Ξεβαφουν τα χρυσοψαρα....
Τα χρυσοψαρα που εχω εδω και εναμιση χρονο τις τελευταιες βδομαδες εχουν αρχισει να ξεβαφουν:?.
Ενα που ηταν ασπρο με καποιες κοκκινες βουλες εγεινε σιγα σιγα "ασπρο":smt104.... Ενα αλλο που ηταν ασπρο-κοκκινο εχει τελευταια ξεθοριασει.... εξηγειτε καπως αυτο; μηπως δεν ταίζω καλα; |
To πιθανότερο είναι πως περνάνε την φάση της ενηλικίωσης και αλλάζουν χρώμα. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο.
Μήπως όμως παρατηρείς και κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς; |
Συμφωνώ με την Πρόεδρο, εντούτοις όμως μπορεί να παίξει μικρότερο ρόλο και η διατροφή. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα έχουμε ατονία χρωμάτων και όχι αλλαγή π.χ. από κόκκινο σε λευκό και λοιποί συνδυασμοί.
|
Μα κοντευουν να γηνουν ασπρα και ειναι κοτσαμ μαντραχαλοι:p
|
Αν οι συνθήκες του νερού είναι σωστές, αν τα χρυσόψαρα δεν δείχνουν κάποιο άλλο σύμπτωμα που να προβληματίζει και η τροφή τους δεν είναι πολύ καιρό ανοιγμένη ώστε να έχουν χαθεί τα ωφέλιμα συστατικά, θα έχεις λευκούς ενήλικες μαντράχαλους. :p
|
Παράθεση:
Όταν λες μαντράχαλοι, πόσο μεγάλα ψάρια είναι? Την περίπτωση της τροφής την έχω αναφέρει γιατί μπορεί να είναι μια πολύ μικρή περίπτωση. Εντούτοις πιστεύω και εγώ ότι η σωστή σε αυτήν την περίπτωση είναι η Πρόεδρος. Να μην σε αγχώνει το γεγονός, φτάνει να κρατάς τις παραμέτρους που αναφέρει πιο πάνω η φίλη Blanch. Από την στιγμή Ηλία, που είσαι εντάξει με αυτές, τότε όλα είναι φυσιολογικά. Για πες μου, τί θερμοκρασία έχεις στο νερό αυτή τη στιγμή? Μετρήσεις /χημεία του νερού έχεις? |
Αυτη την στιγμη ειναι 36-37 βαθμους...
Την διατηρω τετοια με ενα ανεμηστηρα που δουλευει 1 ωρα την μερα. Δεν πιστευω να εχει και τοσο μεγαλο προβλημα η θερμοκρασια γιατι και στην φυση οι λιμνες δεν αγκιζουν τους +35 |
Παράθεση:
|
Πο πο ναι:p
πως μου ξεφηγε:) |
Η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα με το 36αρι! :smt101 Από μετρήσεις αμμωνίας, νιτρωδών, νιτρικών πώς είσαι;
|
Απο αμμονια εχω βαλει ενα καρτελακι μεσα και μου λεει "safe"(δεν εχει ληξει σιγουρα)
|
Παράθεση:
Με θερμοκρασία νερού 37 βαθμούς, βάζεις και λίγο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, αλατάκι και ζωμό και φτιάχνεις ψαρόσουπα.:p Αστείο μεν, αλλά πρέπει να παρακολουθείς την θερμοκρασία στα χρυσόψαρα, γιατί δεν ανέχονται τις υψηλές θερμοκρασίες. |
Τεστ αμμωνιας κ.α. βρηκα μετα απο καιρο 15 Ε το ενα....
|
2 Συνημμένο(α)
Ηλια δεν θα πω κατι επι του θεματος δες απλα τις φωτο πιο κατω πως ηταν πριν και πως ειναι τωρα........
Η αλλαγη αυτη σε διαστημα ενος χρονου οση και η ηλικια του ψαριου... Πρωτη φωτο πριν... δευτερη φωτο σημερα... |
δεν πιστευω να εχει πεσει νεφτι στο νερο:D:D:D(αστειευομαι)!!
|
Παράθεση:
τελικα μπορει να ειναι και φυσικο:) (αλλα δεν σου λενε και οι καταστηματαρχες οτι τελικα θα γινει και ασπρο:D) |
Παράθεση:
Στο παρελθόν είχα αγοράσει ένα μικρό υπέροχο χρυσοψαράκι. Από τη μέση και άνω ήταν μαύρο, ενώ το υπόλοιπο κατακόκκινο. Τώρα όμως έχω ένα πολύ κοινό κατακόκκινο χρυσόψαρο.;) Πού να' ξερα ο δόλιος? |
Παράθεση:
|
|
..απο Γαυρος->Παοκτσης...:D
|
μαλλον ψηφισε "λευκο" στις ευρωεκλογες...:smt033
|
Βρε Ηλία, κάτι έτσι εννοούσα και εγώ που μιλούσα για το μαυροκόκκινο χρυσοψαράκι. Στην δική μου περίπτωση επεκτάθηκε το κόκκινο και στη δική σου το λευκό.
Όπως και να έχει, η λευκή έκδοση μου αρέσει πιο πολύ.;) |
o
Πόσα λίτρα είναι; Γιατί σαν να μου φαίνονται πολλά τα χρυσόψαρά σου...
|
Παράθεση:
|
s
μα οι εικονες ειναι απο ενυδρεια
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:25. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board