Levoplix για Camallanus
Ψάχνοντας στα φόρα του σάιτ, ανακάλυψα ότι το παράσιτο που έχουν τα μολυ μου ειναι το φοβερό κ τρομερό Camallanus... Διάβασα κ τα σχετικά ποστ για το φάρμακο που πρέπει να χρησιμοποιήσω ( Levoplix ). Το έχω μάλιστα εντοπίσει σε ενα κατάστημα κ 8α πάω αργότερα να το πάρω. Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν το φάρμακο θα βλάψει τα μώρα ξιφοφόρους ( 4 ημερών) καθώς κ τα apple snails που υπάρχουν στο ενυδρείο.
Επίσης ισχύει (για τη χρήση του) το : 1 φορά 200 mg / 100 L για 48 ώρες κ μετά αλλαγή νερού 50% ; |
Τους ξιφοφορους οχι, και μαλλον ουτε τα σαλιγκαρια, αλλα τα δευτερα καλου κακου απομακρυνε τα προσωρινα αν μπορεις..
|
Παράθεση:
Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αυτό θα κάνω και ο Θεός βοηθός :) Δυατυχώς το πρώτο μου τόπικ έμελλε να είναι για ασθένεια αλλά ευελπιστώ ότι θα υπάρξουν και άλλα με πιο ευχάριστο θέμα. (όπως ότι το κακό παράσιτο Camallanus νικήθηκε!) Η δοσολογία που γράφω είναι σωστή; Βρήκα χάπια των 50 mg άρα στο 96 λίτρων ενυδρείο μου πρέπει να βάλω 4; Λέω να τα διαλύσω σε νερό του ενυδρείου,να μουσκέψω μερικά flakes,να ταίσω κ να ρίξω κ το νερό πάλι μέσα στο ενυδρείο. Είναι σωστή η ιδέα μου; |
|
Νενικηκαμεν!
Η θεραπεία πέτυχε κ τα ψαράκια μου είναι όλα μια χαρά και με καθαρό... ποπάκι :-) Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές:-)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:42. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board