Ηλεκτρολογική Απορεία
Καλησπέρα,
έχω κολλήσει λίγο και θα ήθελα τα φώτα σας! Αγόρασα ένα ballast 2x24-39 watt για Τ5. Το ballast έχει 7 εξόδους, οι 3 πάνε στη μία λάμπα, οι άλλες 3 στην άλλη και η έβδομη πάει και στις δύο λάμπες. Όταν συνδέσω και τις 7 εξόδους όλα δουλεύουν καλά. Ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος να ανάβει μόνο η μία λάμπα, δηλαδή αν μπορώ να παρεμβάλω κάποιο διακόπτη κάπου ώστε να ανάβω ή να σβήνω τη δεύτερη λάμπα? Δοκίμασα να βγάλω διάφορα καλώδια (σχεδόν τυχαία) αλλά δεν κατάφερα και πολλά πράγματα, είτε ανάβουν και οι δύο είτε καμία :( Ευχαριστώ προκαταβολικά, Γιώργος |
Ετσι ειναι δεν δουλευει μονο μια! Αμα θελεις να δουλευουν ξεχωριστα πας σε λυση ξεχωριστων ballast....Τουλαχιστον στα osram που εχω εγω.
|
βαλε μια φωτο απο το μπαλαστ να φαινοντε οι επαφες του και θα σου πουμε
|
Γήνετε αυτό που λές αλλα είναι λάθος και ίσως προκαλέσει και βλάβη στην λάμπα σου ή ακόμη και στο balast σου.
|
Τώρα δεν μπορώ να βγάλω φώτο του δικού μου αλλά η συνδέσεις είναι ίδιο με αυτό:
http://www.germes-online.com/direct/...r_T5_Lamps.jpg |
λοιπον φιλαρακι ολο το μυστικο ειναι ο ουδετερος που ειναι κοινος και για τις δυο λαμπες εαν δεν γεφυρωσεις οπως το δειχνει το σχεδιο του μπαλλαστ που μας εδιξεις θα λειτουργισει σαν να ειναι δυο λαμπες χωριστες και θα μπορεις να κανεις οτι θες
|
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση, αλλά αυτό ήταν το πρώτο που δοκίμασα χωρίς επιτυχία :(
Οπότε βγαίνει για πούλημα και πάω να αγοράσω δύο μονά... |
δηλαδη τι εκανες και δεν δουλεψε
|
Απλώς έβγαλα το καλώδιο που πήγαινε στη δεύτερη λάμπα από το ballast, και άφησα μόνο το καλώδιο που πήγαινε στην άλλη λάμπα
|
ναι αλλα ετσι θα αναψει μονο η μια δωσε απο καπου αλλου ενα ουδετερο και στην αλλη λαμπα
|
Αν άναβε μόνο η μία καλά θα ήταν, το πρόβλημα είναι ότι δεν ανάβει καμία... Ίσως βέβαια αν δώσω ουδέτερο και στην άλλη λάμπα να δουλέψει...
Όταν λες να δώσω ουδέτερο από κάπου αλλού στην άλλη λάμπα τι εννοείς ? Απευθείας από τη γραμμή ? |
sorry φιλε τωρα που το βλεπω καλυτερα το μπαλλαστ δεν εχει κοινο ουδετερο αλλα κοινο ρευμα κατι που το καθιστα ανεφικτο αυτο που ζητας να κανεις μαλλον παει για αλλαγη η πουλημα οπως προανεφερες sorry για το λανθασμενο της απαντησεις αλλα τα ξυδια ηταν πολλα εχθες και καταλαβαινεις........
|
Δεν πειράζει φίλε μου, όπως και να 'χει σε ευχαριστώ πολύ!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board