Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γατόψαρα Ν. Αμερικής (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Βοήθεια για "γλύφτη" (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35880)

stefanos9 05-12-09 16:57

Βοήθεια για "γλύφτη"

2 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα! Συγνώμη αν κάνω λάθος που φτιάχνω νέο μήνυμα γι' αυτό το θέμα αλλά δε μπορούσα να βρω κάτι παρόμοιο τώρα που ψάχνω...

Δυστυχώς ή ευτυχώς σήμερα μία φίλη μου μου αγόρασε έναν "γλύφτη". Τα εισαγωγικά τα βάζω γιατί έχω ήδη διαβάσει (αν και έχασα το link) για τους "γλύφτες"...

Το επείγον ερώτημα μου είναι το εξής: Τι του δίνω για φαΐ;; Έχω ήδη δύο Guppies (σε 60 L ενυδρείο) τα οποία τους δίνω "Νιφάδες Λαχανικών" της Sera (Flora). Από το pet shop της φίλης μου της είπαν ότι δεν έχει πρόβλημα και τρώει τα πάντα... Ισχύει;;

Το αμέσως λιγότερο επείγον ερώτημα είναι: Πρόβλημα με τα Guppies θα δημιουργηθεί με την έλευση του νέου κατοίκου;

Το καθόλου επείγον ερώτημα είναι: Τελικά πως ονομάζεται το ψάρι αυτό; Σας δίνω και φωτογραφία για να σας βοηθήσει...
(Προφανώς δε θα πάθω και κάτι αν δε απαντηθεί αυτή η ερώτηση μου...)

Ευχαριστώ προκαταβολικά οποιαδήποτε βοήθεια...

prospathw 05-12-09 17:03

Λέγεται πλεκόστομος και δεν ταιριάζει με τα γκάπυ.και τρώει και τα μίκρα.επιπλέον γίνεται τεράστιος!καλύτερα πήγαινε τον πίσω.

Γιώργος Κ 05-12-09 17:05

Βασικα το προβλημα θα το εχει ο ιδιος ο πλεκο και οχι τοσο τα γκαπυ!
Χρειαζεται τελειως διαφορετικες συνθηκες νερου (μαλακο και οξυνο νερο) και αργα η γρηγορα θα εχει προβληματα! Εκτος των αλλων γινεται τεραστιος ... Αρα -γνωμη μου- καλυτερα να ανυσηχησεις για το πως θα τον δωσεις πισω και οχι για το τι θα τρωει ... μια που κατω απο αυτες τις συνθηκες ... λιγα ειναι τα .. ψωμια του!

stefanos9 05-12-09 17:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgarask (Μήνυμα 393994)
Βασικα το προβλημα θα το εχει ο ιδιος ο πλεκο και οχι τοσο τα γκαπυ!
Χρειαζεται τελειως διαφορετικες συνθηκες νερου (μαλακο και οξυνο νερο) και αργα η γρηγορα θα εχει προβληματα! Εκτος των αλλων γινεται τεραστιος ... Αρα -γνωμη μου- καλυτερα να ανυσηχησεις για το πως θα τον δωσεις πισω και οχι για το τι θα τρωει ... μια που κατω απο αυτες τις συνθηκες ... λιγα ειναι τα .. ψωμια του!

Παιδιά έχω πρόβλημα! Δεν το έχω βγάλει από τη σακούλα ακόμα και δε ξέρω τι να το κάνω...Αν ισχύουν αυτά που λέτε τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει κανένας κοντά στη Μεταμόρφωση (Αττικής) να με βοηθήσει;

Γιώργος Κ 05-12-09 17:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stefanos9 (Μήνυμα 393996)
Παιδιά έχω πρόβλημα! Δεν το έχω βγάλει από τη σακούλα ακόμα και δε ξέρω τι να το κάνω...Αν ισχύουν αυτά που λέτε τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει κανένας κοντά στη Μεταμόρφωση (Αττικής) να με βοηθήσει;

Να τον δωσεις πισω απο εκει που το πηρες ... και παρε κατι αλλο!! Μην αγχωνεσαι ...

prospathw 05-12-09 17:12

Μπορείς να τον πας πίσω ή να τον δώσεις σε κάποιο χόμπιστα που να τον θέλει.οπ με πρόλαβες!;)

stefanos9 05-12-09 17:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgarask (Μήνυμα 393997)
Να τον δωσεις πισω απο εκει που το πηρες ... και παρε κατι αλλο!! Μην αγχωνεσαι ...

Το θέμα είναι ότι έχουν κλείσει όλα τα pet shop τέτοια ώρα... Είμαι πολύ τυχερός τελικά... Μπορώ να τον βάλω σε μία γυάλα με νερό μέχρι την Δευτέρα; Κάποια ιδιαίτερη συμβουλή; Θα αντέξει; Να ρίξω και λίγη τροφή (μην τον πεθάνω από την πείνα, κρίμα είναι...);

Ευχαριστώ ειλικρινά πάρα πολύ για την άμεση βοήθεια...

prospathw 05-12-09 17:22

Καλύτερα νομίζω στο ενυδρείο μέχρι τι δευτέρα.αν θες πήγαινε στο water inn που είναι ανοιχτό μέχρι τις 8.

sp67 05-12-09 17:25

Σε γιάλα δεν θα αντέξει λόγο θερμοκρασίας.
Για μένα πάντως μιας και είναι μικρός ακόμα, πιστεύω ότι μπορείς
να τον κρατήσεις και τον δίνεις όταν μεγαλώση και δεν
κάνει πλέον στα λίτρα σου.Γνώμη μου.

stefanos9 05-12-09 17:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από prospathw (Μήνυμα 394004)
Καλύτερα νομίζω στο ενυδρείο μέχρι τι δευτέρα.αν θες πήγαινε στο water inn που είναι ανοιχτό μέχρι τις 8.

Εντάξει θα τον αφήσω στο ενυδρείο μέχρι τη Δευτέρα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση...

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την βοήθεια όλων σας...

Γιώργος Κ 05-12-09 17:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stefanos9 (Μήνυμα 394007)
Εντάξει θα τον αφήσω στο ενυδρείο μέχρι τη Δευτέρα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση...

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την βοήθεια όλων σας...

Μην τον ριξεις μεσα με την μια ... βαλε τη σακουλα να επιπλεει ...και ριχνε λιγο νερο ενυδρειου μεσα καθε 5 λεπτα ... Μετα πιαστον με αποχη και απελευθερωσε τον και χυσε το νερο της σακουλας στη τουαλετα ...

stefanos9 05-12-09 17:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgarask (Μήνυμα 394009)
Μην τον ριξεις μεσα με την μια ... βαλε τη σακουλα να επιπλεει ...και ριχνε λιγο νερο ενυδρειου μεσα καθε 5 λεπτα ... Μετα πιαστον με αποχη και απελευθερωσε τον και χυσε το νερο της σακουλας στη τουαλετα ...

Ναι γνωρίζω τη διαδικασία για τα νέα ψάρια... Όταν έγραφα το πρώτο μήνυμα ήδη είχα ξεκινήσει την προσαρμογή. Πάντως δε θα υπάρχει πρόβλημα με τα Guppies αυτές τις δύο μέρες; Μήπως είναι καλύτερο να τον αφήσω σε ανοιχτή σακούλα μέσα στο ενυδρείο και να ανανεώνω το νερό του με αυτό του ενυδρείου;

sp67 05-12-09 17:43

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα guppy.

bokostas 05-12-09 22:03

Κανένα πρόβλημα με τα γκαπάκια για λίγες μέρες, ρίξτον μέσα, απλά να μην μείνει πολύ καιρό, γιατί δεν θα στον αλλάζουν στο πετσόπ.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:49.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01560 seconds with 10 queries