Βιοτοπικο με Red Mangroves & ριζες?
Καλημερα. Εδω και 10 μερες εχω παραλαβει μαγκροβιες και τις μεγαλωνω και θα ηθελα να ρωτησω αν εχει επιδιωξει κανεις την δημιουργια βιοτοπικου με μαγκροβια και ριζες η τελος παντων να εχει ασχοληθει με τα μαγκροβια και με ανοικτου τυπου ενυδρεια ολοκληρα η κατα το ημιση? Ο προβληματισμος ειναι για το κατα ποσο ειναι επικυνδυνο για τον πατο του ενυδρειου?
------------------------- up!:smile: |
γιατι να ειναι επικινδυνο?:confused:
|
Καλως ηρθες!!! :p
Τι σε φοβιζει για τον πατο του ενυδρειου ?? :confused: |
Με φοβιζει λιγο,οσο κι αν ακουγεται κουλο, η αναπτυξη των ριζων!! Δηλαδη οταν θα ειναι ετοιμα να μπουν στο ενυδρειο και οταν οι ριζες σκληρυνουν και γινουν ξυλο πλεον μην υπαρξει κανενα ραγισμα του πατου του ενυδρειου η στα πλαινα!! Και επειδη το project ειναι για ενυδρειο γοριλα δεν θα θελα να γινει πατατια!! Καποιες ιδεες μου εχουν περασει οπως διπλος πατος απο γυαλι, φενιζολ η καποιο αλλο υλικο που θα βοηθησει?. Το προβλημα αυτο εστιαζεται μετα τα 2,5 χρονια αναπτυξης τους που εχουν γινει πλεον φυτα!! Τι λετε?
|
Τι βιοτοπικο σκεφτεσαι?
Μακαρι να εχεις τετοια αναπτυξη αλλα και να εχεις δε πιστευω να δημιουργηθει προβλημα! |
Παράθεση:
:confused::confused::confused: |
ξανακοιταξε το, το θεμα σε 2,5 χρονια λοιπον!:Dδεν θα εχεις προβλημα νομιζω..
που τα βρηκες τα μαγκροβια?παραγγειλες τους σπορους απο εξωτερικο? σε τι ph κρατας τον γοριλα??:D:D:D |
Προσπαθεια Βιοτοπικου με δισκους με τα μαγκροβια και ξυλα!! Και αφου γινουν τα μαγκροβια θα μπει και ο γοριλας:p Αυτη τη στιγμη εχω 350Λ με 6 Δισκους και θα γινει συντομα αναβαθμιση!!:smt030 Απο Ebay τα εχω παρει σε σπορους απο Αγγλια και απο Αμερικη στελνουν σπορους μεχρι και δεντρυλια!!
|
Δεν θελουν υφαλμυρο νερο αυτα η δεν τα νιαζει?
|
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
Παράθεση:
http://mangroven.at/mangrove/english/index.php?screenwidth=widescreen1024&id=wachstum&s ubmenu=mangroven&folder=&anker=≤=1&re=0 |
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
:smt082:smt082:smt082:smt082:smt101
|
Μη φοβασαι για τις ριζες, το υποστρωμα σου θα ειναι τοσο λεπτο που αν και οταν φτασει στο σημειο η ριζα να ειναι τοσο σκληρη και να μεγαλωνει, θα φυγει το φυτο προς τα πανω η θα απλωθουν οι ριζες στο πλαι.
Βεβαια ολο αυτο εγω το εχω συνδυασει με βιοτοπικο υφαλμυρο - βιοτοπικο με δισκους και μανγκροβια δεν εχω δει-ακουσει, για πες για πες... |
Βιοτοπικο και μανγκροβια δεν γίνεται . οτι αμα πιασουν ειναι φοβερο "εργαλειο" για το ενυδρείο και θα βοηθησουν τα δισκάκια επειδή ρουφανε νιτρικά σαν τρελλά είναι άλλο θέμα ;)
|
Χρηστο ρουφανε και με τις ριζες φυτεμενες κανονικα σε υποστρωμα?
(Συνηθως τα φυτα που ξερω οτι ρουφανε σαν τρελλα και τα χρησιμοποουν πολλοι, οπως ο φυκος, τα εχουν ετσι ωστε βα ειναι μονο οι ριζες ελευθερες στη στηλη του νερου). |
Παράθεση:
|
2 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
(Στην πρωτη φωτο το ενυδρειο ειναι υφαλμυρου νερου).
Βιοτοπικο σημαινει ολα (φυτα - ψαρια) απο το ιδιο περιβαλλον. Αν υπαρχουν μανγκροβια γλυκου (και μαλιστα μαλακου και οξινου) νερου, και τραβανε νιτρικα οπως λεει ο Χρηστος, γιατι οχι. |
Mακαρι να πιασουν!! ;)
Εδω ουτε φακη, ουτε κερατοφυλλο ουτε καν το φυλλοδεντρο ... αντεχει! Ποσο ph εχεις? Η θα εχεις? |
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
3 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:07. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board