Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αναγνωρίσεις φυτών (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=158)
-   -   Φυτά από ΙΚΕΑ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37511)

garre 02-02-10 18:40

Φυτά από ΙΚΕΑ

3 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα.

Από το τελεύταίο "κλάδεμα" μου έχουν μείνει αρκετά από τα παρακάτω. Δε γνωρίζω την ονομασία τους, το ένα μάλλον είναι κερατόφυλλο, αλλά πρόκειται για εύκολα φυτά.

voulasto 02-02-10 22:39

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι!!!!! Το πρώτο και το τρίτο τα έχεις πάρει απο το ΙΚΕΑ???Και πως λέγονται???Νομίζω οτι έχουμε τα ίδια και το είχα απορια:):)

ΑΑ και κάτι ακόμα πως τα κλαδεύουμε??Απο οτι βλέπω αναπτύσσονται σχετικα γρήγορα και λογικά αργότερα θα μπορώ και γω να δώσω.Αν επιζήσουν φυσικα...

garre 02-02-10 22:45

Αυτή η φουρνιά τελείωσε. Το πολύ σε 2 εβδομάδες πιστεύω οτι θα έχω ξανά.

Ευχαριστώ

Ναι, τα φυτά αγοράστηκαν απο το ΙΚΕΑ μέσα Οκτώβρη, όπως και άλλα 2 είδη, και δεν ξέρω κανένα πως λέγεται,πράγμα πολύ εκνευριστικό, αλλά ευτυχώς είναι και εύκολά στη συντήρηση τους αλλά και αναπτύσονται γρήγορα.
Προσωπικά εγώ μάλλον τα "κουρεύω". Απλά τα κόβω στο ύψος που θέλω και φροντίζω να υπάρχει χώρος για τα ψάρια και για να πηγαίνει φως και στα πιο μικρά φυτα που έχω μέσα στο ενυδρείο,

voulasto 02-02-10 22:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από garre (Μήνυμα 412816)
Αυτή η φουρνιά τελείωσε. Το πολύ σε 2 εβδομάδες πιστεύω οτι θα έχω ξανά.

Ευχαριστώ

Ναι, τα φυτά αγοράστηκαν απο το ΙΚΕΑ μέσα Οκτώβρη, όπως και άλλα 2 είδη, και δεν ξέρω κανένα πως λέγεται,πράγμα πολύ εκνευριστικό, αλλά ευτυχώς είναι και εύκολά στη συντήρηση τους αλλά και αναπτύσονται γρήγορα.
Προσωπικά εγώ μάλλον τα "κουρεύω". Απλά τα κόβω στο ύψος που θέλω και φροντίζω να υπάρχει χώρος για τα ψάρια και για να πηγαίνει φως και στα πιο μικρά φυτα που έχω μέσα στο ενυδρείο,

Δηλαδή σε οποιοδήποτε σημείο κόψω το κοτσανακι θα βγάλει ρίζα και θα πιάσει???

garre 02-02-10 22:58

Ναι.

voulasto 02-02-10 23:01

Ωραια!!! Ευχαριστώ για την απάντηση sorry για την μικρή παρένθεση.

kalaxan 03-02-10 00:34

To πρώτο είναι το Hygrophila corymbosa,
το δευτερο πρέπει να είναι το hygrophila polysperma

και το 3o είναι το Limnophila sessiliflora
με μια μικρή επιφύλαξη καθώς μπορεί να είναι και ή Cabomba caroliniana

Εδώ http://www.tropica.com/plant_print.asp πληκτρολογόντας τις αντιστοιχες ονομασίες μπορείς να δεις κάποια χαρακτηριστικά..

:grin:

theodor72 03-02-10 00:58

Αν το δεύτερο φυτό μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας, τότε είναι GYMNOCORONIS SPILANTHOIDES. Αν και εγώ δεν το πήρα από το ΙΚΕΑ έχω ακούσει ότι "κυκλοφορεί" εκεί. Είναι ταχύτατης αναπτυξης και ρουφήχτρα θρεπτικών συστατικών...

http://img141.imageshack.us/img141/1...pilanthoid.jpg

kalaxan 03-02-10 01:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από theodor72 (Μήνυμα 412875)
Αν το δεύτερο φυτό μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας, τότε είναι GYMNOCORONIS SPILANTHOIDES. Αν και εγώ δεν το πήρα από το ΙΚΕΑ έχω ακούσει ότι "κυκλοφορεί" εκεί. Είναι ταχύτατης αναπτυξης και ρουφήχτρα θρεπτικών συστατικών...

......
Mε έστειλες τώρα...
Έχω το φυτό της φωτογραφίας και νόμιζα οτι ήταν πολύσπερμα που απλά πήρε άλλο χρώμα:grin:....

harris samos 03-02-10 01:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από theodor72 (Μήνυμα 412875)

http://img141.imageshack.us/img141/1...pilanthoid.jpg

τεο κατω απο την αμμο εχεισ υποστρωμα ασχετο με το ποστ σορρυ

theodor72 03-02-10 01:16

Τι να πω εγώ, που το παρήγγειλα από πετ σοπ, μου ήρθε σε κακά χάλια, σχεδόν λιωμένα κλαδέματα και όχι φυτά με ρίζες. Με το ζόρι κατάφερα να σώσω 4-5 κορυφούλες ύψους 2 εκατοστών. Και μετά έμαθα οτι μπορεί να το πετύχει κανείς στο ΙΚΕΑ.

ΥΓ: Μήπως το φυτό στο έδωσε γνωστή φίρμα, που λυμαίνεται τις αγγελίες; :D
-------------------------
@ harris samos

Όχι φίλε μου δεν έχω κανένα υπόστρωμα. Μόνο γύρω στα 7 εκατοστά άμμου. Δες εδώ όλη την ιστορία :p

kalaxan 03-02-10 01:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από theodor72 (Μήνυμα 412880)
Τι να πω εγώ, που το παρήγγειλα από πετ σοπ, μου ήρθε σε κακά χάλια, σχεδόν λιωμένα κλαδέματα και όχι φυτά με ρίζες. Με το ζόρι κατάφερα να σώσω 4-5 κορυφούλες ύψους 2 εκατοστών. Και μετά έμαθα οτι μπορεί να το πετύχει κανείς στο ΙΚΕΑ.

ΥΓ: Μήπως το φυτό στο έδωσε γνωστή φίρμα, που λυμαίνεται τις αγγελίες; :D
-------------------------
@ harris samos

Όχι φίλε μου δεν έχω κανένα υπόστρωμα. Μόνο γύρω στα 7 εκατοστά άμμου. Δες εδώ όλη την ιστορία :p

Kαι γω την πάτησα έτσι σε παραγγελεία απο πετ-σοπ. Το ένα από τα 2 φυτά μου το έδωσε εντελώς κατεστραμένο..:(...Τέσπα..
Η γνωστή η φίρμα μου είχε δώσει πολύσπερμα το οποίο είναι πιο ανοιχτόχρωμο..
Αυτό που αναφέρομαι μου το έδωσε ο rigel.

Έχεις παρατηρήσει αν πετάει ή όχι στο ξεφάρκωτο ρίζες όπως το πολύσπερμα?

ΥΓ Στην τελική μπορεί να τα ψιλομπερδεύω..

theodor72 03-02-10 01:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από halvas69 (Μήνυμα 412886)
Ωραία αγγελία !!! χα,χα,χα
Μου λέτε τώρα τι να την κάνω, που τελείωσαν τα φυτά του παιδιού και πρέπει να την σβήσω ;

Χαχαχα ! Έχεις δίκιο, όχι αυτό δεν είναι πλέον αγγελία, είναι καφενείο :D

Αν τελικά ο φίλος garre διαβάσει τα "παράπλευρα" και βοηθηθεί λίγο στην αναγνώριση των φυτών του, τότε πάρε φόρα και σβου...;)

halvas69 03-02-10 01:40

Εσουλουπώθει και εμεταφέρθει ;)

theodor72 03-02-10 01:44

Α! Γιατί εγώ νόμιζα πως άρχισα να βλέπω παράξενα πράγματα :smt120 :grin:

kalaxan 03-02-10 01:49

Σωστός ο halvas69:smt020

akiriazides 03-02-10 11:20

οταν λετε στα ΙΚΕΑ σε ποιο τμημα εννοειτε;
ειναι δηλαδη φυτα σε γλαστρακι τα οποια μπορουμε να τα βαλουμε μεσα στο ενυδρειο?

Πάνος 03-02-10 11:41

ειναι σε ποτηρι με νερο και καπακι....δεν ειναι ολα υδροβια ομως...πολλα ειναι υδροφιλα και χαλανε σε λιγο καιρο....
αν ανανγωρισεις το ειδος και ξερεις οτι ειναι υδροβιο ..ειναι αρκετα φθηνα μερικα...

voulasto 03-02-10 11:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από akiriazides (Μήνυμα 412928)
οταν λετε στα ΙΚΕΑ σε ποιο τμημα εννοειτε;
ειναι δηλαδη φυτα σε γλαστρακι τα οποια μπορουμε να τα βαλουμε μεσα στο ενυδρειο?

Τα έχουν στα φυτά για κήπο.Εγώ έχει κάτι μήνες που πήγα και δεν είχε πολλά κομμάτια.Βεβαια μπορεί να έχουν φέρει πάλι.Τα είχαν σε μεγάλα πλαστικά ποτήρια και στοιχιζαν 5 ευρώ.Είχε και κάτω στην Αθήνα.

Και αυτά τα δύο (δεν είχε άλλα είδη)που είχα πάρει γράφαν πάνω στο ποτήρι ότι είναι κατάλληλα για ενυδρείο.

Πάνος 03-02-10 12:01

5 ευρω τα πηγαν?? εγω τα αγοραζα με 2 καποτε...:D
βουλα μη δινεις σημασια τι γραφουν...και τα υδροφιλα που ειχα παρει και χαλασαν εγραφε οτι ειναι για "aquarium ή για βαζο".....ακομη τετοιες βλακειες γραφει η ετικετα?...

voulasto 03-02-10 12:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 412939)
5 ευρω τα πηγαν?? εγω τα αγοραζα με 2 καποτε...:D
βουλα μη δινεις σημασια τι γραφουν...και τα υδροφιλα που ειχα παρει και χαλασαν εγραφε οτι ειναι για "aquarium ή για βαζο".....ακομη τετοιες βλακειες γραφει η ετικετα?...

Γειά σου Πάνο. Σου παραθέτω ακριβώς τι γράφει η ετικέτα γιατί έχω κρατημένο το ποτηράκι.
<<Πρέπει πάντα να παραμένει στο νερό.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακουάριουμ και βάζα.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση με π.χ άμμο και πέτρες.Δεν χρειάζεται λίπασμα.Μόνο για διακόσμηση,όχι κατάλληλο για κατανάλωση.>>
Μου αρέσει η τελευταία πρόταση....
Απόσο θυμάμαι και τα δύο 5 ευρώ τα είχα πάρει.
Για το φυτό δεν με ένοιαζε αν πάθει κάτι για τα ψάρια φοβήθηκα στην αρχή.Πάντως μια χαρά αναπτύσσονται. Τώρα θα δοκιμάσω και να τα κλαδεύσω και ο θεός βοηθός.

Πάνος 03-02-10 12:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από voulasto (Μήνυμα 412942)
<<Πρέπει πάντα να παραμένει στο νερό.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακουάριουμ και βάζα.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση με π.χ άμμο και πέτρες.Δεν χρειάζεται λίπασμα.Μόνο για διακόσμηση,όχι κατάλληλο για κατανάλωση.>>
.

επισημαινω αυτο..ωστε αν καποιος αλλος παει να παρει να ξερει οτι ασχετα που το γραφει η ετικετα το φυτο μπορει να ειναι ακαταλληλο για ενυδρειο..οποτε ειναι αναγκαια η αναγνωριση του ειδους. (ή να εισαι κ***φαρδος)

theodor72 03-02-10 12:47

Έχουν και ριζούλα ή είναι όλα κλαδέματα;

voulasto 03-02-10 12:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από theodor72 (Μήνυμα 412956)
Έχουν και ριζούλα ή είναι όλα κλαδέματα;

Σε μένα είχαν και τα δύο ρίζα.Μέσα στο ποτηράκι είχαν και το γνωστό γλαστρακι με βαμβακι αν θυμάμαι καλα.

olga 02-03-10 13:14

Παιδια το δευτερο φυτο το ειχα και γω και δεν προλαβαινα να το κλαδευω,μεσα σε μια βδομαδα εφτανε στην επιφανεια και το κλαδευα περιπου στην μεση,μεχρι που εκανα συσκοτηση για 5 μερες λογω BGA και εξαφανιστηκε τελειως,δεν εμεινε τιποτα.....ουτε ενα κοτσανακι για δειγμα.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:29.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02098 seconds with 10 queries