Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   για κατέβασμα του Ph (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32851)

aquaristas 16-06-09 16:26

για κατέβασμα του Ph

Είμαι στο στρώσημο του ενυδρείου μου αλλά το Ph μου είναι σταθερά στο 8. Δεδομένου οτί θέλω μαλακό και όξυνο νερό πώς μπορώ να το κατεβάσω στο 6.5 με 7? Να χρησιμοποιήσω τύρφη ή να πάρω το Ph minus της sera? Τι θα μου προτείνατε καλύτερα? Έχω και κάποια σκευάσματα σε μορφής σκόνης που λένε ότι κατεβάζουν το ph αλλά δεν θα ήθελα να τα χρησιμοποιήσω...

Πάνος 16-06-09 18:59

το ph εχει αμεση σχεση με το δοξειδιο του ανθρακα και με το kh...
οποτε μπορεις να το κατεβασεις ειτε βαζοντας διοξειδιο (μπορεις ομως να το κατεβασεις μεχρι ενα ορισμενο σημειο αναλογα το kh σου) η κατεβαζοντας το kh χρησιμοποιοντας νερο απο ΑΟ.....φυσικα μπορεις να κανεις και το συνδυασμο αυτων των 2 για να το κατεβασεις ακομη περισσοτερο...
η τυρφη δε συμφερει για μεγαλα ενυδρεια....σε σχεση με τις αλλες μεθοδους....
τα buffers ουτε να το σκεφτεις να τα χρησιμοποιησεις καθως ρυθμιζουν προσωρινα το Ph αλλα επειδη δεν αλλαζουν οι σκληροτητες....αυτο επανερχεται και οι αποτομες αυξομειωσεις που δημιουργουν ειναι χειροτερες και απο το ιδιο το ακαταλληλο Ph..

gplatakis 16-06-09 21:44

Σταθερά ψηλά

Γειά σας κι από μένα.

Χρησιμοποιώντας μετά από συμβουλή του Πάνου, νερό από Α.Ο. εδώ και δύο μήνες, δεν κατάφερα τίποτα σχετικά με το pH. Με kH στο 4 και GH στο 1 (κιτρινίζει το test στην 1η σταγόνα άρα είναι 0 ή 1 δεν ξέρω - το έκανα 5 φορές γιατί δεν το πίστευα) το pH μένει σταθερά στο 8.
Χρησιμοποιώ αναλογία 50-50 από Α.Ο. και εμφιαλωμένο, στις αλλαγές μου 10% κάθε βδομάδα, 30% κάθε τέλος του μήνα. Βάζω εμφιαλωμένο με pH 7,8 (έτσι λέει στην ετικέτα) γιατί το νερό του δικτύου είναι 8,5 !!!:smt086

Το ενυδρείο έχει μερικές ανούμπιες, έναν εχινόδορο, και κάμποσες βαλισνέριες. Διοξείδιο ψιλοφοβάμαι να φιάξω, και για έτοιμα συστήματα δεν συζητώ, γιατί το κόστος τους μου το απαγορεύει.

Παρακαλώ προτείνετε κάτι.

ko$ta$ 16-06-09 22:06

Εγώ προετοιμάζω το νερό σε ένα βαρέλι 100 λιτρ.με τύρφη και άνθρακα και από 7,5 το Πάο το ph στους 6,8

gplatakis 16-06-09 22:17

Μπορείς να περιγράψεις αυτή την προετοιμασία για να καταλάβω πώς γίνεται ???

Πάνος 16-06-09 22:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gplatakis (Μήνυμα 360930)
Χρησιμοποιώντας μετά από συμβουλή του Πάνου, νερό από Α.Ο. εδώ και δύο μήνες, δεν κατάφερα τίποτα σχετικά με το pH. Με kH στο 4 και GH στο 1 το pH μένει σταθερά στο 8.
Χρησιμοποιώ αναλογία 50-50 από Α.Ο. και εμφιαλωμένο, στις αλλαγές μου 10% κάθε βδομάδα, 30% κάθε τέλος του μήνα. Βάζω εμφιαλωμένο με pH 7,8 (έτσι λέει στην ετικέτα) γιατί το νερό του δικτύου είναι 8,5 !!!:smt086

..με τι τεστ μετρας?? πεχα 8 με kh 4...με προβληματιζει πολυ..
δες εδω τη σχεση τους...http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483

υ.γ. εισαι σιγουρος οτι το πεχα του εμφιαλωμενου ειναι 7.8?? αλλο η ετικετα αλλο οι μετρησεις σου....αν αναμιξεις νερο απο ΑΟ και νερο με πεχα 7.8 δε μπορεις να παρεις 8.. η ΑΟ δουλευει καλα ??(εχεις tds να το επαληθευσεις?)
πρεπει να το ψαξεις ισως και με αλλα τεστ γιατι οσοι εχουν ΑΟ τη χρησιμοποιουν και χαμηλωνουν το πεχα....σε σενα δε μπορει να συμβαινει διαφορετικα..καποια εξηγηση θα υπαρχει..

ko$ta$ 16-06-09 22:29

2 Συνημμένο(α)
Έχω ένα βαρέλι (κάδο από σκουπίδια καθαρό )περνώ νερό από βρύση έχω φτιάξη ένα φίλτρο που βάζω μέσα τύρφη και άνθρακα και με έναν κυκλοφορητή 800 λιτρ. Περνά νερό από κάτω και το πέρνα από το φίλτρο να και foto

maikl 16-06-09 22:49

...ή τα τεστ σου φταινε ή η οσμωσή σου...
αν εχεις καποιον κοντα σου κανε τα τεστ με τα δικα του,αυτο ως αρχη, μετα "ψαχνεσαι" για την οσμωση...;)

gplatakis 16-06-09 23:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 360939)
..με τι τεστ μετρας?? πεχα 8 με kh 4...με προβληματιζει πολυ..
δες εδω τη σχεση τους...http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483

υ.γ. εισαι σιγουρος οτι το πεχα του εμφιαλωμενου ειναι 7.8?? αλλο η ετικετα αλλο οι μετρησεις σου....αν αναμιξεις νερο απο ΑΟ και νερο με πεχα 7.8 δε μπορεις να παρεις 8.. η ΑΟ δουλευει καλα ??(εχεις tds να το επαληθευσεις?)
πρεπει να το ψαξεις ισως και με αλλα τεστ γιατι οσοι εχουν ΑΟ τη χρησιμοποιουν και χαμηλωνουν το πεχα....σε σενα δε μπορει να συμβαινει διαφορετικα..καποια εξηγηση θα υπαρχει..

Το νερό της όσμωσης δείχνει pH 4,5 με 5 αλλά απ' ότι έχω καταλάβει αυτό είαι κάτι που αλλάζει με το παραμικρό.
Οι μετρήσεις είναι όλες με υγρά της sera.
Αυτό που ήθελα να μου σχολιάσετε είναι για την γενική σκληρότητα. Δεν είναι κακό να είναι τόσο χαμηλή; Εγώ πάντως τρόμαξα όταν πήρα αυτή τη μέτρηση.

harilaos 16-06-09 23:48

Το pH του νερού όσμωσης σκέτο είναι πλασματικό και δεν έχει νόημα να το μετράς.

Επίσης τίποτα δεν θα χαρακτήριζα ως επικίνδυνο εφόσον δεν έχεις CO2.
Με ποιο σκεπτικό αναμειγνύεις με εμφιαλωμένο; Θες να πετύχεις κάποιες συγκεκριμένες τιμές σκληροτήτων;

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:31.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01404 seconds with 10 queries