Πως κλαδεύω Bacopa caroliniana
Μου εδωσε 2 ριζες ενας φιλος και εχουνε ανέβει πανω απο το νερο.
Πως θα τις κλαδεψω ωστε να μην τις χαλασω?? THANKS |
Κόβεις και μεταφυτεύεις! Τόσο απλά.
|
Να προθεσω οτι μετα απο αρκετα κλαδεματα το μητρικο-αρχικο φυτο πολυ πιθανο να μην ειναι το ιδιο ομορφο αλλα να μοιαζει με κουτσουρεμενο θαμνο. Γι' αυτο καποια στιγμη μαλλον θα χρειαστει να ξεριζωσεις το παλιο φυτο και στη θεση του να βαλεις μερικα κλαδεματακια.
|
Απο που κοβω ρε παιδια απο οπου να ναι??
Απο μεση η αυτα που βγαινουν εξω απο το νερο?? |
Φροντισε μονο το κοματι που θα κοψεις (αν θες να το ξαναφυτεψεις) να ειναι καμια 10αρια εκατοστα. Σε αυτο το μεγεθος βα μπορεσει πιο ευκολα και πιο γρηγορα να ξαναβγαλει ριζες.
|
Αν τυχόν έχει πετάξει κάπου στη μέση κανένα καινούργιο κλαδί το κόβεις εκεί και φυτεύειες το κλάδεμά ,αν όχι κόβεις περίπου στη μέση ή και πιο κάτω και φυτεύεις πάλι το κλάδεμα.Σε λίγες μέρες το κλάδεμα θα έχει βγάλει ρίζες και το υπόλοιπο κάτω μισό θα πετάξει καινούργιο κλαδάκι ή κοντα στο σημείο που το κλάδεψες ή κοντα απο τη βάση του φυτού (ρίζα).
|
Ok παιδια καταλαβα.
Να στε καλα Thanks |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:53. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board