμε εμεις ακομα και τις αναλογιες αρσενικων θηλυκων ελεγε η απαγορευε συνδυασμους λογω επιθετικοτητας... εχω ξενερωσει παρα πολυ που δεν το βρισκω...:( |
Παράθεση:
Και ζευγαρι δισκων μονο του να εχεις μπορει να σκοτωσει το ταιρι του! ... Πως να το περασεις σε προγραμμα αυτο?? Εμφανιζοντας alert?? :grin: |
Παράθεση:
το αν θα σκοτωσει ο αρσενικος τη θυληκια κατα την αναπαραγωγη η ετσι επειδη του ηρθε δεν το ξερεις ουτε εσυ ο ιδιος...ειναι επιχειρημα αυτο για να διαγραψεις μια δουλεια καποιων ανθρωπων για πολλα χρονια? εδω μιλαμε για μια πολυ καλα δουλεμενη database με τα βασικα χαρακτηριστικα εκατονταδων τροπικων ψαριων δηλαδη ph-gh-kh-θερμοκρασια-φιλτρανση-κοπαδι η μοναχικοτητα-αναλογια αρσενικων-θυληκων-επιθετικοτητα και οτι αλλο μπορει να ξεχναω... επειδη εχει πει ο Κ. Τολης δεν ειναι καλες αυτες οι λιστες ΝΑΑΑΑΑΑΑ ενα Χ στις λιστες κατευθειαν χωρις να ξερεις για τι πραγμα μιλαω... ε οχι δεν παει ετσι... να γιατι καποτε μιλαγα για δογματισμο... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Οπως σου ειπα παραπανω ... δε στηριζομαι σε εμπειριες - αποψεις αλλων ακομα και αυτες ειναι δικες σου η του Τολη η του Παπα ... Οταν το δοκιμασω θα σου πω ... απλα σαν πρακτικος ανθρωπος .. θα πρεπει να το δοκιμασω για να σου πω .. δε μπορω να σου πω αν μου αρεσει η παπια Πεκινου γιατι δεν εχω φαει ποτε αλλα μπορω να σου πω οτι η παπια στο φουρνο ... δε μου αρεσει γιατι εχω φαει ;) Αντε βρες το ... οσα εχω δει εγω ειναι για τα μπαζα παντως ... πρακτικα:smt020 Οτι λεω ... συμβουλευω ... προτεινω ... προερχονται απο προσωπικη εμπειρια ... Ακουω .. σκεφτομαι .. δοκιμαζω οτι θεωρω πιο σωστο .. και βλεπω τα αποτελεσματα .. και μονο τοτε μιλαω .. αλλιως δεν απαντω ... Βιβλια, θεωριες, αξιωματα, κατευθυνσεις σε μενα δε πιανουν .. η επιστημη στηριζεται στο πειραμα! Αλλα ακομα και εκει τιποτα δεν ειναι απολυτο! Αν για μενα κατι δε λειτουργει σωστα ... απλα το αλλαζω και βρισκω αυτο που λειτουργει πιο καλα για μενα! Και επειδη ειμαι τελειομανης παντα θελω το καλυτερο αποτελεσμα .. |
τελοσπαντων...
------------------------- ρε φιλε σορυ κιολας αλλα εγω βλεπω αλλο πραγμα... ξεκιναει η συζητηση με το να φτιαξουμε μια λιστα λες οτι ειναι καλη ιδεα και ξεκινας εσυ για δισκους(ισως καποιος αλλος να ξεκινουσε για ζωοτοκα και παει λεγοντας) αναφερω πως μια πολυ καλη δουλεια που δεν την βρισκω τωρα εχει ηδη γινει με ολες τις απαραιτητες παραμετρους, αυτοακυρωνεσαι και βγαζεις και εμενα ασχετο με το να λες πως τετοια λιστα ειναι αδυνατο να φτιαχτει αλλα πριν λιγο θα την ξεκιναγαμε να την φτιαχναμε και μετα λες πως οτι εχεις δει μεχρι τωρα δεν σε καλυψε με τελευταιο ποστ μια ανευ λογου υπερασπιση του προφιλ σου... με τρελανες πραγματικα σημερα ρεη...:D |
Παράθεση:
Δεν υπερασπιζομαι το προφιλ μου απλα απαντω σε αυτο: Παράθεση:
|
Παράθεση:
φυσικα και σαρεσει να λες την τελευταια κουβεντα κι εμενα το ιδιο.. αν ο προγραμματισμος γινει σωστα και εχει μεγαλο φασμα παραμετρων (μια βαση ειναι αυτα που ηδη εχω αναφερει), τοτε το προγραμμα θα μπορουσε να εχει τα ιδια ακριβως αποτελεσματα...δεν ειναι και τοσο δυσκολο πια ενα προγραμμα με καμια δεκαρια φιλτρα..περισσοτερο η ερευνα με το στατους του καθε ψαριου ειναι η δυσκολια...μπορει να μην ειναι 100% σωστο οπως επισης και το αρθρο δεν θα ειναι 100% σωστο (αντε ξανα μια απτα ιδια) γιατι ο καθενας εχει τις εμπειριες του και τις διαφωνιες του, τουλαχιστον μεχρι να αποκτησουν φωνη τα ψαρια και να μας πει το καθε ψαρι ποσα λιτρα θελει... ναι, η αληθεια ειναι πως μερικα γραφομενα τα βρισκω παρεξηγησιμα για να μην πω προσβλητικα... |
Παράθεση:
Ωστοσο ξερω με ποιον μιλαω και δεν εχω αμφιβολιες για τις προθεσεις σου απλα τα γερακια θα κανουν την εμφανιση τους πιανοντας καθε θολο σημειο για σαματα ... κατι που δε θα το επιτρεψω!! ;) |
Μετεφερα ολα τα ποστ σε νεα συζητηση .... γραψτε ολοι ελευθερα ... προσβλητικα σχολια και επιθεσεις προς οποιοδηποτε προειδοποιω θα σβηστουν ... με π.μ. ας τα βρει ο καθενας ξεχωριστα!!!!! :p:p:p:p
|
Παράθεση:
τι επιθεσεις προς οποιονδηποτε ρε, μονο οι δυο μας πλακωνομαστε μονοι μας...:D |
Παράθεση:
δε πλακωνομαστε ωρε!!! Αστα αυτα και βρες το προγραμμα μην ερθω και σου κλεισω το CO2 και γινει βιοτοπικο δισκων το φυτεμενο!! :D:D |
Παράθεση:
ασε με μου την εχει δωσει απτο πρωι το ψαχνω... |
Πρέπει να παίζει ρόλο και η επιφάνεια του νερού, σωστά;
|
Αν λες αυτό:http://www.aqadvisor.com/ έχει πολλές ελλείψεις, αλλά το παλεύει. Αν λες κάποιο άλλο περιμένουμε να το βρεις!
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
:D:D αυτο λεω... σαφως και εχει ελλειψεις αλλα βλεπω κανουνε συνεχεια updates, συμφωνοι πως μπορει να μην ειναι το τελειο προγραμμα, παρολαυτα πιστευω οτι κανει πολυ καλη δουλεια και δινει αρκετα κατατοπιστικες συμβουλες.. |
Δεν αντιλέγω στο ότι είναι μια αξιόλογη προσπάθεια και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι συναγερμοί που πετάει είναι πολύ σωστοί. Απλά, με τα λίγα που ξέρω έβαλα λάθος συνδυασμούς να δω τι θα γίνει. Ε, το να θεωρεί π.χ. μια χαρά τα guppy με neon δε θέλει πολλές εκδόσεις για να διορθωθεί! Απλά νομίζω ότι άμα οι απαιτήσεις στη χημεία του νερού συναληθεύουν κάπου αυτόματα το βγάζει σωστό. Και κάποιος που έχει γνώσεις και όρεξη μπορεί να το ξετινάξει με τέτοιους συνδυασμούς! Στην επόμενη ανανέωση πάντως τα ξαναλέμε!
|
Παράθεση:
γκαπυ με νεον προσωπικα το θεωρω σωστο συνδυασμο και εχω σκοπο να το δοκιμασω συντομα... Απο Τσαμη Νεον Φτάνουν σε μήκος τα 4 cm. Το pΗ πρέπει να είναι σε ουδέτερο επίπεδο, 6 - 7,2 και η σκληρότητα του νερού μέχρι 15 odGH Γκαπυ ΡΗ 5,5 μέχρι 8,5 και σκληρότητα μεταξύ 5 και 25 °dGH θερμοκρασια οπως 24-25 και για τα δυο ειναι μια χαρα... θες να μου εξηγησεις γιατι δεν πανε αυτα τα ψαρια μαζι? σε αλλα sites του εξωτερικου το θεωρουνε ιδανικο συνδυασμο και μαλιστα πολυ διαδεδομενο, μονο στο gab θεωρειται απαγορευμενο οπως και ενα σωρο αλλοι συνδυασμοι που καποιος ειπε οχι και το καναμε ευαγγελιο...και απορω γιατι? |
Παράθεση:
------------------------- παντως βαζοντας τα δικα μου στοιχεια προτεινει ενα κοπαδακι απο 30 corydoras + τους δισκους :) με αλλαγη 25% τη βδομαδα . Μεσα ειμαστε :D:D |
Παράθεση:
τα νεον προερχονται απο ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ μαλακά και οξινα νερα. τα γκαπυ απο ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ σκληρα νερα και αλκαλικα...εκει περνανε καλα.. αν θελεις εσυ να τα φερεις στα ακρα τους για να τα εχεις μαζι...τοτε παμε πασο...προσπαθουμε να κατησουμε τα ειδη στις παραμετρους του νεορυ που εχει ο βιοτοπος τους...αυτο φυσικα δε το εφαρμοζουν ολοι. επιλογη σου ειναι. Παράθεση:
|
Και εγώ από το GAB έμαθα και σε αυτό το θέμα το θεωρώ πολύ πιο λογικό στις απόψεις του από ξένα, που τα έχουν ισοπεδώσει όλα και απλά θα σου πουν όχι αφρικανές με δίσκους.
Η απάντηση που θες για μένα είναι πολύ απλή, αλλά δεν την έχω λόγω πείρας. Για αρχή μιλάμε για ψάρια από διαφορετικούς κόσμους, αλλά και πάλι αν οι συνθήκες που απαιτούνται μαζί με επιθετικότητες κλπ ταίριαζαν ίσως να ήταν όλα καλά. Όμως δε θα πρέπει να συγχέουμε την ανεκτικότητα και ανθεκτικότητα των ψαριών με τις ιδανικές συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να ζουν. Δηλαδή δεν παίζεις στα όρια για να ταιριάξεις τα είδη που θέλεις. Μπορεί να είναι μια χαρά μπορεί και όχι, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ εγώ να σε βοηθήσω σε αυτό! Ξαναρώτα με σε κάποια χρόνια! Προς το παρόν μαθαίνω τους κανόνες, τις εξαιρέσεις αργότερα! |
@panos-alex/polis
Η απαντηση μου ηταν προς τον Αλεξ , τωρα απο εκει και περα δεν εχω να σου πω κατι , απλα απολαμβανω το ολο θεμα ;) |
Παράθεση:
Νεον Φτάνουν σε μήκος τα 4 cm. Το pΗ πρέπει να είναι σε ουδέτερο επίπεδο, 6 - 7,2 και η σκληρότητα του νερού μέχρι 15 odGH Γκαπυ ΡΗ 5,5 μέχρι 8,5 και σκληρότητα μεταξύ 5 και 25 °dGH (παρεπιπτοντως τα γκαπακια τα εχω με gh γυρω στο 8 και εχω σοβαρο προβλημα, καθε μηνα οι θυληκες που κοντευουν να φτασουν τους ξιφοφορους σε μεγεθος γεννανε 30αρες...) και ξαναεπισυναπτω ph και gh των ψαριων... και απορω ακομα γιατι εχετε φαει τετοιο κολλημα οταν βλεπουμε πως υπαρχει φασμα ιδανικο και για τα δυο ψααααααααααααααααρια... |
το εχω γραψει και εδω... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32318 αλλα μαλλον δεν ειναι κατανοητο...
παιδια αν το γκαμπ θεωρειται λιγοστο ή λανθασμενο απο καποιους υπενθυμιζω οτι μπορειτε να αναζητεισετε πληροφοριες και σε αλλους διαδικτυακους τοπους. το ξερετε οτι οι περιοχες που ζουν τα ζωτοκα εχουν το ιδιο και πολλες φορες πιο σκληρο νερο απο τις μεγαλες αφρικανικες λιμνες?? αν οχι τοτε αναζητηστε να το διαβασετε..... πως να βαλεις τα ζωοτοκα λοιπον με τα νεον που ερχονται απο εναν ποταμο με μαλακο και οξινο νερο?????? |
Παράθεση:
γιατι εχω την εντυπωση οτι αυτα τα εχω γραψει απειρες φορες???? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
γκαπακια Guppies are native to Antigua and Barbuda, Barbados, Brazil, East Timor, Guyana, Mayotte, Netherlands Antilles, Trinidad and Tobago, the U.S. Virgin Islands, Venezuela, and Vietnam. νεον τετρα Colombia, eastern Peru, and western Brazil, including the tributaries of the Solimões ξιφοφοροι The various Xiphophorus species are native to areas of Belize, Guatemala, Honduras, and especially Mexico. παρεπιπτοντως αποτι καταλαβα απαυτα που λες, κατα ενα περιεργο λογο οι ξιφοφοροι απο τη γουατεμαλα και το μεξικο ειναι απο τον ιδιο κοσμο με τα γκαπακια που ζουνε στο βιετναμ και στη τρινιδαδ... τεσπα επειδη δεν περιμενω να παραδεχτει οποιοςδηποτε οτι εχει λαθος σταματαω την κουβεντα γιατι ειναι τραγικη περα για περα... εχουμε και σημαντικοτερα πραγματα να κανουμε απτο να επισημαινουμε τα αυτονοητα... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:30. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board