χαλαζιακη αμμος με υποστρωμα ?
στο καινούριο ενυδρείο που θα ξεκινήσω σε λίγες μέρες θα βάλω χαλαζιακη άμμο όπως μου είπατε.
επειδή σκέφτομαι να βάλω και λίγα φυτά χρειάζομαι υπόστρωμα κάτω από την άμμο??? η κάτι άλλο για τα φυτά μου??? :smt102 |
Αν δεν βάλεις πολύ απαιτητικά φυτά, δεν θα χρειαστείς τίποτα. Κάποιες ταμπλέτες για λίπανση των φυτών που τρέφονται κυρίως από τις ρίζες, σίγουρα θα βοηθήσουν. Κυρίως στην αρχή, μέχρι να "στρώσει" η άμμος και να αποκτήσει την βιολογία της. Γενικά, ποτέ δεν βάζουμε υπόστρωμα κάτω από άμμο.
Τι απαιτήσεων φυτά σκέφταισε να βάλεις; |
ταμπλετες δαγκωτο εγω και δυσκολα οταν ειχα με τις ταμπλετες της seachem ητανε μια χαρα
|
Παράθεση:
αλλα μάλλον χαμηλών απαιτήσεων να μην θέλουν μπουκάλα co2 ακόμα τουλάχιστον τώρα στο μέλλον βλέπουμε έχω co2 diy και από φωτισμό έλεγα για 2 λάμπες 120m για φυτά της tropical νομίζω |
Πόσα είναι τα λίτρα και τι ψαράκια θέλεις να βάλεις;
|
Παράθεση:
|
Όλα αυτά τα ρωτάω για να δεις και την ποσότητα της άμμου που θα χρειαστείς. Αν πχ σκεφτόσουν για ψαράκια που σκάβουν πολύ (οι περισότερες κιχλίδες) θα χρειαζόσουν αρκετό πάχος άμμου. Επειδή πρόσφατα έκανα και εγώ αλλαγή από χαλικάκι σε άμμο (δες εδώ) για να πετύχω ένα οριακά ικανοποιητικό πάχος άμμου 6-7 εκατοστών χρειάστηκα 25 κιλά. Και μιλάμε για πολύ μικρότερο ενυδρείο.
Να υποθέσω ότι υπάρχει Α/Ο. |
Παράθεση:
μου φενετε θα μαζεψω απο τη θαλασσα και θα την ξεχωρισω με το τσιμπιδακι |
Χάρη δε χρειάζεται να πάρεις από Pet Shop... Χαλαζιακή άμμο βρίσκεις και σε μαγαζιά με διακοσμητικές πέτρες (πχ. Ερμής) αλλά και σε μαγαζιά με μονωτικά υλικά...
|
Παράθεση:
είμαι και σε κρίσιμη ηλικία 60 κιλά με 2 το κιλό νατο το εγκεφαλικό έκανα και ποίημα ------------------------- Παράθεση:
|
οχι μονο αμμο βαζεις πηγαινε ρωτα σε μαντρα με οικοδομικα υλικα εδω εχει 10-15ε το 20 κιλο απο θαλασσα δεν κανει για σκαλαρια
α επισης σκαλαρια και ροδοστομα/νεον/καρντιναλ μονο σε λιγες περιπτωσεις συνυπαρχουν τα κοπαδοψαρα αυτα ειναι η τροφη των σκαλαριων στη φυση και καθε μερα θα μετρας και κανα δυο λιγοτερα:D |
ενημερωτκα: σημερα πηρα απο τον ερμη χαλαζιακη αμμο 22κιλα 10.60 ευρω..
|
βρήκα χαλαζιακη άμμο με 8 ευρώ τα 25 κιλά από μια μαντρα με οικοδομικά υλικά τα παράγγειλα δεν είχε ετοιμοπαράδοτα τα περιμένω την άλλη εβδομάδα
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
πολύ πολύ να την κάνω χαρμάνη έχω να σοβατίσω ένα τοίχο ακόμα που τον είχα ξεχάσει δε βαριέσαι
|
Tι έγινε τελικά, το γλίτωσες το εγκεφαλικό; :D
|
Παράθεση:
ασε που αλλαξε το σχεδιο και παω για δισκακια και δε το ρισκαρω ουτε μια στο εκατομηριο παραγκειλα απο τον πετ σοπα του ειπα η θα κανεις σκοντο η θα αυτοπυρποληθω εδω και δεχτικε χαχαχαχα παραγκιλα 50 κιλα αμα φτασει καλος αλλιως θα παρω ακομα ενα τσουβαλακι μαλλον δε θα χρειαστω γιατι δε θα βαλω φυτα μεσα να θελω γυρο στα 7 εκατοστα |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board