μια βοηθεια με το co2
παιδια ηρθαν σημερα τα μανομετρα,καποιες ερωτησεις.εχουν μια βανα μαυρη και ενα αλλο μικρο νικελ.ανοιγο τερμα την μαυρη βανα και ρυθμιζω την ποσοτητα απο το μικρο το νικελ?για τα 45 λιτρα ποσες φυσαλιδες πρεπει να βγαινουν το λεπτο?η μπουκαλα θα δουλευει συνεχεια,εχω μονο μπουκαλα μανομετρα και διαχυτηρα.ευχαριστω
|
2 Συνημμένο(α)
και δυο φωτογραφιες για να βοηθησω...
|
που ειναι οι μποσταναδες??δωστε τα φωτα σας παιδια....
|
Παράθεση:
Αλλά η μπουκάλα βγάζει CO2 ?? Δεν έχει στρόφυγγα ή είναι η ιδέα μου ? |
χμ.. όντως είναι χωρίς στρόφιγγα η μπουκάλα :confused:
|
αν καταλαβα καλα εννοεις το χερουλι?δεν ειχε απο τις αλλες και μου εδωσε αυτην,απλος μου ειπε να το δεσω με κατι για να ειναι πατημενο. το εχω κανει.ο διαχυτηρας ειναι αυτος.http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1363
|
καλό θα είναι να βάλεις και μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα αν δεν έχεις controller
|
δεν εχω controller!σε τι ειναι χρησιμη η ηλεκρτομαγνητικη?τωρα ποσες φυσαλιδες να την βαλω να βγαζει το λεπτο?
|
Να σου πω την αλήθεια δε μου αρέσει και πολύ η ιδέα του να το έχεις δεμένο, αυτό είναι φτιαγμένο για να πατιέται μερικά δευτερόλεπτα σε όλη τη διάρκεια ζωής του πυροσβεστήρα...
Με το διαχυτήρα που έχεις άνοιξε τέρμα τη μαύρη και ρύθμισε από την μικρή. Από φυσαλίδες ξεκίνα συντηρητικά (30-40 / λεπτό) και βλέπεις. |
Παράθεση:
|
Δεν ξέρω να σου απαντήσω κάτι συγκεκριμένο, αλλά εγώ θα το απέφευγα...
|
Καμμιά φορά αυτά τα κλείστρα έχουν μια τρυπούλα από την οποία μπορείς να βάλεις μια περόνη και να το ασφαλίσεις στη θέση που θέλεις. Δες μήπως γίνεται κάτι τέτοιο... αλλά και με σύρμα ή κάτι άλλο ανθεκτικό να το δέσεις νομίζω θα είσαι ΟΚ.
|
το εδεσα με τσερκη,αυτα τα μαυρα αν τα ξερεται που οσο τα τραβας σφιγκουν.το μονο που με απασχολει ειναι αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω:(:(
|
Μια ιδέα θα ήταν να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου που ασχολείται με πυροσβεστικά, μπας και πάρεις μια πιο υπεύθυνη γνώμη.
|
ο ιδιος που ειχε το μαγαζι μου ειπε να το κανω ετσι:rolleyes::rolleyes:
------------------------- Παράθεση:
|
Μέχρι 3-4 bar είσαι μία χαρά...
|
το bar ειναι λιγο πιο κατω απο το 1.5,και το αλλο στο 50(αδεια ειναι)
|
1 Συνημμένο(α)
......
|
Τα 60 είναι η πίεση που έχεις στη μπουκάλα.
Το άλλο είναι η πίεση που έχεις μετά τη ρύθμιση της μαύρης βάνας. Άνοιξε τη τέρμα, λογικά δε θα ξεπεράσει τα 2 bar, αλλά και να τα ξεπεράσει μέχρι τα 3-4 είναι ΟΚ. |
οκ.σας ευχαριστω ολους σας!!!
|
Εχω την εντυπωση οτι οι 30-40 φυσαλιδες το λεπτο ισως να ειναι πολλες.Εγω θα ξεκιναγα με 15-20 και θα το παρακολουθουσα.Εγω σε 120 λιτρα εχω γυρω στις 50-55.Οσο για την ηλεκτροβαλβιδα θα σου χρησιμευει στο να κλεινει το διοξειδιο οταν σβηνουν οι λαμπες(με τη χρηση χρονοδιακοπτη).
|
Παράθεση:
|
Τα φυτα το βραδυ δεν καταναλωνουν διοξειδιο οποτε καλο θα ειναι να κλεινει.Τωρα τι θα γινει αν δεν κλεισει,τι να σου πω;Απο απλη σπαταλη του διοξειδιου μεχρι να τα βλεπεις στην επιφανεια για να αναπνευσουν,ισως,ακομα και θανατο αν ειναι υπερβολικη η ποσοτητα του διοξειδιου
|
οι φυσαλιδες αναλογα τη φυτομαζα....τα λιτρα...τη διαχυση που εχεις...
ξεκινα με καμια 30 το λεπτο...για ευκολα φυτα δε θες παραπανω...αν εχεις 100% διαχυση. το να ανοιγει ή να κλεινει τη νυχτα και τι μεταβολες πεχα εχεις....ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα κι εχει ξαναγινει αναλυτικα..κανε μια αναζητηση και χαρα στο κουραγιο σου να διαβαζεις. |
Παράθεση:
|
Πρόσφατα έβαλα σύστημα CO2 dennerle στο ενυδρείο του μονομάχου (το ίδιο ενυδρείο με το δικό σου).
Πρόχειρος κανόνας της Dennerle για το πόσες φυσαλίδες το λεπτό που ρωτάς: 1 φυσαλίδα/min για κάθε 10lt νερού (άρα περίπου 6 φυσαλίδες για εσένα, 1 κάθε 10 sec). Το σωστό είναι να το συνδέσεις με pH controller. Εκτός ότι το CO2 που θα χρειαστείς εξαρτάται και από τον αριθμό των φυτών και από τις απαιτήσεις του κάθε ενός, υπάρχει ένα άλλο βασικό πρόβλημα. Έστω ότι ρυθμίζεις τις φυσαλίδες εκεί που πρέπει. Η πίεση της μπουκάλας συνεχώς μεταβάλλεται, αφού αδειάζει, που σημαίνει ότι με το ίδιο άνοιγμα της βαλβίδας θα έχεις λιγότερες φυσαλίδες (όσο περνάει ο καιρός) και θα πρέπει αρκετά συχνά να ελέγχεις αν οι φυσαλίδες που έχεις είναι τόσες όσες θέλεις. Εγώ προς το παρόν έχω μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα στον ίδιο χρονοδιακόπτη με τα φώτα του ενυδρείου και ένα συστηματάκι που βλέπω το pH του ενυδρείου να είναι στην πράσινη ένδειξη . ;) Α! Πάνω από 50-60 δεν πρόκειται να δεις στην πίεση της μπουκάλας, όταν έχει τόσο η μπουκάλα είναι γεμάτη. Τα μεγαλύτερα νούμερα στα μανόμετρα (το max δηλαδή) χρησιμοποιείται αν θες να γεμίσεις την μπουκάλα με άλλα αέρια. |
λογικα στην μπουκαλα θα ειναι και το συφονη μεσα και θα τραβαει υγρο co2...το κλειστρο ειναι αυτο που εχουν η πυροσβεστηρες co2.
στο εβγαλε το συφονη? |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
οι πυροσβεστήρες κανονικά έχουν ένα σωληνάκι (σιφώνι) το οποίο κατεβαίνει από τη βαλβίδα ως κάτω στη φιάλη, ώστε με την πίεση της φιάλης να βγαίνει έξω υγρό διοξείδιο από τον πάτο, και όχι αέριο από την επιφάνεια.
Αυτό το σιφώνι ΔΕΝ το θέλεις - δεν κάνει να περάσει υγρό διοξείδιο από τα μανόμετρα. Εκεί που αγόρασες τη φιάλη ρωτα αν είχαν βάλει σιφώνι ή όχι. Συνήθως η default κατάσταση είναι να έχει σιφώνι εκτός αν το παραγγείλεις χωρίς. Αν έχει σιφώνι, τους πάς τον πυροσβεστήρα, τον αδειάζουν, το αφαιρούν, τον ξαναγεμίζουν και είσαι έτοιμος (μείον μερικά ευρώ βέβαια...) |
ωραια.ευχαριοστω πολυ θα παω δευτερα να ρωτησω!!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:01. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board