Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Άλλα ζώα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=69)
-   -   οριστε και το δικο μου βασανο!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=41155)

jiraiya 09-06-10 23:48

οριστε και το δικο μου βασανο!!!

Το ονομα της Λίλη ειναι 2ετων και ειναι το πιο ζωηρο πλασμα του κοσμου!
Ολη την ημερα μαζι της να ασχολησε δεν θα ελεγε οχι!!!!!

http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=2592
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=2591
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=2590
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=2589
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=2588

bokostas 10-06-10 00:08

Βρε τι ματάρες είναι αυτές!!! Κούκλα και φαίνεται και πανέξυπνη, να τη χαίρεσαι Μπάμπη.:)

zipo 10-06-10 00:53

Νομίζω πως ο μπούφης βρήκε κοπέλα!Ταιριάζουν! :D

Αλέξης6 10-06-10 00:56

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από zipo (Μήνυμα 454967)

:smt044:smt044:smt044

Είναι πάντως από τα ωραία βάσανα της ζωής...

Να την χαίρεσαι!!

bokostas 10-06-10 01:21

Παράθεση:

Πράγματι, τώρα που το λες..., αν δίνει και κανένα ενυδρείο για προίκα ο μπαμπάς της...:D

olga 10-06-10 01:33

Κουκλα :smt041
αυτες που καθεται σταυροποδι ειναι φοβερες..σωστη κυρια!

panos1972 10-06-10 08:45

Παράθεση:

Ναι! Η μία ψηλή, λεπτή, κοντότριχη.
Ο άλλος κοντούλης, χοντρούλης, οξύτριχος....
Άσε την καημένη τη σκυλίτσα στην ησυχία της!!!:D:D:D

jiraiya 10-06-10 16:00

οντως ειναι απο τα ωραιοτερα βασανα της ζωης μου,οσο για τον μπουφη
και για την προικα που ζηταει ο συμπεθερος bokostas να ξερει οτι παρθενα
και ασπηλα κοριτσακια δεν υπαρχουν στις μερες μας εκτος απο το δικο μου,κοριτσι οποτε μηπως να ζητουσα εγω προικα?:D:D:D
(ολγα)για την φωτο που καθεται σταυροποδι και γυναικα μου ετσι λεει:σωστη κυρια(κυριουλα)!!!!!

Υ.Γ. κωστα εαν συμφωνεις για την προικα παω για της αδειες του γαμου:D
(πανο στο βωμο της προικας θα θυσιασω το παιδι μου!!!!!!)

bokostas 10-06-10 16:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos1972 (Μήνυμα 455010)
Ναι! Η μία ψηλή, λεπτή, κοντότριχη.
Ο άλλος κοντούλης, χοντρούλης, οξύτριχος....:D:D:D

Γιατί όχι, σαν εσένα με την Κλόντια Σίφερ θα είναι.:p

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από jiraiya (Μήνυμα 455184)
Υ.Γ. κωστα εαν συμφωνεις για την προικα παω για της αδειες του γαμου:D
(πανο στο βωμο της προικας θα θυσιασω το παιδι μου!!!!!!)

Πώς έγινε έτσι η κοινωνία μας, να μας ζητάνε και προίκα οι συμπέθεροι για να ...χαρεί το αγόρι μου.:rolleyes:

kingrim 10-06-10 17:00

Καλα το σκυλι το ξερω απο κοντα ειναι σκετο τρελοκομιο αφου αμα βρεθει στο χωριο με τον δικο μου σκυλο μια μερα τρεχουν πανω κατω σαν τα χαζα και μετα κοιμουνται για 2-3 μερες

bokostas 10-06-10 17:35

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kingrim (Μήνυμα 455204)
Καλα το σκυλι το ξερω απο κοντα ειναι σκετο τρελοκομιο αφου αμα βρεθει στο χωριο με τον δικο μου σκυλο μια μερα τρεχουν πανω κατω σαν τα χαζα και μετα κοιμουνται για 2-3 μερες

Να δεις ποιόν μου θυμίζει αυτή η περιγραφή...:D

zipo 10-06-10 17:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από bokostas (Μήνυμα 455219)

:smt037 Χαχαχα!Κάθε κουβέντα κάπου εκεί καταλήγει!

panos1972 10-06-10 18:45

Παράθεση:

Σώμα μπουλντόγκ δε βρήκες; Ατάλαντε;

jiraiya 10-06-10 20:06

ειστε απιστευτοι μονο αυτο εχω να πω,πονεσε η κοιλια μου απο τα γελια!!!
να ΄σται καλα!!!!!:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

kingrim 10-06-10 20:42

Παράθεση:

:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044: smt044 καλα εεε best of

olga 12-06-10 15:59

Παράθεση:

Aργησα να το δω αυτο αλλα το ευχαριστηθηκα
:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044
Πανο σορρυ για τα γελια αλλα εχει πολυ φαντασια το φιλαρακι σου!:D
Να 'στε καλα ρε παιδια....

ΜΕΤΑΛ 12-06-10 20:42

τελια ειναι σωστη κυρια

Ryu 13-06-10 00:07

κουκλα ειναι!!!κουρεμενη ειναι;;

jiraiya 13-06-10 00:28

ναι την ειχα κουρεμενη εκεινο το διαστημα(αλλες φορες την αφηνω,και αλλες οχι αναλογα την εποχη)

panos1972 13-06-10 08:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από jiraiya (Μήνυμα 455939)
ναι την ειχα κουρεμενη εκεινο το διαστημα(αλλες φορες την αφηνω,και αλλες οχι αναλογα την εποχη)

Τζάμπα έξοδα κάνεις! Αρκεί 2 με 3 φορές την εβδομάδα (για κοντότριχες φυλές) ένα καλό βούρτσισμά!
Εξάλλου με αυτό το κούρεμα δεν προστατεύεται το δέρμα από τις ηλιακές ακτίνες ούτε από τους μικροτραυματισμούς.

fishme1 13-06-10 09:32

ποιος "επαγγελματιας" κουρεψε κοντοτριχο σκυλο ???

jiraiya 13-06-10 16:09

το ονομα αυτου (jiraiya)αλλα την κουρευα για κανα 2μηνο τον χειμωνα
γιατι ειχε τριχωπτωση και η κτηνιατρος μου ειπε κανα 2φορες κουρεμα για να δυναμωση η τριχα της (οπως επισης να τρωει αυγα βραστα και ψαρακι για να συνελθει η τριχα της!!!τωρα που εχει δυναμωσει η τριχα της δεν εχω τετοια προβληματα και δεν την κουρευω μονο βουρτσιμα και μπανιο ανα 2βδομαδες περιπου και ειναι κουκλα και δεν καιγεται με τετοιο ηλιο !!!

panos1972 13-06-10 16:37

Μικρά μυστικά μεγάλων εκτροφέων!

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από jiraiya (Μήνυμα 456079)
το ονομα αυτου (jiraiya)αλλα την κουρευα για κανα 2μηνο τον χειμωνα
γιατι ειχε τριχωπτωση και η κτηνιατρος μου ειπε κανα 2φορες κουρεμα για να δυναμωση η τριχα της (οπως επισης να τρωει αυγα βραστα και ψαρακι για να συνελθει η τριχα της!!!τωρα που εχει δυναμωσει η τριχα της δεν εχω τετοια προβληματα και δεν την κουρευω μονο βουρτσιμα και μπανιο ανα 2βδομαδες περιπου και ειναι κουκλα και δεν καιγεται με τετοιο ηλιο !!!

Διατροφή και καλό καθημερινό βούρτσισμα που αφαιρεί τη νεκρή τρίχα.

Αυγό ωμό ΜΟΝΟ τον κρόκο 2 φορές την εβδομάδα. Ψάρι λιπαρό (πχ σαρδέλα €7 το κιλό, σολωμό €7 το κιλό ή τσιπουρα ιχθυοτροφείου €8 το κιλό) 2 φορές την εβδομάδα (προσοχή στη σαρδέλα παίρνει μυρωδιά το τρίχωμα του σκύλου) και κάθε μέρα ένα μπαλάκι σε μέγεθος χοντρού φασολιού φρέσκια μαγιά μπύρας (βιταμίνη Β). Μπορεί να βοηθήσει και το Eviol βιταμίνη Ε. Σε πιο ειδικές περιπτώσεις Βιταμίνη Η.

Η τρίχα του σκύλου ΔΕΝ δυναμώνει (όπως το εννοούμε εμείς τουλάχιστον) με κουρέματα!

ΠΡΟΣΟΧΗ στη συχνότητα του λουσίματος, όχι πάνω από 1 φορά το μήνα, και προσοχή!!!! στα σαμπουάν που χρησιμοποιούμε!
Το σαμπουάν το διαλύεις μέσα σε νερό και μετά το ρίχνεις επάνω στον βρεγμένο σκύλο.
Αποκλίσεις προκαλούν δερματοπάθειες, τριχόπτωση, εντονότερη κακοσμία και διαροή χρημάτων σε κτηνιάτρους.

kingrim 13-06-10 16:51

Ποπο ρε πανο κτηνιατρος εισαι και ξερεις τοσα πολλα.....

thx for the info

fishme1 13-06-10 19:13

οι σκυλοι - οι περισσοτεροι ημιαιμοι τουλαχιστον - οπως και οι περισσοτερες φυλες ολο τον χρονο μαδανε , χτενισμα καθημερινα ενα 5-10λεπτο οταν αλλαζουν τριχωμα και μια φορα την εβδομαδα οταν το εχουν αλλαξει και θα εισαι μια χαρα

βεβαια την ηλεκτρικη δεν την γλυτωνεις

το μπανιο μια φορα τον μηνα παραειναι συχνο , το σωστο αν μπορεις να τον κρατας καθαρο με πανακια ειναι το πολυ καθε 4μηνο με τον τροπο που περιγραφει ο Πανος

jiraiya 13-06-10 20:48

αυτο με το μπανιο δεν το ηξερα,βουρτσισμα οκ μια φορα την εβδομαδα(μερα παρα μερα οταν ειναι οι εποχη τους και μαδανε)δεν ηξερα οτι τα καθαροαιμα εχουν τετοιες διαφορες!!!ωραιες πληροφοριες ειδικα με την διατροφη (εαν ειναι τα παρει μυρωδια το τριχωμα με την σαρδελα ποιος τρελος θα ταιζε το σκυλι του?)(θα γινοταν σκυλοψαρο μετα:D:D:D)για τα δοντια τους ξερετε τιποτα?

olga 13-06-10 21:24

Για τα δοντια εμας ο κτηνιατρος μας εχει πει οτι ενα καλο κοματι απο μοσχαρισιο κοκαλο (ο κρεοπωλης μας το κοβει στην κορδελα γιατι ειναι τεραστιο),μια φορα τον μηνα, ειναι σουπερ για ενα καλο καθαρισμα και ο εκτροφεας μας ειπε οτι ενα κοματι σκληρο παξιμαδι καθε μερα κανει πολυ καλη συντηρηση.Μεχρι στιγμης με αυτα παμε πολυ καλα και τα εξοδα μηδεν...με το βουρτσισμα δεν..προσπαθει να φαει την οδοντοβουρτσα.Να σου πω οτι καθε φορα που τρωει τετοιο κοκαλο λαμποκοπανε τα δοντια ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ,ΜΟΝΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ που δεν σπαει σε μυτερα κομματακια.

panos1972 13-06-10 22:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από olga (Μήνυμα 456152)
Για τα δοντια εμας ο κτηνιατρος μας εχει πει οτι ενα καλο κοματι απο μοσχαρισιο κοκαλο (ο κρεοπωλης μας το κοβει στην κορδελα γιατι ειναι τεραστιο),μια φορα τον μηνα, ειναι σουπερ για ενα καλο καθαρισμα και ο εκτροφεας μας ειπε οτι ενα κοματι σκληρο παξιμαδι καθε μερα κανει πολυ καλη συντηρηση.Μεχρι στιγμης με αυτα παμε πολυ καλα και τα εξοδα μηδεν...με το βουρτσισμα δεν..προσπαθει να φαει την οδοντοβουρτσα.Να σου πω οτι καθε φορα που τρωει τετοιο κοκαλο λαμποκοπανε τα δοντια ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ,ΜΟΝΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ που δεν σπαει σε μυτερα κομματακια.

Συγκεκριμένα το μηριαίο οστό!
Βάζεις τον κρεοπώλη να κόψει τις αρθρώσεις και μένει το κούφιο μέρος με το μεδούλι. Αυτό το βράζεις καλά, βγάζεις το μεδούλι και συμπληρώνεις πρώτα ρύζι και προς το τέλος λαχανικά (εκτός από πατάτα που δεν τη χωνεύει και όσπρια λόγω αερίων) και ελαιόλαδο, χωρίς αλατοπίπερα!
Το κούφιο κόκκαλο το πλένεις καλά να φύγουν τα λίπη και το δίνεις αφότου κρυώσει.

Η Λίλη ανάλογα με το μέγεθός της μπορεί να διαλέξει και κάποιο ειδικό κόκκαλο καθαρισμού δοντιών που κυκλοφορεί στο εμπόριο και ο jiraiya δε θα χρειαστεί να κάνει τον σεφ...

Παρόλα αυτά ένας ετήσιος καθαρισμός πέτρας στον κτηνίατρο, ειδικότερα μετά τον 3ο χρόνο επιβάλεται!

olga 13-06-10 22:50

:smt023
αν και για να πω την αληθεια,τις αρθρωσεις τις καταφερνει πιο καλα γιατι θρυμματιζονατι,ενω το μακρυ κομματι (το κουφιο)δυσκολευεται πολυ να κο φαει κα στο τελος το πεταμε..(ειναι χαλβας,τι να κανουμε!)Επισης ο χονδρος μας εχει σωσει πολλες φορες απο διαρροια που δεν ελεγε να φυγει.Μετα το φαγωμα,εχεζε τσιμεντοκολονες:D
Ισως να φανει χρησιμη αυτη η πληροφορια σε καποια φαση..

panos1972 13-06-10 22:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από olga (Μήνυμα 456199)
:smt023
αν και για να πω την αληθεια,τις αρθρωσεις τις καταφερνει πιο καλα γιατι θρυμματιζονατι,ενω το μακρυ κομματι (το κουφιο)δυσκολευεται πολυ να κο φαει κα στο τελος το πεταμε..(ειναι χαλβας,τι να κανουμε!)Επισης ο χονδρος μας εχει σωσει πολλες φορες απο διαρροια που δεν ελεγε να φυγει.Μετα το φαγωμα,εχεζε τσιμεντοκολονες:D
Ισως να φανει χρησιμη αυτη η πληροφορια σε καποια φαση..

Γι αυτό και πρέπει να αποφεύγεται ο χόνδρος και γι αυτό το κόβει ο χασάπης! Το ζώο μπορεί να υποφέρει!!! Τώρα σε πολύ ειδικές περιπτώσεις αυτό είναι άλλο!
Το μεσαίο δε μας ενδιαφέρει να το φάει αλλά να ξύνει την πέτρα από τα δόντια του προσπαθώντας να φάει το κόκκαλο.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:43.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02336 seconds with 10 queries