βελτιωθηκα???
3 Συνημμένο(α)
χαρη στην πολυτιμη βοηθεια δυο μελων του φορουμ (dimis1978 & dimitris vas) αυτη ειναι η εξελιξη του ενυδρειου μου..!!!
Πληροφορίες Διαστάσεις:60x30x40 Όγκος:72 μικτα Κατηγορία:κοινωνικο Φυτά:ανουμπιες,κρυπτοκορινες,καμπομπα,βαλισνεριες, κερατοφυλλο και ενα αλλο Ψάρια / Άλλα είδη:4 Tateurndina,5 endler &1 apple snail Διακοσμητικά υλικά(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.):χαλαζιακη λευκη αμμος,1 ριζα,1 πετρα Φόντο:μαυρο χαρτονι Φωτισμός:2x15 watt Διάρκεια φωτισμού:12 ωρες Φιλτράρισμα:εσωτερικο 1200l/h Θερμοστάτης:100watt Λίπανση:flourish της seachem Παροχή CO2:οχι Παράμετροι: pH:7(περιπου) Γενική σκληρότητα (GH):περιπου 8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):περιπου 10 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Αλλαγές νερού:1 φορα τη βδομαδα Θερμοκρασία:26 θα ηθελα να πω ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω στον dimis1978 για τα υπεροχα ψαρακια του και ολες τις συμβουλες.. Υ.Γ. τα ψαρακια δεν πολυφαινονται γτ ειναι στρεσαρισμενα και κρυβονται..απο αυριο θα βαλω περισσοτερες φωτο(οχι τιποτα αλλο αλλα για να δει ο dimis σε τι καλα χερια βρισκονται..:grin::grin:) |
μπραβο ειναι πολυ ωραιο και θα γινει ακομα πιο ωραιο αν φουντωσουν τα φυτα και μεγαλωσουν τα εντλερακια.;)οντως εχεις βελτιωθει πολυ και πρεπει να χερεσαι:p
θα σου ελεγα μονο να ανεβασεις λιγο τη σκληροτητα μιας και στα ζωοτοκα αρεσει το σκληρο νερακι |
και πως θα το κανω αυτο??:confused:
σ'ευχαριστω πολυ παντως!!! |
Σου το εχω ξαναπει οτι το ενυδρειο σου εχει πολυ καλες προοπτικες,θελει μερικα φυτα ακομα,οχι πολλα ομως,λιγα να δωσεις λιγο βαθος.Πυκνωσε τα φυτα στις 2 πισω γωνιες και βαλε χαμηλα φυτακια χαμηλα γυρω γυρω απο το ξυλο ωστε να το κανεις σημειο αναφορας διοτι ειναι πολυ ομορφο.
Η βελτιωση σου ειναι εμφανης και οι μετρησεις του ενυδρειου σου ιδανικες. Αν βλεπω καλα εχεις φιλτρο το οποιο εχει και παροχη αερα,δεν ειναι απαραιτητο οποτε κλεισε την παροχη αερα και βαλε την εξοδο του φιλτρου 1-2 εκατοστα κατω απο την επιφανεια ωστε απλα να δημιουργει ενα απαλο κυματισμο και μονο,αυτο αρκει,η παροχη αερα θα σου φανει χρησιμη το καλοκαιρι σε πολυ υψυλες θερμοκρασιες και σε περιπτωση ασθενειων και αγωγης στο ενυδρειο. |
Σε 4-5 μέρες θα έχω κλαδέματα εάν θες μπορώ να σου δώσω μερικά, ωραίο το ενυδρείο σου καλή συνέχεια
|
dimi σ'ευχαριστω πολυ και παλι για τα ψαρακια κι ολες τις συμβουλες!!τωρα κατα λαβα τι εννοεις με το ξυλο..θα προσθεσω λιγα ακομα φυτα κι ετοιμο..το μονο που με στεναχωρει ειναι που με εβαλες να βγαλω τους καρδιναλιους..:(
|
Μιμη απο ιδια πειρα στα εντλερ αρεσει το πιο μαλακο νερο σε σχεση με τα γκαπακια απο οσο μπορεσα να καταλαβω διοτι στο ουδετερο ph οι γεννες τους ηταν περισσοτερες και με τεραστιο ποσοστο επιβιωσης του γονου,εν αντιθεση με τα γκαπυ μου που αυτα τα ποσοστα αυτα τα επιαναν με ph κοντα στο 8 και σκληροτητες ανω του 25.
Ισως να ειναι τυχαιο ισως οι συνθηκες που γεννηθηκαν αλλα νομιζω πως και στον βιοτοπο τους τα εντλερ ειχαν λιγο πιο μαλακο νερο σε σχεση με τα γκαπυ που απαντωντε και σε υφαλμυρο ακομα και σε αλμυρο νερο. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Ε τι να κανουμε ρε Δεσποινα...
Αν ειχες μεσα καρδιναλιους και εντλερ και ελεγες οτι σε ειχα συμβουλεψει εγω θα με εκραζαν και θα ειχαν και δικιο! Ειπαμε...ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ = ΜΑΛΑΚΟ ΝΕΡΟ αλλιως καρδιναλιοι σε λιγο καιρο :smt051 ... |
μπραβο debbs!!:smt041:smt041:smt041
ειμαστε σε καλο δρομο, λιγες ακομα βελτιωσεις κ θα εισαι αψογη!! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
μονος οπως σου ειπε και ο δημητρης να πυκνώσουν οι δυο γωνίες και να μπουν περισσοτερα χαμηλα φυτα γυρο απο τα ξυλα(πιστευω καταλαβες το λογο);) μπραβο ειναι πολυ ωραιο και καλες προοπτικές:smt041 |
Παράθεση:
Γουσταρωωωωω .... :p:p :rolleyes::D |
Οχι...Μακρυα απο εμενα αυτα!
Απλα αν την αφηνα να εχει μεσα καρδιναλιους και εντλερ και ελεγε κιολας οτι με ειχε ως συμβουλο θα μου κρεμουσαν κουδουνια ρε φιλε! |
Παράθεση:
Παρολα αυτα δε θα εφταιγες εσυ ουτε καποιος αλλος αν εκανε αντιθετα απο τις συμβουλες! :rolleyes: |
[QUOTE=georgarask;418312]Εχω δει πολλες φορες ... οσο και να λες κατι σε καποιον να κανει του κεφαλιου του ... Αρα πρεπει να πουμε ενα μπραβο στη debbie που ακουει και δε βιαζεται! :p :smt041
σ'ευχαριστω πολυ!! εξαλλου γι'αυτο εγινα μελος στο φορουμ για να ακουσω συμβουλες απο πιο εμπειρους....γιατι αν σου βαλω φωτο πως ηταν το ενυδρειο μου περυσι θα τραβας τα μαλλια σου... |
4 Συνημμένο(α)
οριστε και φωτο απο τα ψαρακια μου!!!!!
|
Πανέμορφα τα ψαράκια σου!!!
Να τα χαίρεσαι!!! |
σ'ευχαριστω πολυ!!!ειναι ακομη μικρα και απ'οτι μου ειπε ο dimis θα μεγαλωσουν και θα παρουν κι αλλο χρωμα...:p:p:p
|
Και αλλα τοσα σε μεγεθος θα γινουν και αλλο τοσο χρωμα θα παρουν...
Κουκλια ειναι Δεσποινα! |
σ'ευχαριστω dimi!!!!αλλα πιο πολυ σ'ευχαριστω που μου τα εδωσες!!!
|
Βελτιώθηκα ??? Και το ρωτάς ????
Με λίγα μεσαία φυτάκια Σούπερ θα είσαι.
Καλά τέτοια ώρα και ποστάρεις φωτό???:smt041 |
Παράθεση:
οσο για τα φυτα απο δευτερα θα μπουνε κι αλλα.... |
Παράθεση:
Σούπερ τα ψαράκια σου και αρκετά σπάνια, να τα προσέχεις σαν τα μάτια σου. |
Παράθεση:
τα ψαρακια ειναι οντως πολυ σπανια και απ'οτι μου ειπε και ο dimis στην ελλαδα ελαχιστοι τα εχουμε..:p:p:p μην ανυσυχεις ομως αν καταφερω να κανω αναπαραγωγη εισαι πρωτος στη λιστα για να παρεις... |
Παράθεση:
|
μη βιαζεσαι να χαρεις γτ θα ειναι αθλος αν τα καταφερω...
ειμαι αρχαρια αλλα ελπιζω με τη βοηθεια σας να τα καταφερω....:p:p |
Εντάξει κι αν δεν τα καταφέρεις (χτύπα ξύλο), θα συμβιβαστώ με τα κορυντοράκια που μου "έταξε" κάποιος.:)
"Κάποιε", βοήθα την κοπέλα να πετύχει αναπαραγωγή Tateurndina, γιατί δεν τα βλέπω καλά τα κόρυς σου.:D |
Παιδιά από τα ζωοτόκα ούτε τα γκάπυ ούτε τα εντλερ θέλουν υφάλμυρο...
Τα μόλυ απλά μπορούν να ζήσουν σε υφάλμυρο. Τα γκάπυ-εντλερ τα πάνε μια χαρα στο νερό δικτυου της Θεσσαλονίκης που είναι ήδη αρκετά σκληρό.Στη συγκεκριμενη περιπτωση ισως το ξυλο λιγο την κατεβαζει. ,................................................. ............................................ Απλα μια (καλοπροαιρετη παντα) παρατηρηση.Μηπως ειναι λιγο μεγαλουτσικη η ροή για αυτο το ενυδρειο? Αν μπορεις περιορισε την καταρχιν απο το ρυθμιστη οπως επισης να βαλεις κανεναν ''τρυπητο'' σωληνα στην εξοδο του φιλτρου να διαχεεται πιο ομαλα. Συγχαρητηρια Δεσποινα.Χαιρομαι πολυ οταν βλεπω γυναικες να ασχολουνται με το χομπυ. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:42. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board