ερώτηση για co2.......
Καλησπέρα παιδιά.
Το πρωί πριν ανάψουν τα φώτα του ενυδρείου μου μέτρησα ph 7 και τώρα λίγο πριν σβήσουν ph 7,5 δεν είναι μεγάλη η διαφορά της τάξης του 0,5 ; Το σύστημα co2 το έχω ρυθμίσει 1 φυσαλίδα το δευτερόλεπτο να το μειώσω λίγο ακόμα η να το αφήσω ως έχει ; να σημειωθεί ότι δεν έχω ph controler. Σας ευχαριστώ. |
Το έχεις μόνιμα ανοιχτό ή το έχεις μαζί με τα φώτα?
|
..............
Καλημέρα σας.
Το co2 το έχω μόνιμα ανοιχτό λόγο απουσίας ηλεκτροβάνας.....και δεν θα βάλω για λόγους αξιοπιστίας.Τώρα η διαφορά ph της τάξης του 0,5 έρχεται αργά (τα φώτα τα έχω αναμμένα 10 ώρες) δηλαδή 10 ώρες κάνει το ph από 7 να ανέβει σε 7,5 και 14 ώρες να πέσει από 7,5 στο ph 7,αλλά και πάλι δεν είναι πολλή μεγάλη αυτή η διαφορά ; Δεν θα ήταν καλύτερα να μειώσω λίγο το co2; Σας ευχαριστώ. ΥΓ. PascM σε ευχαριστώ για την απάντηση. |
Παράθεση:
|
............
Παράθεση:
|
Δεν εμπιστεύεσε την ηλεκτροβάνα και εμπιστεύεσε το να το έχεις ανοιχτό συνέχεια?
|
...........
Παιδιά το θέμα (αξιοπιστίας ηλεκτροβάνας) είναι άλλο θέμα ......
Εγώ ρώτησα αν η μεταβολή,διαφορά ph 0,5 σε αυτό το χρονικό διάστημα (10-14 ωρών) είναι επικίνδυνη ( για τα ψάρια ...) για αν θα χρειαστή να το μειώσω..... Σας ευχαριστώ. |
Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας, μια χαρά είναι !
Έλεγξε την ΚΗ και βρες από τον πίνακα το CO2. Αν και αφού είσαι στο pH7 (ουδέτερο), δύσκολο να παρουσιαστεί πρόβλημα με τέτοια μεταβολή. |
...............
Εντάξει φίλε μου, σε ευχαριστώ πολλή.
|
Κανονικά η μεταβολή του pH μέσα στη μέρα δεν πρέπει να ξεπερνά το 0.1 με 0.2.. Τι ΚΗ έχεις? Έχεις ανατάραξη στην επιφάνεια?
|
Δες πληροφοριες εδω για το ερωτημα σου και η απαντηση στις δυο τελευταιες παραγραφους.
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/GH_PH.htm |
Το .2 ειναι ο στοχος..Στη πραξη το .5 ειναι συχνα η σκληρη πραγματικοτητα. Θα συμφωνησω οτι πρακτικα δεν παρατηρειται προβλημα, μακρυπροθεσμα τωρα ειναι δυσκολο να το απαντησει κανεις.
Οσο για τα περι αξιοπιστιας, προφανως εννοεις του ph-controller, καθοτι η ηλεκτροβανα ειναι στα επιπεδα αξιοπιστιας ενος καλου φιλτρου... |
.........
Παιδιά σας ευχαριστώ πολλή για τις απαντήσεις,να είστε καλά.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:52. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board