Τι ειναι αυτο????
2 Συνημμένο(α)
Πριν λιγο σηκωσα το καπακι του ενυδρειου κ ειδα ακριβως πανω απο το φιλτρο αυτο το σαλιγκαρι...
ξερει κανεις τι ακριβως ειναι αλλα κ πως μπορει να μπηκε στο ενυδρειο μου??? ειναι αρκετα μεγαλο(περιπου 1,5-2 εκ.)... μεσα στο ενυδρειο εχω 1 nerite snail(zebra),4 apple snail κ παρα πολλα μικρα απο γεννα....... Τι μπορει να ειναι??? |
Από το μέγεθος και μόνο μου μοιάζει κάτι στην οικογένεια των Lymnaea. Ψάξε στο διαδίκτυο για Lymnaea.
A! Μην την σκοτώσεις. |
Η αναγνωριση του γενους μεταξυ Lymnaea και Physa γινεται κυριως μεσω των σπειρων. Τα Lymnaea εχουν μυτερο τελειωμα με 4-5 δεξιοστροφες σπειρες ενω τα Physa εχουν παντοτε αριστεροστροφες σπειρες.
Απο κοντα επειτα τα Lymnaea εχουν πεπλατυσμενες κεραιες και μαλλον ογκωδες κεφαλι, ενω τα Physa λεπτες κεραιες σαν τριχες. Στα Physa η τελευταια σπειρα ειναι ογκωδης σε σχημα σταγονας. Οποτε εγω τουλαχιστον,αναγνωριζω στις φωτο ενα Physa acuta σε πληρες μεγεθος. Ολα τα Physa ειναι ακινδυνα για τα φυτα και κυριως τρωνε αλγες. |
πως μπορει να βρεθηκε μεσα στο ενυδρειο μου?????
μεσω καποιου φυτου?? |
Ναι συνηθως ερχονται ως αυγα ή ως λαθρεπιβατες πανω στα φυτα. Μην ανησυχεις, εχουν κι αυτα το ρολο τους μεσα στο ενυδρειο.
Αν ψαξεις μαλλον θα βρεις κι αλλα. |
Σωστά Αλέξανδρε;) έχεις δίκαιο.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board