ph
Πως μπορω να αυξησω το ph...
διαβασα οτι τα guppy το ιδανικο για αυτα ειναι 7.8 - 8 ενω εγω εχω 7.2 ... η δεν υπαρχει προβλημα....??? |
αν κανεις αλλαγες με νερο βρυσης-αντιχλωριο δεν υπαρχει προβλημα..αν θες βαλλε καμια ασβεστολιθηκη πετρουλα μεσα ...να ανεβασει σκληροτητα ...
|
οι υπολοιπες μετρησεις? εννοω για gh, kh.
δεδομενου οτι δε χρησιμοποιειται διοξειδιο...ανεβαζουμε το kh (με ενυδρειακες σκονες η απλα σοδα ) οποτε ανεβαινει και το pH. |
oi υπολοιπες μετρησεις ειναι νορμαλ
gh= 14 kh= 15 ph = 7.2 no2 = 0 no3 = 0 - 5 |
Παράθεση:
|
pano τοσο ειναι...
με στικ μετραω αλλα οπως εχω ξαναπει εχω μετρησει και με υγρο και ειχα τα ιδια αποτελεσματα μονο μια μικροδιαφορα.... |
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483 συμφωνα με αυτο εισαι πολυ καλα για τα φυτα. αυτο το εχεις καταφερει χωρις co2?
|
Παράθεση:
φιλε kingrim ναι χωρις co2 ...γιατι τοσο εκπληξη ??? απλα ρωταω πως θα το ανεβασω.... γινεται καπως η ειναι οκ για τα guppy μου τελικα ??? υ.γ. φυτα δεν εχω !!! ειχα αλλα οχι σε αυτο το ενυδρειο.... |
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανεβάσεις το ΡΗ σου... με τις υπόλοιπες μετρήσεις που παραθέτεις ή κάτι δεν έχει μετρηθεί σωστά ή κάτι άλλο το οποίο δεν γνωρίζω επηρεάζει το ΡΗ.
|
Παράθεση:
σαν τι λες? τι σου ερχεται στο μυαλο εσενα ?? |
Μήπως δεν έχεις επαρκή ανατάραξη επιφάνειας; (αυτό θα συσσώρευε CO2)..
Πιθανόν η μέτρηση του ΡΗ δεν είναι σωστή. |
Παράθεση:
Φαντάζομαι πως λόγω του γεγονότος ότι οι μετρήσεις γίνονται με στικς θα υπάρχει μια απόκλιση από τις πραγματικές τιμές.. |
Παράθεση:
δικιο εχεις λαθος το εγραψα... το αντιθετο ειναι και μαλιστα οχι 15 αλλα 16... μπερδευτηκα εγω... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:40. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board