Τι χρειαζετε
Εχθες πηρα εναν πανεμορφο και μικρο(μωρακι)μονομαχο και τον εβαλα στο 10λ οπου θα μπουν και πολλα φυτα.Πηρα και ενα πιο μικρο φιλτρο και του εβαλα 6-7 μπιλιτσες απο το αλλο ενυδρειο που ειναι στρομενο.Σημερα εκανα τεστ αμμωνιας και ειχε ενα και του εκανα αλλαγη νερου και εβαλα βακτηρια μεσα το sera bionitrivec .Απο τροφη πηρα της τετρα βεττας.Θα ηθελα να μου πειτε καποιεςτιμες νερου που πρεπει να εχει το νερο.Τι αλλο να του δινω να φαει?
|
καταρχην να χαιρεσε τον μονομαχουλι σου:D
δες και αυτο http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/betta.htm πιστευω να σε βοηθησει |
Παράθεση:
Για τις μετρήσεις: πρέπει να δείχνουν αμμωνία=0 (μηδέν), ΝΟ2 (νιτρώδη)=0 επίσης, αυστηρά. Για τα νιτρικά (ΝΟ3), αν έχεις και φυτεμένο, 10-20ppm είναι ένα λογικό εύρος τιμών. Για τα βακτήρια έχουν γραφτεί πολλά - εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι κάνουν τίποτα. |
Παράθεση:
|
Με τα υλικά του φίλτρου εννοείς φαντάζομαι. Αν ναι, τότε κατά πάσα πιθανότητα είσαι ΟΚ, αλλά καλά είναι να κάνεις συχνά τεστ αμμωνίας τις πρώτες 1-2 βδομάδες για να βεβαιωθείς ότι όντως έστρωσε.
Αυτό που περιμένεις είναι να διατηρούνται στο μηδέν η αμμωνία και τα νιτρώδη, ενώ τα νιτρικά θα ανεβαίνουν συνεχώς (το τελευταίο ανάλογα με τη φυτομάζα που έχεις βέβαια...) |
4 Συνημμένο(α)
Να και καποιες φοτο.Δεν εχει ωραια χρωματα και ειναι μολις 4-5 μηνων.:smt054:smt054:smt054:smt054
|
2 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
πανεμορφος:D:D:D
για το καπακι δεν σκεφτεσαι να κανεις κατι?κανενα diy καπακι μηπως μπορεσεις και φτιαξεις για να ειναι ασφαλης ο ψαρής σου:)γιατι θα ειναι κριμα να τον βρεις καμια φορα στο πατωμα:(βεβαια αν εχει καλο περιβαλλον το ενυδρειο δεν νομιζω να υπαρχει λογος να σαλταρει:)αλλα απο οτι ξερω ακομα και αν στρεσαριστει μπορει να πηδηξει...τωρα ειναι θεμα καθενος....μερικοι βγαζουν το καπακι για να μπορουν να τον δουν καλυτερα...... παντως απο κοντα δεν εχει τυχει να δω τετοιο χρωμα..και παλι πανεμορφος |
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Κοιτα το τοξο για να το δεις.
|
ενταξει τοτε....παντως ο μονομαχος ειναι απιστευτος:D:D
ειχα σκοπο να παρω ή μπλε χρωματος ή κοκκινο αλλα θα ψαξω και για το δικο σου τωρα:cool::cool: |
Παράθεση:
Σου ευχομαι να βρεις καποιον ιδιο και αν βρεις θυλικια πες το μου γιατι θα ηθελα να προσπαθουσα να τον αναπαραγω.Ριχνω και αλλες φοτο μολις το ολοκληροσο με φυτα θα κανω μια παρουσιαση.Θα ηθελα να σου κανω μια ερωτηση θελωνα του δωσω η να βρω καποια τροφη δυναμοτικη και να τον βοηθησει στην αναπτυξη.Γνωριζεις καμια? |
Παράθεση:
|
Ωραιος ο μονομαχος σου, να σου ζησει ! Ονομα του εδωσες ;:p
Λιγο μικρο βεβαια το σπιτακι του αλλα με λιγα φυτακια και συχνες αλλαγες νερου θα ειναι οκ.;) Σου εχω προτεινει ηδη να ερθεις να παρεις καποια φυτα, οποτε περιμενω πμ οταν εισαι ετοιμος. |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Σημερα του πηρα και blood warms και μολις του εριξα μεσα ενα φουσκωσε τα βρανχια και τα φτερα και μολις διαληθηκε τα εφαγε ολα.Για ονομα πειτε ονοματα για να διαλεξω. |
φιλε μου ο μονομαχος σου πολυ ομορφος,αλλα καφε αυτος καφε το υποστρωμα που εβαλες χαθηκε εκει μεσα.γνωμη μου να βαλεις λιγο ποιο φωτεινο υποστρωμα για να κανει λιγο αντιθεση και να τονιστουν τα χρωματα του ζωντανου σου.και παντα φιλικα.
|
Παράθεση:
|
Τελικα ο μονομαχος μεταφερθηκε στο 100λ και το μικρο ενυδρειο εμεινε αδειο αλλα με πολλα φυτα.Θα κανω μια παρουσιαση για να το δειτε.:smile:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
πολυ ωραιος καλα εκανες και τον εβαλες σε μεγαλο ενυδρειο βαλε φυτα και δυο κοριτσια μεσα και τηα ειναι αρχηγος μονομαχος ειναι δςστου καποιο καλο ονομα αττιλασ πχ λεωνιδα ελεγα τον δικο μου αχιλεα τον δευτερο και τον τριτο ηρακλη
------------------------- πολυ ωραιος καλα εκανες και τον εβαλες σε μεγαλο ενυδρειο βαλε φυτα και δυο κοριτσια μεσα και τηα ειναι αρχηγος μονομαχος ειναι δςστου καποιο καλο ονομα αττιλασ πχ λεωνιδα ελεγα τον δικο μου αχιλεα τον δευτερο και τον τριτο ηρακλη |
Ειναι αρχηγος εκει μεσα .Εχω και αλλον εναν πανεμορφο μπλε σε ενα 60λ.:(
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:20. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board