δυσκολο το στυσημο...
σημερα ξεκινισα να στηνω το reefaki αλλα νομιζω οτι δεν ξεκιναει καλα απο look!!!!! πως να τον βολεψω ωραια τοσο εξοπλυσμο??? το φωτιστικο θα αλλαχτει γιατι αυτο εχει λιγα watt.. ελπιζω αυριο να ειναι εδω!!! δινω κ φωτο για να μου πειτε ιδεες... το πιατο ειναι για αδιαζω το νερο γιατι ι ασμοση ειναι μακρια απο το ενυδρειο κ τωρα θελει υπομονη...
http://img697.imageshack.us/img697/8822/img2731j.th.jpg |
καποια μπορεις να τα κρυψεις με βραχο (οχι να ακουμπανε απλα να μη φαινονται) οπως το θερμοστατη και το σκιμερ. γιατι εχεις εξωτερικο φιλτρο?? δε θα στηριξεις τη βιολογια σου σε ζωντανο βραχο? ή το εχεις για τα χημικα??
το μπαστουνι του φιλτρου νομιζω θα ηταν καλυτερα να ειναι πιο ψηλα....καθως εκει χαμηλα μπορει να σου ρουφηξει κανενα κορραλι-ανεμωνη αν βαλεις μιας και καποια απο αυτα μετακινουνται... οι θαλασσινοι της παρεας ας σου πουν ομως καλυτερα... |
Πάνο αν σηκώσει το μπαστούνι θα φαίνεται πάνω απο το ενυδρείο άσχημα, Δημήτρη αν δεν σε πειράζει μπορείς να κόψεις λίγο το σωλήνα και μετά να βάλεις το "πλεκτο".Ο περισσότερος εξοπλισμός θα κρυφτεί - τακτοποιηθεί με το στήσιμο του βράχου οπότε μην αγχώνεσαι τώρα.Αλήθεια το φίλτρο για τα χημικά το θέλεις?Μάλλον θα πρέπει να κόψεις και λίγο το σωλήνα που συνδέει το σκιμμερ με το κυκλοφορητή του ώστε να μην κρέμεται έτσι όπως επίσης όταν βάλεις τις εξαγωγές του σκιμμερ μπορείς να τοποθετήσεις ανάμεσα και τον θερμαντήρα και να κρύφτει λίγο.Ένας σωλήνας ξεκάρφωτος δεξια του σκιμμερ τι ρόλο βαράει?:rolleyes:
Το ενυδρείο πόσα λίτρα είναι και πόσα w το φωτιστικό? Πάνο μην του λές για ανεμώνεεεεες!ΜΑκρυά! |
Παράθεση:
|
Δημήτρη αν θα βάλεις ζβ μακαρόνια και λοιπά τρόφιμα βγάλτα και άσε τον βράχο να κάνει την δουλειά για την οποία τον αγοράζουμε!Η εξαγωγή του σκιμμερ απο ότι κατάλαβα είναι πατέντα Ελληνική, ίδιο σκιμμερ έχει ο Πανος οπότε μπορείς να δείς πως θα έπρεπε να είναι.Η εξαγωγή που είναι συνδεδεμένη?Με αυτό τον φωτισμό πάς ντουγρού για full sps:rolleyes:!
|
Παράθεση:
|
ωχ....ξεκινησαν τα βασανα!!!!!αντε με το καλο να γινει:D
|
Παράθεση:
|
εγω τυρανιεμαι με την μπουκαλα!!!αλλα βασανα:D(ωραια ομως οπως πολυ σωστα ειπες...)
|
οι φυσαλιδες μεχρι που πρεπει να ανεβαινουν στο skimmer????? της εχω τερμα ανοιχτες κ οι φυσαλιδες ειναι μεχρι τερμα πανω.. ειναι σωστο αυτο????
|
δημητρη δυστυχως δε βολεψε για καφε οταν ηρθες...αλλα πρεπει να ξαναερθεις να κανουμε μερικα μαθηματα απο τον κωστα...:D
η σταθμη στο σκιμμερ θα πρεπει να ειναι εκει οπου "ξερναει" αφρο στο κυπελλο...αλλα οχι νερο αφθονα. κωστα εγω να μη του λεω για ανεμωνας...αλλα εσυ αμεσως λογο για sps εκανες....ποσα θυματα χρειαζεσαι ακομη ε?? :D |
Παράθεση:
|
Άντε καλή αρχή φίλος , σου εύχομαι να πάνε όλα καλά :smt041:smt041:smt041
|
ω ρε ξενυχτη που πεφτει:D:D
|
Δημητρή το λάστιχο που είναι συνδεδεμένο στον κορμό του σκιμμερ σε ρώτησα:rolleyes: Τον βραχο θα τον βάλεις αμέσως μόλις δείς οτι το αλάτι στο νερό έχει λιώσει και έχεις αλατότητα 1024-1026.Αλήθεια με τι μετράς αλατότητα?Υπο κανονικές συνθήκες ο αφρός θα πρέπει να είναι μέχρι τη μέση του κύπελου, αν είναι πιο ψηλά το skimmate θα είναι νερουλό, αν είναι πιο χαμηλά θα είναι πο "στεγνό".
Πάνο το έχω δηλώσει πολλάκις πως είμαι καλός στον προσυλιτισμό:grin: |
Παράθεση:
|
Skimmate είναι το παράγωγο του skimmer, δλδ ο αφρός που πέφτει στο κύπελλο συλλογής.Οι φυσαλίδες αυτές κολλάνε στο καπάκι του κύπελου και πέφτουν στο κύπελο συλλογής.Κυκλοφορία έχεις για να λιώσει το αλάτι?Αν έχεις αντίστροφή όσμωση παίρνεις λίγο νερό και το βάζει πάνω στο τζαμάκι του ρεφρακτόμετρου, κατόπιν κλείνεις το καπάκι και ρυθμίζεις απο την βιδούλα ώστε όταν βάλεις το μάτι στο προσοφθάλμιο η γραμμή που χωρίζει το μπλέ απο το λευκό να είναι στο 0.:rolleyes:
ΝΑ ξαναρωτήσω ακόμα μια φορά, η μια άκρη του σωλήνα του σκιμμερ είναι μέσα στο ενυδρείο.. ή άλλη άκρη που ΑΚΡΙΒΩΣ τοποθετείται πάνω στο σκιμμερ? |
Παράθεση:
------------------------- υπαρχει περιπτωση να ειναι χαλασμενο το skimmer????????????? ενω το ρυθμιζω να ειναι οι φυσαλιδες στη μεση κ δουλευει μια χαρα μετα απο λιγες ωρες ανεβαινει τερμα πανω κ γεμιζει ολο το δοχειο κ τρεχει εξω... 2 φορες εγινε αυτο.... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩΩΩΩΩΩ???? |
Αυτό πάθαινα και εγώ με καινούργια νερά στο ενυδρείο (με άλλο skimmer) και αυτό που μου είχε πει ο κατασκευαστής είναι ότι μέχρι να στρώσουν τα νερά, τα skimer goes bananas, δηλαδή τρελλένονται.
Εμένα μετά από 2 μήνες σταμάτησε το φαινόμενο, αλλά ας ακούσουμε και τους πιο παλιούς. |
Παράθεση:
|
Δημήτρη στη φωτό φαίνεται ένας ξεκάρφωτος σωλήνας στη δεξια μεριά του σκιμμερ που κατεβαίνει σχετικά χαμηλά.Αυτός είναι συνδεδεμένος σε μία απο τις εξόδους του σκιμμερ?ΚΑι την άλλη σωλήνα που λές την έβαλες στην άλλη έξοδο?Η ροή επιστροφής των σκιμμερ ΔΕΝ πρέπει να κατεβαίνει τόσο χαμηλά αλλα σχεδόν στην επιφάνεια του νερού γιατί η πίεση που υπάρχει εκεί δεν αφήνει το μηχάνημα να δουλέψει σωστά.Μάλλον τα αποτελέσματα τα βίωσες εχθές το βράδυ.Ο προηγούμενος κάτοχος του σκιμμερ απωλεσε τις κανονικές εξόδους και έβαλε την σωλήνα για να μην έχει φυσαλίδες και θόρυβο.Κάποιες φορές παθαίνουν και αυτό που περιγράφει ο Βλάσης.
Δες πώς πρέπει να είναι κανονικά οι έξοδοι σου http://www.boyuaquarium.com/UploadFi...2113531437.jpg Η κυκλοφορία σου είναι απλα ανεπαρκής:rolleyes: Χωρίς να υπολογίζεις την έξοδο του φίλτρου θα πρέπει να έχει περίπου 30Χ τα λίτρα σου σε κυκλοφορία! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Τα μανήσια σφουγγάρια παίζουν και αυτό το ρόλο, δλδ τον περιορισμό των φυσαλίδων.Μην μπερδευεσαι όμως , σε όλο το μήκος των σφουγγαρίων υπάρχουν τρύπες που βγάζουν νερό.Στη φωτό αν προσέξεις απο πάνω τους υπάρχουν τρύπες, λίγο πιο κάτω απο εκεί πρέπει να είναι η στάθμη του νερού του ενυδρείου.Δοκίμασε να βγάλεις εντελώς τους ευκαμπτους σωλήνες που έβαλες και να προσαρμόσεις στους σκληρούς σωλήνες διχτάκια που μέσα θα έχουν ή υαλοβάμβακα ενυδρειακό ή efhimech. Ίσως μειωθούν λίγο οι φυσαλίδες.Αν πάλι υπερχειλήζει μείωσε το υψος νερού μέσα στο σκιμμερ.Υπόψει πως οι 2 ρεγουλατόροι θα πρέπει να είναι στην ίδια ρύθμιση;)
|
Παράθεση:
------------------------- εκανα της αλλαγες αλλα δεν βλεπω αποτελεσματα. το ενυδρειο γεματο απο φυσαλιδες... δινω κ φωτο. http://img684.imageshack.us/img684/9087/img2737c.th.jpg http://img683.imageshack.us/img683/7466/img2738y.th.jpg |
Βλέπω οτι έχεις τυλίξει με κάτι τις εξόδους αλλα δεν μπορώ να καταλάβω με τι:rolleyes:
|
φιλε εχω το ιδιο σκιμμερ και μου εκανε τα ιδια μου πεταγε σαμπανιζε φυσαλιδες,εγω εχω τις μαμα εξοδους του σκιμμερ με τα σφουγγαρακια τα οποια τα τυλιξα προσεχτικα με υαλοβαμβακα αυτον για φιλτρα και βρηκα την υγεια μου.Τωρα οσον αφορα τις υπερχηλισεις θα πρεπει να παιξεις με την ποσοτητα του αερα με το μικρο σωλινακι οσο πιο πολυ το σφιγγεις τοσο παραπανω πηγαινει η σταθμη του αφρου, οταν το κανεις αυτο μπορεις να το ρεγουλαρεις και αλλο με τα κοκκινα βανακια οσο τα σφιγγεις τοσο δυσκολευεται το νερο να φυγει απο τις εξοδους και ανεβαινει η σταθμη του αφρου, επισης οσο θα αλλαζει η ποιοτητα του νερου με το καιρο θελει και αναλογη ρυθμιση
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Αν το είχες με τον υαλοβάμβακα είναι λογικό να μην δουλευει καλά.Θέλει να είναι αρκετά χαλαρό το δέσιμο:rolleyes:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:24. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board