guppy fish
γεια σας παιδια. θελω να ασχολειθω αποκλειστικα με τα γκαπι και δεν ξερω σχεδον τιποτα γι'αυτα. μπορειτε να με βοηθησετε?? εχω ενα ενυδρειο πλατος 80cm, υψος 40cm και παχος 42m. ποσα γκαπι μπορω να βαλω??
τι χρειαζεται να εχω στο ενυδρειο μου??? |
To ενυδρείο σου είναι στα 130 λίτρα και είναι ότι πρέπει για ένα όμορφο ενυδρείο με γκαπάκια. Αν και παλαιότερα είχα στην κατοχή μου για αρκετό καιρό (gumbusia affinis), τα γνωστά μας κουνουπόψαρα που έχουν πολύ κοινές συμπεριφορές με τα (Poecilia reticulata) γκάπυς, εντούτοις δεν επιμαι ο αρμόδιος να σε βοηθήσω περισσότερο, εκτός των βασικών. Όλα όσα χρειάζεσαι, θα τα βρεις εδώ, όπως περιγραφή του είδους, σκληρότητες/χημεία νερού κ.α.
|
ειχα μαζεψει κουνουποψαρα απο ενα ρυακι ομως δεν μου αρεσαν γιατι δεν εχουν χρωματα. εχω διαβασει τα φορουμ ομως δεν εχουν λυθει ολες μου οι αποριες.:-|
|
O in the pond σου τα ειπε μια χαρα:smt001.Στο ιδιο λινκ εχει και οτι αλλες πληροφοριες θες, πηγενε στα περιεχομενα...
...επισης διαβασε και τα υπομνηματα των αρχαριων...(πολυ χρησημα για καθε αρχη) |
παντως και λιγα να βαλεις στην αρχη σε δυο μηνες θα εχεις παρα πολλα γιατι γεννανε σαν τρελλα......:)
οποτε γνωμη μου ειναι για αρχη να μην σε απασχολησει ποσα θα βαλεις, αλλα να δεις τι χρειαζονται για να ζησουν ανετα..... |
αγωρασα πριν λιγο 10 γκαπι και μετα απο 10" απεκτισα μια γεννα 12 μικρων γκαπι. :o
|
Παράθεση:
|
ειχα στο ενυδρειο μου Poecilia velifera με το ιδιο φιλτρο. τωρα το εβγαλα και εβαλα τα γκαπι.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
αμα το ενυδρειο εχει πολλα πυκνα φυτα π.χ. κερατοφυλλο και εγερια ζουν αρκετα... |
οταν τα μικρα γεννηθουν στο περιβαλλον του ενυδρειου σου ειναι πιο υγειες και επιζουν τα δυνατοτερα. οταν γεννηθουν σε μια γεννηστρα μπορουν να αρρωστησουν πιο ευκολα και μεγαλωνουν πιο αργα. εγω προτιμω να γεννιουντε σε περιβαλλον που ζουν και οι γονεις.
φιλικα Αντρέας |
+10..
|
σε ευχαριστω. εχω διαβασει τα φορουμ που μου δωσατε :o:o:o
|
σου συνηστω να βγαλεις οτι ψεφτικα-πλαστικα πραγματα που δεν υπαρχουν στην φυση. βγαλε το χαλικι και βαλε ενα απλο ή ασπρη αμμο που ειναι και ωραια....
...και απο πλαστικα φυτα αμα εχεις προσπαθησε σιγα σιγα να τα ελατωσεις και να βαλεις κανονικα δες ενα παραδειγμα προς μιμηση |
εσυ θα ξερεις περισσοτερα απο εμενα. χαλυκι θα βαλω καφε που μοιαζει με αμμο οσο για τα φυτα ειναι αληθεινα.
|
Παράθεση:
αντε να αρχιζεις τις αλλαγες σιγα σιγα;)... |
φιλε, μου αρεσει πολυ το ενυδρειο που εχεις. να το χερεσαι πιο πολυ απο τους αλλους!!!!!!!!!!!!!! :p:p:p:p:p:D:D:D:D:D
|
Αντρέα, να ξεκινήσεις με εύκολα φυτά για την αρχή. Μην σου δώσουν τα καταστήματα ότι θέλουν. Επέλεξε καλύτερα φυτά που να έχουν ύψος στο νερό ώστε να υπάρχουν φυσικές κρυψώνες για το γόνο. Το κερατόφυλλο και η βαλισνέρια π.χ. είναι μια καλή επιλογή.
|
σας ευχαριστω για την βοηθεια. θα φτιαξω το ενυδρειο μου το συντομοτερο.:D
|
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22360 |
σε ευχαριστω. ειναι πολυ χρησιμες οι πληροφοριες που μου δινεις!!! :p:p:p
|
ΣΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ GUPPES ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ
|
Καλως ηρθες Κωστα!! :p
Θα πρεπει να γραφεις με μικρους χαρακτηρες!! ;) Λοιπον ανοιξε ενα νεο θεμα εδω: http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20 και συμπληρωσε αυτο: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298 ωστε να εχουμε μια ολοκληρωμενη εικονα του ενυδρειου σου ... Επισης προσθεσε και φωτογραφιες αν μπορεσεις βοηθουν πολυ στο να αναγνωρισει καποιος τι συμβαινει!! ;) |
Παράθεση:
filtro oksigonou :D:smt026+-7:smt036:smt024:smt072 filtro vithou;) thermostatizw ------------------------- Παράθεση:
|
Καλώς όρισες!
Καλύτερα να γράφεις με ελληνικά γιατί εκτός του ότι τα greeklish απαγορεύονται δεν είναι και ευανάγνωστα. Αν και του έχουν ήδη απαντήσει να πω τη γνώμη μου. Παράθεση:
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:06. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board