Krib
Καλησπέρα!Εδω και τρεις μέρες εχω ενα κριμπ το οποιο βρισκεται στην επιφανεια και βαριαναστεναζει.Δεν έχει κάποιο σημαδι εξωτερικά.Τα υπολοιπα κριμπ και τα τσερυ μπαρμπ ειναι μια χαρά.Εχθες παρατηρησα οτι η ροη του φιλτρου ειχε μειωθει κατα πολυ κι ετσι το καθαρισα.Εχω κανει 2 μεγαλες αλλαγες νερου απο την Κυριακη.Μηπως λογω μειωμενης ροης ανεβηκε η αμμωνια?Αλλα δεν θα ειχαν προβλημα τα άλλα?Μετα τις αλλαγες δε θα καλυτερευε?Οι μετρησεις μου ειναι φυσιολογικες.Τι μπορει να φταιει?
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 80*40*30 καθαρα 80 λιτρα 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:2 μηνες κοντά 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 40 μερες 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 4 κριμπς 8 τσερυ μπαρμπς 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):μικρα σαλιγκαρια 2-3 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: καθε βδομαδα 30% 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: εχθες 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 3 φοπρες τη μερα. Τετρα φλεικς, σπιρουλινα,bloodworms 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Tην μερα που εμφανισε τα συμπτωματα αλλαξα τη διαμορφωση ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7,2 KH:9 GH:11 ΝΗ3 (αμμωνια):0 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):10 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΣΤΙΚΣ: + Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ:κριμπ 2. ΔΕΡΜΑ:φυσιολογικο 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:ακινητο στην επιφανεια,αργες και βαριες κινησεις 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):φυσιολογικα αρκετα φουσκωμενη κοιλια 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):αυξημενη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :οχι 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 3 μερες πριν 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :οχι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :οχι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: |
Καλύτερα να συμπληρώσεις την φόρμα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298 |
Ta αλλα κριμπ τι ειναι?αρσενικα?θηλυκα?αυτο που βαριανασαινει?
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Να και μια φωτο.
|
Φίλε μου μοιάζει με εσωτερική βακτηριακή μόλυνση.
Πόσες μέρες είναι έτσι; Επίσης, είσαι σίγουρος ότι τα περιττώματά του είναι κανονικά; Μήπως είναι διάφανα και αργούν να αποκοληθούν απο το σώμα του ψαριού; |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι θεραπεία με melafix. Βέβαια αν είναι έτσι 4-5 ημέρες, δεν ξέρω αν θα το προλάβεις. Οι εν λόγω μολύνσεις είναι κολλητικές οπότε υπάρχει η πιθανότητα να διατρέχουν κίνδυνο άλλα ψάρια κυρίως λόγω των περιττωμάτων του άρρωστου ψαριού. |
Μηπως τελικά η καλυτερη λυση ειναι να βγαλω το ψαρι πριν γινει κανενα μεγαλυτερο κακο?
|
RIP....
|
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με άλλα ψάρια, βέβαια όταν μου έτυχε εμένα έκανα καλού-κακού μια θεραπεία με melafix για να είμαι σίγουρος.
|
Eυτυχως μετα απο αρκετες μερες ολα δειχνουν φυσιολογικα.
|
Mετα απο δυο βδομαδες ενα κριμπ εχει τα ιδια συμπτωματα παλι.Καθεται στο ιδιο σημειο κια αναπνεει γρηογρα.Τι μπορω να κάνω?Βεβαια αυτο συμβαινει εδω και 2-3 ωρες και δε ξερω αν επαθε σοκ επειδη κλαδεψα.Τι μπορω να κανω τωρα που ειναι νωρις?
Τωρα ειναι μια χαρα!Πανω που τρομαξα!Ελπιζω να μην συμβει παλι το ιδιο.Λετε να με δουλευουν τα κριμπς?Μου ειπανε οτι ειναι πονηρα αλλα οχι κι ετσι! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board