S.O.S Α/Ο
Παρακαλώ μια Βοήθεια με την όσμωση μπέρδεψα πάρα πολύ και δεν μπορώ να βρω άκρη ,
Βρύση με δείχνε TDS-180 Ph-7,1 A/O καθαρό TDS-260 Ph-7,8 Α/Ο βρόμικο TDS-14 Ph-5,9 6,2 Το TDS μέτρησα και με inline και με τσέπης , μη πώς μπερδεύω καθαρό με το βρόμικο ? Το καθαρό μετά από την μεμβράνη αν περνά και από το φίλτρο άνθρακας τότε δεν κάνω λάθος αλλά αν δεν περνά τότε έκανα λάθος . αυτό που ξέρω εγώ έξοδος του καθαρού περνά και από το φίλτρο άνθρακας |
Κάτι κάνεις λάθος. Το νερό από την βρύση περνάει πρώτα από τα 2 φίλτρα (άνθρακα και μικροσωματίδιων) και στο τέλος από την όσμωση.
------------------------- Δες εδώ |
Παράθεση:
Στο δικό μου δεν είναι έτσι , πρώτα από την προφιλτρο στερεών μετά από την μεμβράνη και στο τέλος από τον άνθρακα |
Χωρίς να έχω πολύ εμπειρία, νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα, γιατί το χλώριο πχ που απομακρύνει ο άνθρακας καταστρέφει τη μεμβράνη...
Έτσι ήταν ? |
Παράθεση:
Ναι έτσι ήταν , αυτό εδώ είναι η όσμωση http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2510 |
Παράθεση:
Διαβασε και εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35633 |
στην σελίδα του λινκ αναφέρει:
..... Φίλτρο ενεργού άνθρακα, που σαν βασικό σκοπό έχει, να δεσμεύει το χλώριο, το οποίο καταστρέφει την μεμβράνη ... Και στο pdf, όπως λες, δείχνει ότι ο ανθρακας είναι στο τέλος :smt120 |
Παράθεση:
Σας ευχαριστώ πολύ το έκανα ήδη :D:D |
1 Συνημμένο(α)
Αυτά τα άσπρα τα αφαίρεσα , μη πώς να τα βάλω ξανά τη είναι αυτά ?
|
Είναι ο στραγγαλιστής πίεσης και κακώς το έβγαλες.
|
Παράθεση:
|
Δοκιμή δωρεάν , άνοιξα την όσμωση χωρείς εκείνο και τρελάθηκε , τώρα έβαλα πριν την μεμβράνη και μου βγάζει μόνο βρόμικο
|
Παράθεση:
|
Οκ τώρα το κατάφερα δουλεύει κανονικά , καθαρός 14 TDS βρόμικος 247 TDS
|
λαθος συνδεσμολογια τελικα.....ειπα κι εγω....:smt120
|
Το διόρθωσα αλλά πάλι είμαι μπερδεμένος , στο καθαρό με βγάζει TDS 11 στο βρόμικο 260 και η βρύση 180 , αλλά κάνω τεστ Gh και Kh βγαίνουν ότι νάνε
Είναι δυνατόν το βρόμικο να βγει Kh 1 ?? ενώ καθαρός να φάει 30 σταγόνες και να μην αλλάζει χρώμα ?? Ph του βρόμικου 8.1 και βρύση το ίδιο τη γίνεται δεν κατάλαβα |
Παράθεση:
Το καθαρό αφού έχει kh μηδενικό είναι λογικό να μην αλλάζει χρώμα και να σε μπερδεύει. Όσο για το ph δεν είναι μετρήσιμο σε νερό όσμωσης. ------------------------- εδώ λέει: Παράθεση:
|
Τότε καλά είμαι , TDS δείχνει 5-7
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:11. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board