Lemna, "φακή του νερού"
Το φυτό Lemna, «φακή του νερού», που συναντάμε στην ύπαιθρο δίπλα από ποτίστρες, σε δεξαμενές κλπ, είναι το ίδιο με αυτό που συναντάμε στα τροπικά ενυδρεία?
Η φακή αυτή της υπαίθρου κάνει να μπει σε ενυδρείο με μονομάχο? και αν ναι τι κάνουμε πρώτα για να αποφύγουμε δυσάρεστα? Και τέλος ;) γενικά σαν φυτό, μπορεί να διατηρείται μια ποσότητα της εκτός ενυδρείου, π.χ. σε ένα κουβά με παλιό νερό ενυδρείου – από την αλλαγή νερού? |
Στην ελληνική ύπαιρθο βρήκα δυο είδη φακής, την Spirodella polyrhiza και την lemna minor.
Η δεύτερη είναι αυτή που υπάρχει και στα ενυδρεία. Μπορεί να υπάρχει σε ενυδρείο με μονομάχους, αρκεί να μην είναι τόσο πυκνή και δεν αφήνει καθόλου κενό ώστε ν' αναπνέει ο μονομάχος. Στην αναπαραγωγή που έκανα είχα και φακή που την μάζευα συνέχεια για να μην γεμίσει την επιφάνεια. Αν θέλεις ζήτα από κάποιον να σου δώσει για να μην διακινδυνεύσεις με φυτά της φύσης. Και φυσικά μπορείς να διατηρείς έξω σε κουβά φακή. Την έχω στις γλαστρολίμνες μου και ταίζω μ' αυτήν τα χρυσόψαρα. |
ούτως η άλλως στα περισσότερα μαγαζιά την δίνουν δωρεάν, οπότε δεν έχει νόημα να την πάρεις από έξω και να το ρισκάρεις
|
Παράθεση:
|
Είσαι σίγουρος πως θες να μπλέξεις με κάτι τέτοιο;
Είναι χειρότερο και από riccia. Δεν θα μπορείς να το ξεφορτωθείς με τίποτα. |
Ε όχι και με τίποτα! Λίγη επιμονή θέλει και το καθαρίζεις, εκτός αν έχεις ψάρια που το τρώνε οπότε το καθαρίζουν εκείνα!
|
Παράθεση:
|
Στα περισσότερα μπορεί να την πάρεις δωρεάν ακόμη και χωρίς να το καταλάβει κανείς από τους δυο συμβαλόμενους μια και η φακή μπορεί να υπάρχει ακόμη και ως "σπόρος" σε κάποιο από τα φυτά που θα αγοράσεις.
|
Παντως σε μικρες ποσοτητες ειναι ωραια.Δειχνει πιο φυσικο.
|
Φτάνει να μπορείς να την κρατάς σε μικρές ποσότητες γιατί αυξάνετε (ως παράσιτο)
|
Παράθεση:
αστα να πανε... :smt076:smt076:smt076 |
:D:D:D αν έχεις χρυσόψαρα Γωγώ μας όμως.... την κατασπαράσουν!!!
|
Παράθεση:
δε γινετε να εκπαιδευσω το πιρανχας, να τρωει τη φακη?:D |
Με τίποτα!!!:D:D:D
|
Εγω παντως ειχα βαλει μερικες φορες φακη.Αλλα στο τελος χαλουσε μονη της.Μαλλον ηθελε περισσοτερο φως.
|
Τελικά βρήκα λίγο φακή και την έβαλα στο ενυδρείο με τα Kribs.... την κατασπάραξαν, δεν έμεινε τίποτα!!!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:30. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board