diy εξωτερικό φίλτρο...
καλημέρα και πάλι σε όλους...
έχω μια 7,5λιτρη γυάλα (25χ20χ15) και 2 κυκλοφορητές Pico 200, πώς μπορώ με αυτά τα υλικά να κατασκευάσω ένα εξωτερικό φίλτρο??? Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.... Να σας πώ εγώ τι σκέφτομαι... θα βάλω στην γυάλα τους 2 κυκλοφορητές (ο ένας να τραβάει νερό απο το ενυδρείο και ο άλλος να το επιστρέφει πίσω) και ενδιάμεσα να βάλω τα υλικά που θέλω... Μπορεί να δουλέψει αυτό??? ------------------------- Κάποιος μπορεί να μου πεί αν θα δουλέψει ή τζάμπα το σκέφτομαι...?? |
Αν κανει διακοπη η ΔΕΗ το νερο θα συνεχισει να πεφτει και θα αδειασει το ενυδρειο ...
|
'αμα μπεί ψηλά το λαστιχο που θα ρουφάει νερό?
|
Γιατί να συνεχίσει να πέφτει το νερό από τη στιγμή που και το τράβηγμα θα είναι με κυκλοφορητή και όχι με υπερχείλιση;
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
με βαλβίδα ανεπιστροφής θα έχει πρόβλημα??
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Στην Υπερχείληση το νερό πάλι απο πάνω δεν αδιάζει?? |
Παράθεση:
Όχι. Αυτό που σκέυτεσαι δεν θα δουλέψει. Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις 2 αντλίες που να έχουν ακριβώς την ίδια ροη lt/h ακόμα και στα ml που σε ενδιαφέρει. Μη ξεχνάς ότι αυτή που σπρώχνει έχει άλλη δυναμική από αυτή που τραβάει (η πρώτη έχει αντίπαλο το βάρος του νερού και η δεύτερη το έχει σύμμαχο). |
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...
Άρα πάμε σε αγορά εξωτερικού φίλτρου... Εκτός και αν υπάρχει κάποιος πιο ευκολος τρόπος που δεν το σκέφτηκα...!!! |
To μόνο σίγουρο που μπορείς να κάνεις είναι να φέρεις την μικρή γυάλα στο ίδιο ύψος με του ενυδρείου, να βάλεις μία σωλήνα σαν ανάποδο U απο το ενυδρείο στη γυάλα και με ένα κυκλοφορητή να επιστρέφεις πίσω το νερό. Σαν μία υπερχείλιση δηλαδή. Και δοκιμασμένο (όχι από εμένα).
|
Παράθεση:
Πώς θα γίνει αυτό??? |
1 Συνημμένο(α)
Πάρε ένα εξωτερικό καλύτερα :D αλλά η κατασκευή είναι αυτή:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
"ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ" |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:02. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board