δυομιση εβδομαδες μετα
πριν απο δυομιση εβδομαδες εκλεισαν οι σχολες και τα 7 εντλερακια(3 ενηλικα και τα αλλα ανηλικα) και οι τρεις γαριδες στο 30λιτρο ενυδρειο επρεπε να μην μονα τους....
ετσι εκανα μια αλλαγη και ερηξα μεσα 2 ταμπλετες για γαριδες ελπιζοντας να τσιμπισουν απο αυτες και να μεινουν ζωντανα... βεβαια η μεγαλητερη ανυσηχια μου ηταν να μην ανεβασει αμμωνια και πεθανουν ολα... αλλα μετα απο δυο εβδομαδες και τρεις μερες ολα τα ψαρια και οι γαριδες ζουν:p:p:p Υ.Γ. φτου φτου μη τα ματιασω |
Παλι καλα...Φανταζομαι τωρα θα εκανες μια γενναια αλλαγη νερου:p
|
Βασικα οχι εγω αλλα η κοπελα μου θα κανει...
|
Ετσι να στρωσουμε ολοι τις κοπελες μας να μας κανουν τις αλλαγες νερου και εμεις μονο να απολαμβανουμε τα ενυδρεια μας!!!
|
Παράθεση:
|
δεν εχω ακουσει κανεναν να εχασε τα ψαρια του απο ασιτια.
Αντιθετα πολλα ψαρια χαθηκαν απο υπερβολικο ταισμα. :rolleyes: |
Παράθεση:
βεβαια τωρα πείστηκα:p |
Βέβαια και νηστεία 17 ημερών, δεν είναι και το καλύτερο για την υγεία τους και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Είναι παρόμοιο με αυτό που λέμε ότι μπορεί να επιβιώνουν 20 ψάρια σε 50 λίτρα νερό, αλλά τι ποιότητα ζωής έχουν κι αν αναγκασθούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση (πχ κακή ποιότητα νερού), τι αντοχές θα έχουν? Μπορεί δηλαδή να μην πεθάνουν από την πείνα, αλλά θα είναι ευάλωτα και επιρρεπή σε αρρώστιες, στρες, τραυματισμούς. Το γεγονός ότι αντέχουν, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα υποβάλουμε σε αυτή την δοκιμασία, μην περάσει λάθος μήνυμα. |
Παράθεση:
Στην περιπτωση την δικη μου,επειδη ολοι μου οι φιλοι στην Αθηνα ειναι φοιτητες,με συνεπεια να λειπουν στις γιορτες και στις διακοπες ολοι,θα επρεπε ή να παρω ταιστρα ή να κανω αυτο που εκανα... παρολα αυτα ομως σε μια πιθανη δυσλειτουργια της ταιστρας υποθετω πως τα αποτελεσματα μπορει να ηταν και χειροτερα |
Επισης να επισημανουμε οτι τα ενηλικα και καλοταισμενα ψαρια αναλογα με το ειδος και το μεγεθος τους εχουν μεγαλυτερες αντοχες στην νηστεια. Μην ξεχναμε οτι πολλα ειδη ζουνε σε ολιγοτροφικα περιβαλλοντα.
Τα μωρα, νεογεννητα και λοιπα ανηλικα αν εχουμε γεννες ομως...δεν αντεχουν ουτε 1-2 μερες συνηθως χωρις τροφη. |
Παράθεση:
και για να πω την αληθεια αυτα ηταν τα μονα που φοβομουν οτι δεν θα επιβιωσουν....δεν μπορω να καταλαβω ομως τα μικρα απο που βρηκαν τροφη:confused: |
Λίγο από κανένα φυτό, λίγο από τη γαριδοτροφή, λίγο υπομονή.... και ζήσαν, γιατί όμως δεν έριξες ταμπλέτα ψαροτροφή???
|
Παράθεση:
γιατι ειχα διαβασει οτι δεν χρειαζονται τροφη,μια αλλαγη και ολα οκ...μια μερα ομως πριν φυγω,ειδα ενα ενηλικο να τσιμπολογαει την τροφη της γαριδας..οποτε μιας και δεν ειχα τιποτα αλλο ειπα να ριξω μια-δυο μπας και φανε αν πεινασουν.... δεν το περιμενα βεβαια και απο τα μικρα |
Τα εντλερακια που σου εδωσα δεν ηταν μωρα. Τα ειχα εγω ηδη ενα μηνα οταν τα πηρες οποτε μιλαμε για 2 μηνων ψαρακια. Εγω λεω για τα νεογεννητα οτι δεν αντεχουν χωρις ταισμα..
|
τελικα ακυρο παιδια:( 2 εντλερακια ελειπαν και ηταν πεθαμενα μεσα στις βαλισνεριες:(:(
ηταν σε αποσυνθεση αρα πρεπει να πεθαναν κατα τις διακοπες... δυστυχως εχω κανει αλλαγη του νερου και ετσι δεν εχω μετρησεις,αλλα και οι τρεις γαριδες ζουν... Αρα αν υποθεσουμε οτι οι γαριδες ειναι ευαισθητες στην αμμωνια,τοτε τα ψαρια δεν πεθαναν απο αμμωνια αλλα απο κατια αλλο,κανω λαθος?:confused: τωρα σκεφτομαι να τα χαρισω και να παρω εναν μονομαχο,για να μην εχω πολλα ψαρια και ξανασυμβει αυτο... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board