Ημι-ετοιμο ενυδρειο malawi
2 Συνημμένο(α)
Υπο κατασκευη..
Προτασεις,γνωμες και κραξιματα..δεκτα!! |
Ορισμένες πέτρες στην αριστερή στοίβα δεν εμπνέουν σιγουριά σε ότι αφορά τη σταθερότητά τους.
|
Φιλε μου να σε ρωτησω, κατω απο τις πετρες βλεπω σωστα.... εχεις βαλει αφρολεξ; Εαν ναι, καλυτερα βγαλτο δεν θα βοηθησει σε τιποτα οταν βραχει. Κατω απο τις πετρες βαζουμε φελιζολ.
Φιλικα παντα Κωστας |
Παράθεση:
|
Φελιζολ αλλιως styrofoam.
http://en.wikipedia.org/wiki/Styrofoam Αφρολεξ ειναι ενας τυπου σπογγος ή αλλιως foam rubber, αυτο αποροφα το νερο και συμπιεζετε. |
Σωστή η παρατήρηση για το φελιζόλ (προτίμησε το μπλέ (ντάου) είναι πιό ανθεκτικό).
Το ενυδρείο σου θα γίνει ωραίο με το στήσιμο που έχεις τις πέτρες. Πρίν βάλεις όμως άμμο(προτίμησε πολύ ψιλή)και νερό,κόλλησε τις πέτρες μεταξύ τους με καθαρή(100%)σιλικόνη για να αποφύγεις κατολίσθηση. Μπορείς να τις κολλήσεις ανά 2άδες,3άδες για εύκολο χειρισμό και μην τις ακουμπάς στα τζάμια. Όταν στεγνώσει και βάλεις νερό θα αφήσεις να δουλέψει 2-3 μέρες το φίλτρο με άνθρακα για να απορροφήσει ότι ανεπιθύμητο κατάλοιπο(μετά πετάς τον άνθρακα).Και αρχίζεις το "στρώσιμο" του νερού(καλύτερα με μπόλι) Καλή επιτυχία φίλε. |
καλά ξεκινησες, μ αρεσε, και οταν μπει φοντο και αμμο πιστευω θα δειξει!!!!!!
|
Χθες βραδυ κολλησα κπαοιες πετρες και δε το κουνανε ρουπι!!
Καλο λετε ειναι το στησιμο με τις πετρες ε? Μ εχουν φαει ολοι να το κανω πιο φυσικο κ εχω σκαλωσει:confused: |
θα σε φαω κι εγω λιγο....:D
οχι τοσο μεγαλα κενα..φαινεται οτι τις εχω τοποθετησει ανθρωπινο χερι...καντες να φαινονται σαν να εχουν πεσει απο υψος..;) |
Παράθεση:
Βασικα λεω ν αλλαξω μονο τον δεξιο λοφο.. |
εμενα παλι ο αριστερος μου φαινεται πιο αφυσικος....αλλα οτι αρεσει σε σενα και οτι ειναι πρακτικο για τα ψαρακια...
|
Παράθεση:
|
3 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
απ το πρωτο?? |
Παράθεση:
Το δεύτερο που έχω να σε συμβουλέψω, είναι να αλλάξεις πρώτα τη βάση και να βάλεις φελιζόλ και μετά να ξεκινήσεις στο στήσημο. Ακόμα και να βρεις την τέλεια σύνθεση τώρα, όταν σηκώσεις τις πέτρες και τις ξανατοποθετήσεις στο ενυδρείο, το βλέπω πολύ χλωμό να επιτύχεις το ποθητό αποτέλεσμα που θα ήθελες. Απλά θα συμβιβαστείς σε κάτι παρόμοιο. Ο δεξιός σωρός συνεχίζει να είναι αρκετά απίφοβος για "πτώσεις βράχων". Πάντα φιλικά και στο δικό μου μάτι, έτσι? |
Παράθεση:
Βασικα τοποθετω ετσι τις πετρες γιατι αν τοποθετηθουν πιο φυσικα οταν μεγαλωσουν τα ψαρια δε θα χωρανε καθολου στις τρυπες(σπηλιες). Απλα στο 2 σορο σκεφτομαι να κανω καποια αλλαγη.. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
θα κανω παντως μια νεα δοκιμη..ουφφφφ:rolleyes: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
θα κανω οτι μπορω κ μ αρεσει και στο μελλον επιδιορθωσεις..:smt033 ------------------------- Παράθεση:
απο αποψη χρησιμοτητας και οπτικα. ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ν ακουσω και κατι θετικο!!:D |
Nαι, η αριστερή πλευρά είναι πολύ καλή.
Δεξιά κάτι πρέπει να κάνεις .... |
Παράθεση:
Δεν ειναι αφρολεξ.. |
καλησπερα και απο εμενα!!!!
κατω πριν τις πετρες αν εχεις βαλει αφρολεξ το βγαζεις και βαζεις φελιζολ... τις πετρες προσπαθησε να της βαλεις σαν να τις ριχνεις απο ψηλα και πεφτοντας σχηματιζουν ενα βουνο... να εχει κορφη και να απλωνουν οσο κατεβαινει... πετρες θα χρειαστεις κι αλλες οποτε αντε παρε απο τωρα για να μην πρεπει μετα να τα ξαναβγαζεις... οσο για τις τρυπες μην αφηνεις μεγαλες... και οι σχισμες ειναι μια χαρα για το μεγεθος τους... τρυπες αν φτιαξεις 2 βουνα θα σχηματιστουν... οτι θελεις ρωτα ελευθερα... |
πολυ καλυτερα ;)...πειραματισου και λιγο με τη φαντασια σου και θα εχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα...
|
πιστευω πως ακομα και αν κολλησες τις πετρες σου,και παλι ειναι πολυ ριψοκινδυνα τοποθετημενες.επισης ειναι αρκετα (στημενο) απο την δεξια πλευρα.
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
μπραβο!πολυ καλο και φυσικο τοπιο!τι ψαρακια θα βαλεις μεσα?
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board