ασπρη μουχλα (προβλημα?)
Καλησπερα!Ειμαι νεος στο forum και γενικα στα ενυδρεια!
Εχω ξεκινησει να στρωνω ενα 60 λιτρο ενυδρειο εδω και 1 1/2 εβδομαδα μου παρουσιαστηκε στην αμμο και στα φυτα μικροι κοκοι ασπρης μουχλας και προφανως φανηκαν επειδη η αμμος ειναι μαυρη! Γνωριζει καποιος εαν ειναι κατι ανησυχητικο?Εαν ναι τι πρεπει να κανω? |
μπαμπη θυμασε τις μετρησεις απο το στικ???
μπολι εδωσα εγω μια μεγαλη ποσοτητα το 1/3 του μηχανικου του φιλτρου ηταν απο μπολι προς το παρων εχει μονο μηχανικο φιλτρο. το φιλτρο ειναι το biobox2 το οποιο εβγαλα απο το δικο μου και το βαλαμε με μια μετατροπη σε ενα 60λιτρο. φωτισμος 1χ24w 8 ωρες υπαρχει αλλη μια 24w αλλα δεν μπηκε για αποφηγη αλγης θα μπει ποιο μετα. ψαρια δεν εχει μεσα ριχνει τροφη καθε μερα νο2=0 νο3=10-25 αλλαγη νερου 50%εχτες η αμμος ειναι μαυρη απο το πανγκεα ισως το λαθος ηταν που του ειπα να ριξει φλουρις για τα φυτα |
λογικα θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει.
δεν ειμαι σιγουρος απλα το λεω γτ και εγω ειχα βγαλει στην αρχη και μετα απο λιγο καιρο εφυγε μονη της. θα σου απαντησουν κιαλοι! |
Οι μετρησεις ειναι οι εξης:
1)NO3 10-25 2)NO2 0 3)GH 8-16 4)KH 6-10 5)pH 7.6-8 6)Cl2 0 |
Καλως ηρθες :p
Εχεις ξυλα στο ενυδρειο? Βαλε μια φωτογραφια αν μπορεις! Καλο ειναι να μη χρησιμοπιοιεις ακομα λιπασματα στην αρχη! Οταν στο "ζητησουν" τα φυτα σου τοτε να αρχισεις!! ;) |
Καλως σας βρηκα !!!!:smt041
Οχι δεν εχω ξυλα,απλα μια πετρουλα τις κακιας ωρας εχω !!!!:( Ενοειτε οτι η πετρα εχει περασει test πριν μπει στο ενυδρειο! Λιπασμα εβαλα 4 κομματια σχεδον κοντα στα φυτα, οχι κατι παραπανω αλλα δεν θα βαλω αλλο αφου το λες,μεχρι να μου το ζητησουν!!!! Photo θα εχω απο βδομαδα!!!!!!!!!!!Θα κανω και λιγη υπομονη οπως ειπε και ο φιλος Singha να δω πως παει το πραγμα!!!!! |
μπαμπη λιπασμα ο Γιωργος λεει το υγρο οχι τις ταμπλετες.
Οι ταμπλετα δεν κανει κακο εκτος εαν σκαψεις αργοτερα σε εκεινο το σημειο και δεις μια θολουρα να βγαινει τοτε εχουν περασει ολα τα συστατικα της στο νερο και μπορει να εχεις αλγη εαν κανω λαθος ας με διρθωσει καποιος |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Οποτε δεν βαζω αλλο λιπασμα και περιμενω υπομονετικα να δω τι θα γινει?
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:27. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board