Θάνατοι σαλιγκαριών...γιατί;;;
Παιδιά, τα φώτα σας... έχω το εξής πρόβλημα: Εδώ και 6 μήνες περίπου τα apple snails που έχω πεθαίνουν ένα εδω, ένα εκεί, με ρυθμό περίπου 1 κάθε μήνα. Συνολικά έχω χάσει 5 στο εξάμηνο. Επίσης, παρατήρησα ότι ενώ παλιά είχα αρκετά ως πολλά μικρά ramshorn εδώ κι εκεί, πλέον δε βρίσκω σχεδόν κανένα.
Αντιθέτως, τα 2 zebra snails που έχω φάινονται μιά χαρά (προς το παρόν), το ίδιο και οι red cherry και amano μου (οι οποίες υπάρχουν πάνω από 1 χρόνο). Το ενυδρείο τρέχει πάνω από χρόνο, η "ρουτίνα" αλλαγών κλπ δεν έχει αλλάξει, οι μετρήσεις μου είναι καλές (βλ. φόρμα παρακάτω). Τι στο καλό μπορεί να συμβαίνει; Και το χαλκό τον σκέφτηκα, αλλά δεν έχω τίποτε μεταλικό στο ενυδρείο εκτός από ένα θερμαντήρα τιτανίου. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 180λ 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1,5 χρόνια. 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: Πριν 6 μήνες (2) πριν 3 μήνες (2) πριν 1 μήνα (2). 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 24.5 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): εντλεράκια (~25), 3 ΣΑΕ. 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 1 apple, 2 zebra snail, αρκετές red cherry, 5 amano. 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 24.5 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 50% εβδομαδιαία. 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 3/4/10 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2/ημέρα για τα ψάρια, και κάπου κάπου αγγουράκι/καρότο για τα ασπόνδυλα. ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7.1 KH: 12.5 GH: ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά): 10-20 (Estimative Index) 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: Ναι ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Καμμία |
Αλλαγες με νερο απο θερμοσίφωνο κανεις?
|
Ναι - αλλά αυτό το έκανα από την αρχή, και δεν είχα πρόβλημα για τουλάχιστον 1 χρόνο.
Υποθέτεις ότι έχει αρχίσει να "φθείρεται" ο θερμοσίφωνας τον τελευταίο καιρό και βγάζει κάτι στο νερό; |
Ναι βρε συ αλλά δε θα πέθαιναν όμως οι γαρίδες πρώτες πρώτες σαν πιο ευαίσθητες που είναι?
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:17. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board