ΣΟΣ-ΛΑΜΠΑ!!!
Γεια σας.Ζητω συγνωμη που θα μιλησω παλι για το ζωο μου (νεροχελωνα),ενω ξερω οτι το σιτε ειναι για ψαρια,αλλα ειναι επειγον και πολλοι απο σας εχουν χελωνες νερου.Λοιπον,ειχα παρει μια λαμπα με ακτινοβολιες UV,αλλα οι γονεις μου οταν το εμαθαν μου ειπαν να την πεταξω,γιατι αυτες οι ακτινοβολιες ειναι ανθυγιεινες και κατι τετοια.Πηγα λοιπον σε ενα μαγαζι με λαμπες αλλα μου ειπαν οτι δεν ξερουν ποια λαμπα να μου δωσουν(δηλαδη ποσα βαττ πρεπει να ειναι),για να πετυχουμε την επιθυμιτη θερμοκρασια(30-35 βαθμους κελσιου)Ξεχασα να πω οτι θα τοποθετησω την λαμπα περιπου 10 εκατοστα πανω απο τον βατηρα.Παρακαλω βοηθηστε με γιατι η χελωνιτσα εχει μεινει χωρις λαμπα-ποσα βαττ να παρω??
------------------------- :smt100 :smt100 :smt100 :smt100 :smt100 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
...αν και δε συμφωνω με τη λογικη τους για τη λαμπα,θα σου ελεγα να επιστρεψεις τη χελωνα,αφου πλεον δε θα μπορεις να της προσφερεις ιδανικες συνθηκες διαβιωσης.;)
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Φιλε Τολη δεν παιζουν καμμια σχεση τα herz στην λαμπα ειναι συχνοτητα την θερμοκρασια θα την παρης απο τα Watt γι αυτο βαλε μια απλη στα 100w και απο κατω ενα θερμομετρο για να δεις ποση θερμοκρασια θα σου δωση οποτε μετα κανονιζης το υψος της η την ισχυ της. Μπορει να χρειαστης μεγαλυτερη 120 η και μικροτερη απο 100. Μονο με δοκιμες γιατι παιζουν πολλοι παραγοντες.
|
Παράθεση:
Νομίζω ότι τα έχεις μπλέξει λίγο! Καταλαβαίνω ότι οι γονείς κάποιες φορές δεν παίρνουν χαμπάρι, αλλά νομίζω ότι πρέπει να πατήσεις πόδι. Η λάμπα με τη UVB ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με τη θερμαντική. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ! Αλήθεια, δε γίνεται αλλιώς. Άμα τη βγάλεις θα δεις ότι σιγά σιγά θα αρχίσει να μαλακώνει το καβούκι τους. Αν τα καταφέρεις μόνο με τις βιταμίνες καλώς, αλλά δεν μπορώ να στο εγγυηθώ. Και η λάμπα γίνεται ανθυγιεινή άμα κάθεσαι και την κοιτάς στους 10 πόντους για ώρες. Ακόμα και από το πλαστικό της λεκάνης που τις έχεις δε νομίζω να περνάνε. Δεν είναι ο ήλιος ο ίδιος! Λίγη ακτινοβολία για τη φουκαριάρα τη μάνα τους βγάζει! Από εκεί και πέρα για τη θερμαντική δεν ξέρω να σου πω ακριβώς, απλά να σου πω ότι εγώ έχω απλά μια λάμπα πυρακτώσεως καθρέπτη 40W και είναι γύρω στα 20 εκατοστά από την πέτρα τους και φτάνει τη θερμοκρασία στο 33,5. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:42. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board